עבודה בארה"ב.

Reshef 914

New member
עבודה בארה"ב.

הגעתי לאתר MAKA ו-JOB SOURCE שמציאים עבודות בחו"ל בעגלות האלה באופן חוקי. יש מה לסמוך על זה? התנאים נשמעים טובים מדיי, אלה לא רמאים? כי הזהירו אותי שכן. לJOB SOURCE אפילו קבעתי איתם פגישה למחר במשרדים שלהם, נשמע לי מוזר שלחברה עם אתר ומשרדים בדיזינגוף סנטר תהיה של נוכלים. ב-MAKA גם מצאתי ג'וב של אבטחה על הספינות נופש בחו"ל חברה בשם "מנו אבטחה" גם זה נוכלים?

John the Savage

New member
הכלל הוא פשוט

אם הם מסדרים לך ויזת עבודה חוקית מסוג H2B לפני שאתה יוצא לארה"ב, רוב הסיכויים שהם בסדר. אם הם מספרים לך שאתה יכול לצאת על ויזת תייר לצורך "התמחות" ויסדרו לך "ויזת עבודה" או "רישיון עבודה" בהמשך, תברח. הם נוכלים. לא משנה אם יש להם משרדים בדיזינגוף סנטר. כל אחד שיש לו מספיק כסף יכול לשכור לו משרד יפה. מה שמשנה זה איזו ויזה הם נותנים לך לפני שאתה יוצא.

KinorRishon

New member
דיזינגוף סנטר...

זה דווקא המקום החביב (גם) על משרדי נוכלים. היתה פעם כתבה בטלויזיה הישראלית על משרד שעוסק בהונאת עולים חדשים שיושב שם. בכל מקרה, אם יסדרו לך ויזת עבודה בישראל (לא ויזת תייר/עסקים) , קח את התנאים שהבטיחו- בכתב, אם הם מתאימים לך ולאופייך. ולמנו אבטחה, נסה לפנות לבד ללא מתווכים. אם הם קשורים ל"מנו ספנות" אז הם בסדר גמור, באופן כללי.

doronf65

New member
מנהל
מצטרף לאזהרה הכללית

בד"כ אלה אנשים שטובה לא יוצאת לך מהם. רמאים טובים מתחפשים יפה. אחרת הם לא יחזיקו במקצוע הזה, שיש בו תחרותיות חזקה... כיצד למצוא את הטובים? בשאלות הנפוצות, תחת עבודות בלתי חוקיות, יש שרשורים רבים כולל רשימת מדדים כיצד לצמצם סיכונים. רד עד תחתית הדף, שם נמצאות ההודעות המעודכנות ביותר. בהצלחה, דורון

Reshef 914

New member
הם בטיחו את הוויזת עבודה כבר מהארץ...

את ה H2B הם אמרו שהם מוציאים בארץ
יש מה לסמוך עליהם? בעיקרוןן מחר אני נפגש איתם. מה במיוחד כדאי לדעת? איזה פרטים ומה לשאול? המון תודה על העזרה חבר'ה! מעריך את זה המון.

doronf65

New member
מנהל
שוב חוזר על ההמלצה

לעשות שיעורי בית. דהיינו: לעיין בשאלות הנפוצות כפי שאמרתי קודם. אין רע בלשאול גם כאן, אבל שם מרוכז ידע של הרבה אנשים, בבת אחת, וזה טוב יותר מלשאול רק את האנשים שמשתתפים כרגע. חזור לאחר מכן עם שאלות מפוקסות שעולות לך מהקריאה. דורון

Reshef 914

New member
אז ככה, קראתי...

