עבודה בארה"ב

ofir1948

New member
עבודה בארה"ב

אחרי החגים (כלומר אחרי ראש השנה כיפור וסוכות) אני מתכנן לטעוס לעבוד באמריקה... לפי מה שהבנתי יש הרבה חברות ששולחים מפה ישראלים לעבוד שם, אם זה במוצרי ים המלח או ציורי שמן... רציתי שתמליצו לי דרך איזה חברה הכי כדאי לי ללכת, אי זה חברה משלמת הכי וטוב וגם הכי אמינה...?

RoyG NJ

New member
לרוב עבודה בעגלות היא לא חוקית.

(כל מה שנכתב הוא בהנחה שאתה לא אזרח אמריקאי.) מהבחינה שהם לא מסדרים אישורי ועבודה ומצפים מהעובדים לעבוד ללא תלושי שכר, הטבות סוציאליות כלשהן. מאחר שהעובדים הם לא חוקיים שום דבר בעצם לא מבטיח שהמעביד ישלם משכורת בזמן או שסוכמה מראש, הם יודעים שהעובדים לא יתלוננו ... אם תתפס סבירות גבוהה שלעולם לא תוכל להכנס שוב לארה"ב, גם אם עוד 5-7 שנים תמצא עבודה מעולה בהיי טק ואז פתאום יצטרכו לשלוח אותך לארה"ב להשתלמות או בעוד 12 שנה תרצה לנסוע עם הילדים לטיול באורלנדו .. נחש מה ... לא בשבילך. אז ... תעשה את ההחלטות שלך .. ואם במקרה אתה כן אזרח אמריקאי , יש עבודות הרבה יותר טובות מעגלות בקניונים....

ofir1948

New member
רציני?!?

מה האמריקאים כל כך טיפשים? הרי בכל קניון הם רואים ישראלים שמוכרים מוצרי ים המלח מישראל, והם לא עושים כלום?!? מה הקטע פה, הסיכויים להיתפס הם גבוהים לפי מה שאתה אומר...

RoyG NJ

New member
לא מכיר את הסיכויים להתפס.

אבל אני יכול להגיד לך שאני מדי פעם רואה אנשים שמגיעים לפורום , בוכים ומחפשים דרך לצאת מהכל. במקרה הטוב זה עולה המון כסף עם עורכי דין . רוב המאמצים של האמריקאים הם בגבולות ופחות בקניונים, אבל - תמיד יש סיכוי, חשש, פשיטה . או אפילו גם אם לא... יש תמיד סיכוי שהמעסיק פשוט לא ישלם - מה תעשה אז ? אל תשכח שאתה עובר עבירת הגירה ובנוסף עבירת מס שהיא פלילית מאחר שאתה לא מצהיר על הכנסות ומשלם עליהם (עובד בשחור). תעשה שיעורי בית, תשאל אנשים . הכסף בארה"ב לא גדל על העצים כולנו עובדים קשה כמו בכל מקום אחר.

ofir1948

New member
וואי

זה רק בארה"ב או בכל המדינות הדבר הזה? שמעתי שאפשר להסתבך בכלא שם וכל זה... נשמע מסוכן ביותר, אני יעשה באמת שיעורי בית...

למעלה