עבודה באבטחת מידע

ArguMentumR

New member
עבודה באבטחת מידע

יש לי שמונה חודשים של ניסיון (10-12 שעות עבודה ביום) בשפות C\C++ וC# עבדתי באופן מהיר וממוקד (סיימתי תיכון בהצטיינות לפני שהתחלתי). הבנתי שמעבודה בפיתוח אני רחוק מרחק של שנתיים לפחות, אמנם באבטחת מידע הבנתי שזה קצת שונה.

כבר סיימתי את סדרת מדריכי הלימוד lena151 בהנדסה הפוכה תוך חודש, ואני מתחיל ללמוד מסלולים בopensecuritytraining. כמה אני רחוק מעבודה באבטחת מידע? בינתיים אני לא מצליח למצוא עבודה בהייטק, וזה נראה לי קצת מוזר שעם כל הניסיון שלי העבודה המיידית היחידה שאני מצליח למצוא זה מלצרות. (אני בן 19 ולא עשיתי צבא מטעמי בריאות)

orell

New member
אהלן אחי

ברוכים הבאים לפורום

תקשיב,
אבטחת מידע זה לא רק לדעת לפתח,
אבטחת מידע (בעיקר האקינג) זה להכיר טוב פרוטוקול tcp/ip להכיר טוב איומים ווירוסים וסוגי תולעים וסוגי התקפות ועוד,
בוא תתן קצת רקע מה בדיוק באבטחת מידע אתה מחפש כי זה תחום ענק ואז נתקדם משם

ArguMentumR

New member
נכון

אני יודע שהרקע שלי בפיתוח לא באמת רלוונטי ולא פרקטי בסופו של דבר לתחום הזה. אני מחפש להכשיר את עצמי תוך שלושה עד ארבעה חודשים (של למידה של 12-14 שעות ביום ואני לומד מהר מאוד) לעבודה כלשהי, אמנם אני מנסה להבין מה אופציונלי. כבר סיימתי את lena151 שם למדתי כמה דברים מעניינים והבנתי הכל. אשמח אם תוכל להאיר את עיניי ולכתוב לי כמה אפשרויות של הכשרות לעבודות שאני מסוגל לעשות בעצמי. לדוגמא אני כבר יכול להגיד שהמסלול malware analysis עניין אותי, ותחום הpenetration testing נראה לי מרתק.

בסופו של דבר אני מחפש עבודה בתחום הזה גם מכיוון שהיכולות שלי בפיתוח הן שנתיים לפחות ממציאת עבודה רצינית, והבנתי שמאיפה שאני עומד ניתן תוך כמה חודשים של עבודה ניתן למצוא עבודה באבטחת מידע

orell

New member
יש לי רק משהו אחד להגיד לך

ואני אומר את זה הכי פתוח.
Easy man
תרגיע קצת אחי,
אתה כולה בן 19 קח את הדברים בקלות
אם תלמד 12 שעות ביום יתנוון לך המוח.
תלמד לאט לאט אל תלחץ יש לךאת כל הזמן שבעולם.

איזה תחום באבטחת מידע מעניין אותך?

orell

New member
יש לי רק משהו אחד להגיד לך

ואני אומר את זה הכי פתוח.
Easy man
תרגיע קצת אחי,
אתה כולה בן 19 קח את הדברים בקלות
אם תלמד 12 שעות ביום יתנוון לך המוח.
תלמד לאט לאט אל תלחץ יש לךאת כל הזמן שבעולם.

איזה תחום באבטחת מידע מעניין אותך?

orell

New member
מוסיף

לא שמתי לב שאמרת שPT וMA מעניין אותך,
סבבה זה מעולה ,
תחום טוב.
ממליץ ללמוד קודם כל את הבסיס לכל שזה CEH שמלמד אותך מה זה בכלל ונותן לך מושג בסיסי ,
זה שיש לך רקע בפיתוח זה מעולה.

ArguMentumR

New member
אני לא באמת מקבל תשובה לשאלה המרכזית

אם אני רוצה לעבוד בתחום אבטחת המידע, שלושה עד ארבעה חודשים של למידה 12 שעות ביום מנוונת מוח יספיקו ל..מה?

Y. Welis

New member
נסיון יהיה יותר מהותי. צריך לצבור אותו

וכדאי בסביבת עבודה, כמו שרתים ותחנות.

אגב פיתוח - שום דבר לא מגביל אותך: אתרי קוד ומפתחים ישמחו לקבל ממך פיתוחים, כמו גם אין שום מגבלה להרשמה לגוגל פליי (סביבת אנדרואיד), אפל סטור והחנות של מייקרוסופט.

מפתחי אפליקציות לסביבות האלה מבוקשים, כמו גם פייתון ופרל ועוד שפות DB. אם יהיו לך כמה פרוייקטים שיצרת שתוכל להדגים בראיון העבודה (ואתר אישי) - סביר שתוכל להתקדם.

ArguMentumR

New member
אוקיי אמנם..

הבנתי טוב מאוד מהרבה מקורות שמשרה מלאה בפיתוח זה משהו שרחוק ממני לפחות שנה שנתיים של עבודה, אמנם אבטחת מידע כמה חודשים. לא באמת עונים לי כאן, תוכלו לכוון אותי לפורומים נוספים?

orell

New member
למה אתה חושב שאתה רחוק שנה-שנתיים?

תחפש משרות ג׳וניור בפיתוח , ממש לא חסר
או איש אבטחת מידע מתחיל באיזה מקום ואתה על הגל,
תצבור נסיון , לאט לאט
בפייסבוק יש קבוצה שנקראת משרות הייטק בין חברים,
אולי שם תמצא משהו
בהצלחה

Piav

New member
יש משהו במה שהוא אומר

קשה להתקבל למשרות פיתוח היום ללא תואר (וגם עם תואר, כי תלוי מאוד מאיפה ומה הממוצע) ללא ניסיון תעסוקתי. למעשה אני מכיר כמה סטודנטים שלומדים מדעי המחשב באחץ מהאוניברסיטות המובילות ומחפשים עבודה בפיתוח כבר כמה חודשים. הניסוח של ההודעה שלו מטעה, כי אין לו שום רקורד תעסוקתי ולמעשה אין לו שום ניסיון שנחשב בעיני מעסיקים. זה לא שקר שהוא רחוק ממשרת פיתוח.

orell

New member
אז זהו ש

נכון לפחות אחד מהשניים צריכים להתקיים
או תואר רלוונטי או נסיון תעסוקתי.
אבל אני אישית נתקלתי בחברות שמוכנות לגייס ג׳וניורים תמורת שכר זעום ולבצע את העבודה השחורה ועם הזמן מתקדמים ..
כמובן שאם הבחור יתחיל תואר בגיל 19-20 זה מצויין.

Y. Welis

New member
לדעתי אם הוא יתחיל לפתח כבר עכשיו

'למגירה' או לרשת, זה יהיה נסיון משמעותי.

מעבר לכך, בגיל 19 מותר גם ליהנות ולא לעבוד נון-סטופ. שנות העבודה ללא קץ (וללא ברירה) עוד מחכות לו. זה פסימיזם שאינו מוצדק.

orell

New member
בגלל זה

אמרתי לו שיקח את זה באיזי ושיש לו ים זמן להכנס לעולם התובעני הזה שאנחנו נמצאים בו.
לאט לאט תאמין לי הכל יהיה בסדר
רק תסגר מה אתה רוצה ותלך לכוון שבא לך

למעלה