וזה ממש נראה כאילו לא הגיוני לעבוד בקניונים באופן חוקי, כאילו זה לא אפשרי. זה רק רושם רע? או שבאמת יש סיכוי שהחברה מנפיקה H2B וברור שאבקש לראות אישורים והכל עוד כאן בארץ ולא אטוס על עיוור. אבל הגיוני בכלל לעבוד בקניונים באופן חוקיו נקי לגמריי? אני אוהב את ארה"ב ורוצה עוד לבקר בה במהלך חיי ואין לי כל רצון להסתבך שמה ולעבור על החוק. תודה רבה שאתם עוזרים לי להימנע מצרות

Reshef 914

New member
מהמודעה:

באחת היה רשום: עבודה בניו יורק באיזור היוקרתי ביותר בעיר, בחברה חוקית ומקצועית עם קניונים מעולים. הנסיעה לקניון היא בין 20 ל - 40 דקות. שעות העבודה הן: 10:00 עד 21:30, ימי ראשון 11:00 עד 18:00 השכר הוא בין 22 עד 30 אחוז מהמכירה. ממוצע לסלזמן לקופה עומד על 500 עד 700 דולר קופה ביום (בחישוב מהיר זה ממוצע של 110 דולר ביום מינימום) ופוגשים את ה 1000 דולר כמעט כל סופ"ש. בכל מקרה - החברה מתחייבת להשלמה של 2000 $ בחודש!! המגורים ברמה גבוהה - DVD וטלוויזיה, קומקום, מיקרו, טלפון חינם לארץ, בריכה (!) וג'יפ לכל 2 עובדים, שולחנות קפה ואוכל, ריהוט מלא בכל דירה. עד 3 עובדים בחדר גדול, 3 חדרי אמבטיה, 2 מטבחים, 6 חדרי שינה. הרכבים הם רכבי השכרה שכל עובד עם רשיון בינ"ל יכול לנהוג בהם, הרכבים נמצאים אצל העובדים ולא אצל המנהלים (לנו יש רכבים משלנו) - לשימוש חופשי לחלוטין בימי חופש וערבים. ההשתתפות החודשית של עובד לדירה היא 300 דולר ולרכב 140 דולר. אין תשלום מראש, ההשתתפות יורדת במשכורות שנתנות פעמיים בחודש (220 דולר כל משכורת). אין צורך להביא כסף מהבית, החברה מוציאה לכל עובד מקדמה של עד $250 בשבוע הראשון. תחילת עבודה מיידי - לבעלי אשרת כניסה בלבד! ובשנייה: מי אנחנו: VTEX GLOBAL היא החברה הגדולה והמצליחה בתחום ה- I POD. חברה עם ניסיון של 6 שנים בתחום. ממוקמת בכל המולים המובילים בקליפורניה: סאן דייגו, לוס אנג´לס וסאן פרנסיסקו. החברה פועלת באופן חוקי ומקצועי ומוכרת מוצרים ומותגים איכותיים באחריות. אנו עובדים כל ימות השנה ועונת הקיץ היא עונה מוצלחת לא פחות מעונת הכריסמס. למה אנחנו: VTEX GLOBAL מעסיקה מנהלי אזורים וסוכני מכירות שמגלים שאפשר לעבוד במולים ולהנות מהשהייה, לעשות כסף באוירה נעימה ולצבור ניסיון שאין לו מחיר. למה אתם: אם אתם... - רוצים לעבוד באופן חוקי. - לא אוהבים לעצור לקוחות ולמכור להם לוקשים. - מחפשים חברה רצינית שעומדת מאחורי הבטחותיה. - רוצים לעבוד עם אנשים איכותיים באוירה טובה ומקצועית. - רוצים לעבוד לבד מבלי להתחלק בעמלה עם סוכנים נוספים. - רוצים לעבוד עם מוצר שנמכר כל השנה. - רוצים לעבוד באמריקה ולהרגיש אמריקה. זו החברה שאתם רוצים לעבוד בה!!! המוצר: ה- I POD הוא הנגן MP3 הנמכר ביותר בעולם, למעלה מ- 100 מיליון I-PODS נמכרו עד כה. כמעט לכל אדם מגיל 17-35 יש לפחות I POD אחד והביקוש לאביזרים הוא אדיר. החברה מציעה מבחר גדול של אביזרים איכותיים וייחודיים כגון: כיסויים ואוזניות נגד מים, אוזניות אלחוטיות, שלט רחוק ועוד הרבה גאדג´טים מרתקים. קליטת עובדים: אנחנו מלווים אתכם מרגע נחיתתכם בקליפורניה, מנהלי אזור מקבלים אתכם, מספקים לכם מגורים, רכב, הדרכה מקצועית ועוד. לבעלי אזרחות אמריקאית הטבות מיוחדות! גם בישראל... I STORE היא חנות שלנו בישראל המוכרת את כל המוצרים שנמכרים גם בחו"ל. אם יש לכם שאלות נוספות, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר... עם החברה הראשונה אני נפגש מחר.

