עבודה בארה"ב.

doronf65

New member
מנהל
אז אל תכלילי ובאותה נשימה תאשימי אחרים בהכללה

ובמיוחד כשזה לא מוצדק, לאחר הודאתך בכך. דורון

Reshef 914

New member
אז ככה: לא מזמן חזרתי מהפגישה.

ישבתי שמה עם בחורה אחת, הם נשמעים רציניים ומאוד בטוחים בעצמם ונשמעים כמו עסק שבאמת חושב רק על ה-$ שהוא מכניס אבל בהחלט עובדים ברמה מסודרת עם כל הגורמים. היא הייתה כנה ואמרה שזאת עבודה קשה, קורעת, ואין יותר מדיי חיים, היא לא הציגה את זה כאילו זה איזה סרט עם מסיבות חוף באורנג' קאונטי. אבל התגמול הוא עולם בהנחה שאתה יודע למכור, וכמובן שמלמדים אותך למכור, והשכר יכול להגיע ל3K$ בחודש אפילו יותר, היא גם ציינה שזה נשמע הרבה אבל שמה זה לא ישראל שמה זה לא בשקלים שמה משחקים בדולרים. שאלתי אותה לגביי הוויזה, היא אמרה שהוויזה זה דבר שהם מוציאים כבר בארץ, היא מדבר עם השגרירות, שולחת אותי לשגרירות בארה"ב עם המסמכים, לראיון אצלהם וציינה שחשוב להגיד להם ת'אמת שאני הולך לעבוד שמה בקניונים ולא לנסות לשקר והם מוציאים אותי עם וויזת H2B ככה היא אמרה ששם הוויזה. ההשקעה שלי בוויזה היא אמרה מסתכמת ב200$ בארץ ועוד 300$ בארה"ב שיורד לאט לאט מהמשכורת. תקופת העבודה היא בין ספטמבר לפברואר בתקופת החגים. כמו כן היא אמרה שהכרטיס טיסה על חשבוני. היא לא תיארה את זה כחוויה מהסרטים או כגן עדן, אלא תיארה, די אמת לדעתי גם, כעבודה שהיא קריעת תחת מ 8 בבוקר עד 11 בלילה, לדעת למכור דברים, לערבב, לפלרטט ולהציג אתהמוצר בדרך הכי טוב שיש. הדבר היחיד שאני עכשיו נזכר וצר לי שלא שאלתי אותה זה איך התנאים שמה בדירה. בנוסף היא אמרה שמהשכר יורד השכר דירה וההשכרת רכב. מה אתם אומרים?

girli11

New member
יש את העניין של התשלום על הויזה

לא אתה אמור לשלם על הוצאת הויזה, אלא המעסיק... זו עוד דרך שיוכלו לעשות עליך כסף. לדעתי אין בזה משהו לא חוקי אלא סתם כי הם מנסים לעשות עוד כסף על חשבונך זו החברה הראשונה ששמעתי שאומרים שאתה הולך לשגרירות ואומר שאתה הולך לעבוד בקניונים ומקבל ויזה. יפה כל הכבוד להם, נראה שאולי הם לא נוכלים אני מניחה שלגבי הדירה יעשו עוד קצת כסף על חשבונך, כי ממה שקראתי אתמול כל עובד משלם 300$ ויש 18 אנשים בדירה (זו לא דירה, זה כבר בית) סה"כ הם מקבלים 5400$. נשמע קצת הרבה בשביל שכר דירה
אבל תקנו אותי אם אני טועה, אין לי מושג מה מכירי הדירות ואיפה אתה הולך להיות. אם אתה רוצה עדיין לעבוד כמו חמור, ולחיות עם הרבה אנשים בדירה,ולא בדיוק לראות את אמריקה, אבל לפחות לעבוד חוקי, לך על זה שיהיה בהצלחה

Ani15

New member
בבקשה לינק

פעם חיפשתי ולא מצאתי דרישה כזו למימון ויזת H2B ע"י המעסיק (מצאתי עבור H1B אבל לא עבור H2B). אם אין דרישה כזו, המעסיק יכול לדרוש מה שבא לו. אני, כמו פוסטדוק, מכירה אנשים שמימנו שנה של לימודים אקדמיים + מחיה בעבודה כזו של חצי שנה בעגלה, אבל אין ספק שצריך להיות תותח במכירות וצריך גם מזל (ועיתוי טוב לא מזיק).

mike76tlv

New member
שני דברים

בהנחה שהחברה חוקית וכו': 1. תגדיר לעצמך אם אתה עושה את זה בשביל הכסף או בשביל החוויה. לדעתי החוויה (של לראות אמריקה תוך כדי עבודה של 11 שעות ביום) היא די מפוקפקת - אבל אתה רשאי לחשוב אחרת. 2. אם אתה עושה את זה בשביל הכסף - תעשה חישוב מדוייק (כמו שבוסטון התחיל לעשות, אבל עם מספרים מדוייקים) של כל ההכנסות מול כל ההוצאות (מחיה וכו') של עם כמה כסף תחזור לארץ. תשווה את זה לעבודה בארץ בשכר מינימום (או יותר - מה שאתה יכול) ותראה מה יוצא יותר...

Reshef 914

New member
צודקים...

