עבודה באירלנד

goffy2

New member
עבודה באירלנד

שלום. אני מעוניינת לעבור להתגורר באירלנד ולעבוד שם ויש לי מס' שאלות: 1.כשאני מוציאה ויזת עבודה-מה התוקף שלה? וכשאני רוצה לחדש אותה אני יכולה ללכת לשגרירות הישראלית שבאירלנד על מנת לחדש או שצריך לחזור לארץ? 2.מה השכר המינמלי שניתן לקבל בחודש? 3.כמה זמן לוקח למצוא בדבלין דירה להשכרה? ומה המחיר פחות או יותר לדירה קטנה ופשוטה? 4.כשאני מגיעה לאירלנד ואני מגיעה לפני מציאת דירה זה נראה לכם הגיוני להישאר בבית הארחה מס' ימים עד מציאת הדירה?מה אתם ממליצים? תודה רבה לעונים

goffy2

New member
עוד שאלה

5. כרגע אני עובדת בארץ בתור מתווכת דירות. האנגלית שלי ברמה גבוהה. אני אוכל למצוא שם עבודה בתור מתווכת? כמה בערך ארוויח לחודש? מצטערת על כל השאלות אני רק רוצה להיות בטוחה שיהיה לי מספיק גם לשכ"ד וגם כדי לחיות.

nir2422

New member
כמה תשובות

1. לא כל כך ברור לי. בהנחה שאין לך אזרחות של האיחוד, את יודעת בוודאות שתוכלי לעבוד כאן? אני שואל מתוך סקרנות, כי אין לי מושג לגבי הוצאת ויזת עבודה באירלנד. ומה הקשר לשגרירות הישראלית? את הרי רוצה לעבוד בדבלין ולא בארץ. 2. לא יודע מה שכר המינימום כאן או כמה מתווכים מרוויחים. וכן, נתקלתי גם במתווכים לא אירים עם אנגלית טובה אבל לא מדהימה. בכל מקרה זו לא תשובה מוסמכת בנוגע לסיכויים שלך למצוא עבודה כמתווכת כי באמת שלא יכול להיות לי מושג. 3. שוק הדירות נמצא במיתון וקל למצוא כאן דירה במחיר נוח לעומת שנה שעברה. בהנחה שאת מדברת על דירה לעצמך, אז המחיר לדירת 2 חדרים מתחיל מ-600 יורו לחודש לחורבות באיזורים לא טובים, ומתייקר ככל שמצב הדירה והאיזור טובים יותר. בהערכה שלי מ-800 יורו אפשר למצוא משהו סביר וקטן באיזור טוב. אם את מוכנה לגור עם שותפים אז החל מ-400 אפשר למצוא חדר בבית באיזור טוב 4. כן. בהנחה שאת לא מסכמת על שכירות מהארץ, אז כדאי להתאכסן כאן במלון בשבוע הראשון, ולרכז דירות לצפיה. בדרך כלל אפשר להכנס מיידית לדירה, ואם לא אז זה לרוב מצוין במודעה זה אתר מאוד מומלץ לחיפוש דירות http://www.daft.ie/. האיזורים המומלצים הם דבלין 4,14,6,6W,ו -3 (רק האיזור שנקרא קלונטרף)

דווקא רוב מי שאני מכירה

שגר בעיר גר בדבלין 1,2,8,12 כולל וולקינסטאון, קימאג' והאיזור בין הפארקים (סטיבנס גרין ומריון) קלונטארף זה ממש רחוק בשבילי למשל..

nir2422

New member
תלוי איפה את עובדת

אם את עובדת בצפון אז קלונטרף דווקא עדיפה. וזה יותר קרוב למרכז מאשר דבלין 12 לגור ב-1 באזורים כמו פרנל זה אולי המרכז של המרכז, אבל גם פחד אלוהים (שמעתי סיפורי זוועה
). ב-8 ו-12 יש איזורים בסדר, אבל גם הרבה שכונות רעות כמו דולפינס, קומב, בלובל, דרימנה ואינצ'קור. בדבלין 6 הרבה יותר מגניב, אבל זו דעתי האישית. דרך אגב טוב לראות אותך כאן

ככה זה כשמובטלים

יש זמן לתפוז בין לימודים ללימודים. אני גרה בקומב ודווקא נחמד לי מאוד. ואינשיקור חביבה עלי. דווקא ההתנסויות שלי מהצפון (למעט דבלין 7 וסטוניבאטר המאגניבה) הן די זוועתיות. עד כה העבודות שהיו לי היו במרכז, כמו גם בית ספר שבדבלין 8. הכי צפוני שעבדתי היה בגארדינר סטריט, שם גם אם היו משלמים לי לא הייתי גרה.

nir2422

New member
אופס...מצטער

פשוט בזמנו חלקתי בית עם שתי מקומיות, והן הזהירו אותי מהשכונות הללו. העיקר שאת מרוצה שם