mike76tlv

New member
אם הם נותנים לך H2B מהארץ

למה הם אומרים "לבעלי אשרת כניסה בלבד" ?

Boston Guy

New member
כל הבבל"ת הזה בא ממודעה אחת בלבד?

נראה כאילו הם ממחזרים את המודעה, ועירבבו שם דייסה משובחת... העבודה היא "בניו יורק באיזור היוקרתי ביותר בעיר" - אבל הם "מלווים אתכם מרגע נחיתתכם בקליפורניה"... תנאי המגורים: "עד 3 עובדים בחדר גדול, 3 חדרי אמבטיה, 2 מטבחים, 6 חדרי שינה..." אז רגע - 6 חדרים, שבכל אחד גרים 3 עובדים... יוצא שגרים בדירה 18 איש. באוהל שלי בטירונות גרו פחות אנשים. אז יש 3 חדרי אמבטייה - אבראבו. יש 6 אנשים על כל אמבטייה... כשכולם חוזרים מהעבודה ב 12 בליילה ומתים להתקלח וללכת לישון - מי מסדר תורנות מקלחת? זה ממש מזכיר את המערכונים שהיו ב"ארץ נהדרת" על הרומנים בתחנה מרכזית בתל אביב. אני רק יכול לדמיין לעצמי באיזה מצב נקיון וסדר נראה ביית שבו גרים 18 חבר'ה שעובדים כל היום כמו חמורים... ועל זה הם לוקחים לך 300$ לחודש ! לגור עם עוד שני אנשים בחדר ! יעני - הם גובים שכר דירה של $5,400 דולר לחודש על הביית הזה... דרך אגב - זה נשמע כמו איזה TWO FAMILY HOUSE שהם חיברו ליחידה אחת (לכן יש שם 2 מטבחים). רק על הדיור הם עושים אחושרלוקה של מכה עליכם... גם את החשבון שלהם לא הבנתי. אם מרוויחים 110$ בממוצע ליום עבודה (יוצא 10$ לשעה, אם מחלקים ל 11 שעות...) ובסופי שבוע כפול מזה - אז למה הם צריכים להתחייב להשלים לך ל 2000$ לחודש? 2000$ לחודש יוצא 80$ ליום (על 25 ימי עבודה בחודש). אז הממוצע הוא 80$ - או 110$? לא הבנתי. ואם כבר מדברים על זה - כמה ימים בשבוע מצפים שתעבוד? אם תחליט לעבוד 5 ימים בשבוע - הם גם ישלימו לך ל 2000$ בחודש? או שבעצם לא, והם דורשים שתדפוק 30 יום עבודה בחודש? ואם ניקח את זה שלב אחד הלאה... אם אתה עובד 30 יום בחודש, מתי תבלה עם הג'יפ בדיוק? אז בוא נעשה חשבון של זקנים: אתה מרוויח 2000$ לחודש. מתוך זה הם לוקחים לך "ניכוי במקור" עבור רכב ומגורים 440$ לחודש (לטענתם - תיכף אראה לך איך דופקים אותך גם עם זה...). נשאר לך 1560$ - לפני אוכל, דלק וכיו"ב. נניח - 6,300 ש"ח. אתה עובד מעל 300 שעות בחודש (משרה וחצי)... יעני אתה מרוויח, בתכ'לס, 20 שקל לשעה. לפני 3 שורות אמרתי לך שדופקים אותך גם עם ה "ניכויים" על הרכב והדירה: הם משלמים משכורת דו שבועית, ומורידים לך 220$ מכל משכורת. הם מספרים לך שזה יוצא 440$ לחודש. אבל... בשנה יש 26 משכורות דו שבועיות (יש 52 שבועות בשנה). כלומר - אתה מעצם משלם 220$ לשבועיים - או 476$ לחודש, במקום 440$. נכון, כסף קטן - עוד 36$ לחודש. אבל זה העיקרון. זה מראה לך איך הם עובדים עליך בעיניים בכל פינה, דופקים אותך בקטנה ובגדולה... וגולת הכותרת היא מה שאמר ידידינו מייק: בטח שהם יוציאו לך ויזת עבודה... אבל העבודה מוצעת רק לאנשים שיש להם כבר ויזת תייר. תחמנים.