אני עכשיו (גם עם חוקיות העבודה) מאוד פסימי לגביי העניין. חבל שאין דרך לעבוד באופן הגיוני וחוקי בארה"ב. אין אופצייה לעבודה "מועדפת"? פעם שמעתי שיש כזה דבר עבודה נדרשת או משהו כזה, מקצוע מסויים שחסר במדינה הם מזמינים אנשים ממדינות אחרות לעבוד במקצוע הזה אצלהם, כמובן בהכשרה המתאימה. אין איזה דרושים ב COAST GUARD?

dz108

New member
מקצועות נדרשים.

אין רשימה כזו PER-SE. יש מצבים מסויימים שבהם אנשים שהכלכלה או החברה האמריקאית יכולה להרויח מהגירתם - מקבלים אישורי עבודה והגירה (גם ללא מעביד). משמר החופים זוהי זרוע צבאית, והיא פתוחה רק לאזרחים או בעלי גרין קארד.

Reshef 914

New member
כן זה ברור שהם זרוע צבאית

אבל הם לא מחפשים איזה אחד שממש רוצה לבוא רק בשבילהם שיש לו הכשרה ימית ושירת ביחידה מיוחדת בחיל הים ובאמת היה בסופות מטורפות ימים שלמים בים?

dz108

New member
היה לנו שרשור שלם על זה לפני שנה...

אתה יכול שיהיה על שמך תמרון צבאי-ימי שלם - אם אין לך גרין כארד או אזרחות, הכי רחוק שתגיע זה למלא את טופס הגיוס. ובנימה אחרת - כאזרח ישראלי, אסור לך להננדב לצבא זר. ואם באמת היית ביחידה מיוחדת וכו' - אז אתה יכול להכנס ליותר צרות מרב"ט ישראלי ששרת בתפקיד "רגיל".

dama7

New member
ליתר דיוק, השרשור על זה היה לפני 5 חודשים...

ונחשו מי פתח אותו אז? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=456&msgid=93569487

Reshef 914

New member
לכל המגיבים להודעה.

הבנתי פחות או יותר את המצב, האופציות, והדרכים. הכוונה שלי היא כן להגור לארה"ב אבל חלילה וחס בשום פנים לא אשהה שמה יום אחד בניגוד לחוק, כמו שאני שונא לראות תאלינדים\פיליפינים\רומנים וכו' עובדים כאן בניגוד לחוק לא אלך ואעשה זאת במדינה אחרת. בכל מקרה רק רציתי (שוב) להגיד לכם המון תודה, אתם ראויים להמון המון הערכה, תודה על ההכוונה על האזהרות ועל ההמלצות. פעלתם בצורה ישרה וכנה ואני מאוד מעריך זאת. אמליץ לכל אחד שחושב על הגירה לעבור כאן לפניי. מי ייתן ותדעו רק ימי אושר ועושר והנאה בארץ בה אתם שוהים, והיי, אם לא בתור עובד אולי אבוא לבקר בתור תייר
שמור על עצמכם ושהאל ישמור אותכם. לילה מקסים\בוקר נהדר שיהיה לכולנו. מודה לכם מקרב לב.

אני רוצה להבהיר כמה דברים

אני עבדתי בקניונים בקולורדו אספו אותי מהשדה שילמו לי חצי מהכרטיס טיסה הוציאו אותי למועדונים היו ארוחות שישי שילמו לי בזמן 30 אחוז מהמכירות ומעל 2000 שילמו לנו 35 אחוז יצא שיום אחד עשיתי לכיס 700 דולר זה ל-א היה חוקי והסכמתי להסתכן היו איתי בבית עוד 3 בנות היינו 2 אנשים בחדר הסתדרנו במקלחות יופי כי יש בבית שני שירותים ומקלחת אחת ולא לוקחים את הזמן יותר מידי עשיתי המון כסף אני לא מתחרטת לרגע שנסעתי ואני חוזרת אוטוטו לעשות עוד כסף יש חברות כמו למשל שניסיתי בניו ג'רזי שהיה נורא כי גרנו בבית אחד איזה 7 אנשים וזה היה ממממממממש לא לעניין ובגלל זה אחרי שבוע עזבתי חשוב מאוד שמי שהולך לעגלות שיילך למקום שיש בו קומפלס ולא וילה שתוקעים שם מיליון איש חשוב לנסוע לחורים באמריקה ולא ערים גדולות כי שם מאוד מאוד מאוד יקר להחזיק בית ולכן הם דוחפים אנשים כמו סרדינים בבית אחד יש יום חופש אחד בשבוע שבו ניתן לעשת שופינג ולטייל מסביב אבל יש כאלו שמעדיפים לישון ולעשות כביסה העבודה לא קלה אבל אם המנהלים טובים ואתם תשקיעו תעשו המון כסף לפני שטסתי כן הלהיב אותי חדר כושר וכל החרא שהציעו לי אבל בעצם הכי חשוב זה שיהיה אינטנרט כי אין כוח להסתכל על כל המותרות שיש בכלל העייפות וכן חשוב לשמור על קשר עם הארץ אז האינטנרט מאוד חיוני אם יש למישהו שאלות אתם מוזמנים לפנות אליי אשמח לענות דרך אגב חגגו לי יומולדת בקולורדו כמו שבחיים שלי לא חגגו לי יומולדת והיה מדהים ואני באמת ממליצה לטוס לעבוד שם לחרוק שיניים לעשות כסף ולטייל החוויות שתצברו שם והאנשים שתכירו ומה שתלמדו על עצמכם אפילו צבא ההגנה לישראל לא מספק.

למעלה