אין מה להצטער, רק ציינתי

כי חבל שאנשים יגיעו עם אינפורמציה שלא בטוח שהיא נכונה לגבי שכונות (מה גם שהעניין מאוד דינמי והשכונות משתנות ומתפתחות בקצבים שונים).

forglemmigej

New member
תיווך דירות

זה משהו מאד ספציפי לכל מדינה עליך לעבור קורס ולהכיר את החוקים כדי לקבל רישיון תיווך. יש מדינות (דנמרק למשל) שמתווך יכול למכור דירה ללקוח בלי שיתוף של עורך דין פשוט במסגרת הקורס שהם עוברים הם לומדים את כל החוקים ויש להם סמכויות כמו לעורך דין. לדעתי לפני שאת שוכרת דירה בדובלין עדיף שתבררי את כל החוקים של תיווך דירות. בהצלחה

גוזליה

New member
סתם שאלה-למה דווקא אירלנד?

1) אם אין לך מעסיק המחכה לך באירלנד, לא תוכלי להוציא אישור עבודה (כמובן שאם יש לך דרכון של אחת ממדינות האיחוד אינך זקוקה לויזה).על המעסיק הפוטנציאלי לפרסם קודם כל את העבודה בצינורות המקובלים ורק אם אין אף אירי היכול לאייש את המשרה תוכלי לקבל ויזה שכזו. מעבר לנ"ל, יש רשימה ארוכה של משרות שעבורן בכל מקרה לא יוציאו היתר עבודה, והיתרי עבודה לא ניתנים למשרות אשר שכרן השנתי פחות מ30K אירו. האישור ניתן לשנתיים ולאחר מכן ניתן להאריך אותו לעוד 3 שנים (בתנאי כמובן שאת עומדת בקריטריונים) בכל מקרה- חידושי ויזה לכל המדינות מתבצעות דרך הקונסוליה- קרי, בארץ. 2) שכר המינימום באירלנד הוא (אם אני לא טועה) 8.6 אירו לחודש. 3) אין לי מושג. 4) מה האופציה האחרת? יש לך אצל מי לשהות? כי אם לא- זה נשמע פתרון סביר. 5) אין לי מושג לגבי שוק העבודה למתווכי דירות באירלנד. זה הזמן לעשות קצת שיעורי בית- להכנס לאתרי השכרת דירות וחיפוש עבודה, לראות מה גובה השכר ומה עלות השכירות וכיוב' (שוב, רלוונטי רק אם את זכאית לאישור עבודה).

אירלנד

שוק הנדל"ן באירלנד הוא השוק שחטף את המכה הרצינית ביותר במשבר הכלכלי. לא יהיה קשה למצוא דירה להשכרה, אבל אין לי מושג לגבי מחירים, זה מאוד תלוי במיקום. שכר מינימום כרגע באירלנד הוא 8.65 יורו לשעה. זה עוד עלול להשתנות למטה אם הכלכלה לא תתאושש קצת יותר מהר. אפשר לחיות מזה אם עובדים משרה חלקית וחולקים דירה, או אם משרה מלאה- אפשר לגור לבד בדירה קטנה באיזורים פחות מרכזיים/מוצלחים/פופולריים. אני גרתי בהוסטל לפני שמצאתי מקום לגור. זה זול מאוד, בייחוד עכשיו (גם תעשיית התיירות לא משהו) אני ממליצה שתתסתכלי קצת בdaft.ie גם לגבי דירות להשכרה וגם לגבי שוק הנדל"ן.

cookie9

New member
בהנחה שאין לך אזרחות אירופאית

ובהנחה שאת לא עוברת לשם עם בן זוג שהינו בעל אזרחות אירופאית, לא קיימת באירלנד האפשרות להוציא אשרת עבודה מבלי לקבל תחילה הצעת עבודה ממעסיק כלשהו. ברוב המקרים המעסיק הוא זה שצריך לבקש בשבילך את אישור העבודה, ומן הסתם רוב המעסיקים נרתעים מן הבירוקרטיה הכרוכה בכך ולכן לא יטרחו להעסיק זרים. אל תשכחי שאירלנד מלאה במהגרים מתוך האיחוד שיכולים לעבוד ללא צורך באשרות. אין לי מושג לגבי התחום של תיווך נדל"ן.

cookie9

New member
אגב, שגרירות ישראל איננה גוף

שמנפיק אשרות עבודה למדינות אחרות... שגרירות ישראל בדבלין נמצאת שם כדי לשמור על קשר דיפלומטי בין ישראל לאירלנד. ישראלים באירלנד שצריכים שירותים ממדינת ישראל יכולים לפנות לשגרירות ישראל. אשרות לאירלנד יינתנו (אם בכלל) בשגרירות אירלנד בישראל.

למעלה