doronf65

New member
מנהל
כמה נקודות

1. אנא הבדל בין "חברה חוקית" ל"עבודה חוקית". החברה יכולה להיות רשומה ולהיות חוקית. הסכנה היא שהיא תעסיק אותך בלי שאתה תהיה זכאי לעבודה. זה "עבודה לא חוקית", וזו עבירה ש-ל-ך!! כמובן שגם החברה עוברת על החוק, אבל אני פה בשבילך, לא מעניין אותי מהחברה. 2. ברגע שהם כותבים "לבעלי אשרת כניסה בלבד!" זה אור אדום ענק, עם סירנה!!. זה אומר שהם ימכרו לך סיפור על זה שאתה נכנס על ויזת תייר לנסיון של שבועיים, בזמן הזה אתה "מתאמן" ולא עובד, ולא מקבל שכר, אם תישאל בחקירה. לאחר מכן, זה הסיפור בד"כ, תקבל ויזת עבודה. זהו שידול שלך לדבר עבירה. זה לא חוקי. אפילו להתנדב אסור לך. זה החוק. קרא את שאר הסכנות שמפורטות ב- FAQ, כמו הלנת שכר וכו'. החברה השניה לא כוללת את שורת הרמאות "לבעלי אשרת כניסה בלבד!". היא גם נותנת הטבות לבעלי אזרחות, כי אז הם כנראה לא צריכים להוציא עליהם הוצאות ויזת עבודה. זה מראה שיש להם הוצאות כאלה. זה יותר מעודד. אבל שים לב שהם לא יתחילו לגבות ממך מאות דולרים על הוצאת האשרה, זה לא עולה כ"כ הרבה, ולפי החוק, הם חייבים לשלם את הוצאות האשרה ולא לגלגל את זה על העובד. בהצלחה.

Reshef 914

New member
ואו תודה לשניכם!

לגבי העבודה הראשונה הבנתי כבר לרדת מזה ושהשנייה נשמעת יותר טוב. ויזת תייר יש לי (עד 2010) וכמו שכבר עברתי, לא אעבוד יום אחד בארה"ב ללא ויזה H2B מסודרת כבר מהארץ, כמו שאני לא אוהב לראות את תופעת העובדים הבלתי חוקיים בארץ אני לא אלך ואעשה זאת במדינה אחרת. בכל מקרה, דורון ובוסטון גי, תודה רבה רבה לכם!

postdoc

New member
אתה שואל במקום הלא נכון

אנשים כאן סולדים מה"עגלונים" למרות שלא תמיד ברור לי למה. לגבי החוקיות המבחן ברור. ויזת עבודה צריכה להיות מונפקת בישראל. יש כמה סוגים. לא כולם מתאימים לך, אבל זאת אחריות של המעסיק. אם הויזה מוטבעת בדרכון לפני שאתה עולה על המטוס העסק חוקי, אם אין לך ויזת עבודה שהונפקה לך בישראל כנראה שלא תהיה חוקי אף פעם. לגבי הכדאיות ההחלטה היא שלך. עשיר גדול כנראה שלא תצא מזה, אבל אני פגשתי אנשים שחזרו פעם שלישית ורביעית כך שלהם לפחות זה כדאי. בשורה התחתונה זאת גם יכולה להיות חוויה (אנשים כאן כבר שכחו שבגיל עשרים ואחת אפשר עדיין לבלות עד ארבע בבוקר ולקום לעבודה למחרת...)

d a p h n a

New member
למה אנחנו סולדים מה"עגלונים"?

