עבודה בארה"ב

sarit142

New member
עבודה בארה"ב

שלום לכולם ואבקש בבקשה את עזרתם, אני בת 24 מורה להיסטוריה במקצועי עם תואר ראשון ותעודת הוראה ובעלי בן 32 הנדסאי חשמל האם יש סיכוי למצוא עבודה בארה"ב בדרך חוקית עם מעסיק? איך זה עובד? תודה רבה, שרית.

RoyG NJ

New member
מאוד בעייתי.

דבר ראשון , יש בערך 10% אבטלה בארה"ב, גם אם יש לך אישורי עבודה - היום לא קל למצוא אחת. בשביל לקבל אישור עבודה , צריך מעסיק שיסכים להשכיר כ5000-10,000$ בעלויות של עו"ד והמון זמן בשביל לרצות רק אתכם, אח"כ הוא צריך לשכנע את הרשויות שאתם מיוחדים ואמריקאי לא מסוגל לבצע את עבודתכם . הדרך הריאלית יותר היא לעבוד בחברה בישראל שיש לה סניפים בחו"ל ולאחר שנה-שנתיים היא תרצה להעביר אתכם לסניף האמריקאי שלה.

RoyG NJ

New member
10% זה עשרות מליוני אנשים.

נניח שרק 0.1% הם מהנדסים (לא הנדסאים שאין בדיוק דבר כזה בארה"ב) עדיין מדובר במאות אלפי אנשים . נניח שאפילו רק 10,000 איש , זה עדיין המון. עוד בנוסף האם הבעל בעל תואר ראשון (הנדסאי זה BA) ? כמה שנות ניסיון עבודה יש לו ? בשביל ויזת H1 יש צורך בתואר או ב3-4 שנות ניסיון על כל שנת לימודים. כלומר אם למד שנתיים הוא צריך 7 שנות ניסיון ואז הוא עומד בתנאי הסף של הויזה (H1) שוב הסיכויים נמוכים מאוד.

eladts

New member
הנדסאי זה לא תואר ראשון

תואר ראשון בהנדסה לוקח 4 שנים. תואר הנדסאי לוקח שנתיים.

itaym02

New member
All I am saying that 10% is an irelevant numb

number to Israelis or other professionals b.t.w I am looking now for 6 months for web developers, I wish they heard about this unemployment thingy

RoyG NJ

New member
Guess you are not looking in the right place

Or not offering the right amount. Why not sponsor someone from israel Then ?

itaym02

New member
I am going to, I offer 70K/year

in DC, is it low for developers with 2-3 years of experience is it low?

Boston Guy

New member
לא תצליח לקבל אישור ל H1B

כשתדבר עם עורך דין לגבי הוצאת ויזת עבודה ל"עובד זר" הוא יגלה לך שיש דבר שנקרא PREVAILING WAGE שאתה חייב להציע (לפחות). אתה מציע פחות מזה - ולכן אינך מוצא עובד מקומי. ולא יאשרו לך לייבא איזה הודי זול (או ישראלי זול) כדי "לשבור את השוק". מה שאתה אומר זה "אנשים מובטלים, ולכן אני אציע להם שכר עבדים והם יעבדו בשבילי מחוסר ברירה". אולי בעתיד תלמד שעובד שנאלץ לעשות את העבודה שלו מחוסר ברירה - עושה חרא של עבודה... כשאתה משלם שכר זבל - הקוד שיכתבו לך יהיה זבל.

itaym02

New member
לא נראה לי שאתה יודע על מה אתה מדבר

כאשר אני מציג את עצמי עם שתיים-שלוש שנות נסיון למקומות עבודה אחרים באזור שלי, זה פחות או יותר השכר שמציעים לי. איך אתה חושב שהגעתי למספר הזה?

Boston Guy

New member
לך לטבלאות של משרד העבודה ל PREVAILING WAGE

ואחר כך תבדוק בבסיס הנתונים של בקשות ה H1 מהשנים האחרונות - מי קיבל ויזה ומי נדחה. תגלה שבחוקיות די מובהקת, בקשות שבהן המשכורת המוצעת למועמד קרובות מדי ל PREVAILING WAGE לאותה משרה - סורבו. אין בכלל טעם להגיש בקשות עם שכר נמוך מהשכר בטבלאות משרד העבודה - כי הסרוב יהיה אוטומטי.

TrigATUSA

New member
זה לא מה שאמרת, עם כל הכבוד

אתה טענת ש70K ל WEB DEVELOPER זה שכר רעב, וזה פשוט לא נכון זו משכורת מכובדת בתחום הזה

Boston Guy

New member
אתה יכול להראות לי את המילים "שכר רעב"?

תגיד, טריג - ראית את הסרט "A BEAUTIFUL MIND"? גם נאש קרא כברים שלא היו כתובים בשום מקום.

itaym02

New member
נו. שכר עבדים, שכר רעב, שכר זבל. הכל אותו דבר

"מה שאתה אומר זה "אנשים מובטלים, ולכן אני אציע להם שכר עבדים והם יעבדו בשבילי מחוסר ברירה". אולי בעתיד תלמד שעובד שנאלץ לעשות את העבודה שלו מחוסר ברירה - עושה חרא של עבודה... כשאתה משלם שכר זבל - הקוד שיכתבו לך יהיה זבל."

TrigATUSA

New member
ההתפלפלות שלך על קוצה של מילה

לא משנה את מה שאמרת התנפלת עליו שהוא לכאורה לא מציע מספיק כסף אמרתי: אין לך מושג על מה אתה מדבר כאן ואני אוסיף: זו ממש לא הפעם הראשונה

itaym02

New member
הבנתי איפה הבלבול שלך

אני מחפש מקומיים, לא חושב עדיין על יבוא של אנשי תוכנה.

Boston Guy

New member
בילבול? שום בלבול. כתבתי בבירור H1B

אני התייחסתי בדיוק למה שאתה כתבת. רוי שאל אותך "למה לא תייבא אדם". אתה כתבת "אני חושב על זה -אני מציע 70K".

למעלה