אנחנו סולדים מחברות העגלות כי לעיתים קרובות מדי הן מרמות עובדים תמימים ושולחות אותם לעבוד באופן לא חוקי כשהם חושבים שהם חוקיים. אנחנו מתנגדים לאנשים שהולכים במודע לעבוד באופן לא חוקי כי א) זו עבירה על החוק, ומהבחינה הכי טכנית לפי תקנות תפוז אסור לנו בשום צורה שהיא לסייע או לעזור למי שבמוצהר מתכוון על החוק וב) בגלל אנשים שעובדים באופן לא חוקי נעשה יותר ויותר קשה לצעירים תמימים שבסך הכל רוצים לנסוע לטייל קצת בארה"ב לקבל ויזת תייר.

postdoc

New member
איזה מיש מאש של אמירות נבובות

חבל רק שלא צרפת לזה את הסיפורים המוכרים על "הלנות שכר" ועל "כל אלה שחזרו בלי כסף כי לא מרוויחים כלום והבעל בית עשק אותם על האוהל שהם חלקו עם עוד הרבה עובדים". האמת היא שרוב הלא חוקיים יודעים מראש שהם יהיו לא חוקיים ולא ממש אכפת להם (ולא אני לא תומך ולא מעודד. אני חושב שהסיכון לא מצדיק את התמורה). לגבי ה'צעירים התמימים', סביר להניח שעשרות אלפי ישראלים שהשתקעו לאורך זמן בארה"ב פוגעים בסיכויים שלהם הרבה יותר מכמה מאות או אלפי צעירים שבאים 'לתת מכה' וממשיכים למזרח או חוזרים לישראל ללמוד. בשורה התחתונה יש חברות שמעסיקות ישראלים באופן חוקי. נכון גם הבעלים מרוויח (אבל בארהב", וגם בישראל זאת לא בושה להרוויח כסף) וכנראה שמדובר בעסק אטרקטיווי מספיק בשביל למשוך צעירים. אני לא חקרתי את הנושא לעומק אבל משיחות אקראיות עם מוכרים בקניון המקומי עושה רושם שהם די נהנים מהחיים. זאת עבודה קשה אבל אפשר להרוויח יפה ולשלב את זה עם חויה של חיים בארה"ב אז למה לא? קצת מצחיק בעיני שבכל פעם שמישהו שואל כאן על עבודה בעגלות ישר יש מתנדבים לשפוך לפניו את כל הסיפורים (האמיתיים והמומצאים) על העגלונים במקום פשוט לכוון אותו למבחן החוקיות ומשם שיעשה חשבון של כדאיות לבד.

doronf65

New member
מנהל
לא אמירות נבובות

היא נתנה את דעתה, וגיבתה זאת בעובדות ולא בססמאות. מותר לך להביע את דעתך השונה, בלי לשפוט או להעליב אף אחד אחר. אתה גם לא סתרת שום דבר שהיא אמרה, שזהעל הכיפק, אבל לא מצדיק את הכותרת (המעליבה) שלך. ולגופו של עניין, בהתייחס להודעה שלך: - "חבל רק שלא צרפת לזה את הסיפורים המוכרים..." היא לא צריכה לצרף, אני כבר הפניתי אותו. הם בסבירות גבוהה אמיתיים, ואין סיבה לפקפק בהם. - "שרוב הלא חוקיים יודעים מראש שהם יהיו לא חוקיים.. " זה לא רלוונטי כלל לטענה של דפנה. היא אמרה שגם אם לא איכפת להם, עדיין לנו איכפת, והסבירה למה. אם יש פה משהו נבוב, זה לא מה שהיא כתבה... - "קצת מצחיק בעיני שבכל פעם שמישהו שואל כאן על עבודה בעגלות ישר יש מתנדבים לשפוך לפניו את כל הסיפורים (האמיתיים והמומצאים) על העגלונים במקום פשוט לכוון אותו למבחן החוקיות ומשם שיעשה חשבון של כדאיות לבד..." באמת? קראת את ההודעות שלי? ושל מייק? וכל מי שמפנה לשאלות הנפוצות? זה בדיוק מה שהן מסבירות. לסיכום יודע מה? אולי במקום לקטול אחרים, פשוט תעשה אתה את כל מה שאתה ממליץ? למה לא תכוון אותם אתה למבחן החוקיות, ותניח לאחרים להגיד את דעתם, שאינה שונה מדעתך בהרבה, בלי שיפוטיות מעליבה? דורון

KinorRishon

New member
עם כל הכבוד דורון

היכן ראית שהיא גיבתה זאת בעובדות? להיפך, הדברים שלה כאילו לעיתים קרובות מדי מרמות החברות עובדים תמימים ושולחות אותם לעבוד באופן לא חוקי כשהם חושבים שהם חוקיים, אינם מדויקים לחלוטין, לפחות אליבא דהישראלים החביבים מהקניון הסמוך אשר באים כל שנה לעבוד בעונה מחדש. אין לי כל ספק שהם יודעים שהם לא חוקיים. נכון שיש מספר חברות שמפרסמות ומטעות אולם מישהו יודע האם הנוכלים האלה הם 10 אחוזים או90? ובעניין העמידה על החוק לפי מדיניות תפוז, מוטב היה לו לא היו נאמרים הדברים המביכים האלו, במיוחד לא בדיוק שני אינטצ' מתחת לפרסומת של אותם בעלי עגלות... ולסיום, אם מדברים על העלבות, אתם התחלתם! ראה את תגובתו המעליבה של שותפך, לאחר שהעזתי לתקן אותו ולמרות שעשיתי זאת בחביבות ובאופן עניני.

yohan6

New member
לסיכומו של עניין, כמה עובדות.

אין ספק שאיפה שהוא יש חברה שממש מעסיקה עובדים חוקיים. בערבון שהיא אינה ישראלית. פשוט מאוד, לא משתלם להביא עובד חוקי. נראה לכם באמת שבעל העגלה יהיה כל כך "נחמד"? עם מעל 12 מיליון עובדים ושוהים לא חוקיים בארה"ב(שאגב, איך סופרים אותם אם הם לא קיימים חוקית?), אין שום צורך בלהביא ולהשקיע ולהתעסק עם עובדים חוקיים. אם דנקן דונטס, לנדסקיפינג, ניקיון, בורגר קינג, תחנות דלק וכל מען דבעי מעסיקים עובדים לא חוקיים ומשלמים שחור, אז למה שהעגלון יתאמץ בלהביא מישהו חוקי? זה פשוט לא שווה. אפשר לדבר על הכלכלה האמריקאית, אפשר לדבר על הקפיטליזם ועל הבהלה לדולר. אבל לדעתי, פשוט מאוד, כל מי שחושב לבוא לעבוד בעגלות, מובינג וכולי (לכל עם יש את העבודה הלא חוקית שלו בארהב) צריך לשאול את עצמו את השאלה הבאה: האם אני מוכן להיות עבד? ואחרי שהסכמתי להיות עבד, האם אני מוכן להיות עבד ללא זכויות? בדרך כלל, לעבדים אין זכויות... אבל כאן, אתה (העבד, זוכר) מוותר על הכל בשביל סכום שלרוב לא שווה זאת. (וכן, יש כאלו שעשו "מכה". אבל, מולם.... ) אף אחד לא מכריח אותך להיות עבד. אף אחד לא יוציא לך ויזת עבודה. ושיבוא מי שחולק על דעתי, יציב עובדות ניצבות בשטח ואצדיע לו. אני סמוך ובטוח שאף אחד לא יחלוק על דעה זו. כי עגלה עם עובדים חוקיים זה בדייה. יש לי המלצה אחת. ל ה ת ר ח ק מכל החברות הללו. בלי יוצא מהכלל.

cornetti

New member
בלי להכנס לכן או לא על עגלות

אני מכירה כמה בעלי עגלות. והוצאת ויזות לעבודה על עגלות קיימת. לא יודעת עד כמה זה נפוץ, ממש אין לי מושג אם זה לחברות בעלות 2 עגלות או ל100. אני מכירה בעלי עגלות (חברה מסויימת) שעובדת כבר משנת 1999, הם עבדו מאז ומעולם רק אני חוזרת רק עם עובדים חוקיים! הם גדלו, ולא יכלו לעמוד בדרישה של להחזיק רק עובדים חוקיים. אבל הם לא רצו לעבור על החוק, והם בערך משנת 2002 עשו מאמצי על יחד עם סוללה קטנה של עורכי דין להשיג אישור להוצאה של ויזות. והם הצליחו. אין לי מושג מה כמות הויזות שהוציאו. שאלתי למה רק ישראלים - הם אמרו שהאמריקאים לא מוכנים לעבוד קשה (את זה אני גם יודעת על בשרי), ובכלל יותר קל לתקשר עם ישראלים, להסביר, אנשים מאותו רקע, אני מניחה שמאותה הסיבה שאנחנו כולנו נכנסים לפורומים של ישראלים ולא כלכך לכאלו של אמריקאים (לא באותה התכיפות אני מניחה). יש הרבה אנשים ויש מלא סוגים של בעלי עגלות. ההכללות האלה על כל בעלי העגלות לפעמים מוציאות אותי מדעתי! תחשבו טוב, יש בכל עיר בארה"ב לפחות חברה אחת! בערים הגדולות והבינוניות יש גם יותר, הרבה יותר, אין לאף אחד מושג בכמה מדובר. יש ממש הרבה אנשים כאלו ולא כולם זה אותו הבנאדם, זה קל מאד לעשות דמוניזציה לקבוצה של אנשים... לדעתי הצורך להוציא ויזות נוצר מהפחד של אנשים לבוא לעבוד, ולא כי תמיד רוצים לעבוד על אנשים. בכל אופן, אני לא בעד עבירה על החוק, בתור אזרחית אמריקאית וישראלית אני מנסה לראות את הסיפור הזה משני הצדדים. ואני חושבת שחשוב להזהיר אנשים שרוצים ללכת לעבוד במיוחד אם הם ללא אשרה, אבל להחליט על כל בעלי העגלות שהם אנשים נוראיים ונחותים זו פשוט השמצה ולא ראוי שאף קבוצה של אנשים תקבל כזו. דרך אגב, יצא לי להכיר גם בעלי עגלות עם תארים מתקדמים... לא כולם מגיעים מאיזה מקום אפל ונידח ומדגימים את כל מה שרע בישראל.

doronf65

New member
מנהל
הפוסל - במומו פוסל

זה מה שאת עשית. הכללת - והאשמת אחרים בהכללה. יש מי שמכליל. יש מי שעושה דמוניזציה כללית. לא אני, ולא רבים אחרים. קראי את השרשור בתשומת לב, והוא רק דוגמה. כדי לחסוך לך, אני מעתיק רק את תשובתי הראשונה מהשרשור הזה: "בד"כ אלה אנשים שטובה לא יוצאת לך מהם. רמאים טובים מתחפשים יפה. אחרת הם לא יחזיקו במקצוע הזה, שיש בו תחרותיות חזקה... כיצד למצוא את הטובים? בשאלות הנפוצות, תחת עבודות בלתי חוקיות, יש שרשורים רבים כולל רשימת מדדים כיצד לצמצם סיכונים. רד עד תחתית הדף, שם נמצאות ההודעות המעודכנות ביותר." ניתוח: 1. המילה הראשונה: בד"כ. 2. "כיצד למצוא את הטובים?" משמע - יש טובים. קראי עוד ותראי שאנו מעידים על הכלל, אבל מודעים לכך שיש יוצא מן הכלל. וגם מנחים איך לברור. דורון

למעלה