עבדים בארץ הקודש

שטח רע

New member
עבדים בארץ הקודש

לפני מספר ימים סעדתי עם חברים במסעדת "אחלה" בפתח תקווה. לאחר שיחה קצרה עם אחד המלצרים הבנתי מהם כי הם לא מקבלים משכורת. פשוט כך, לא מקבלים משכורת! כל משכורתם הם הטיפים שהסועדים משאירים להם. ואין להם תוספת מבעל הבית. יש לציין כי פתחתי בשיחה עם המלצר משום שידעתי שב"אחלה" בכפר סבא לא משלמים משכורות ועניין אותי לדעת אם גם בפ"ת נוהגים כך. בעלי הבית עוברים על החוק בידיעה, ומנצלים בחורים ובחורות צעירים שאינם בקיעים בחוקי המדינה וזקוקים נואשות לכסף. מעבר לזה שזה אינו חוקי זה מעשה שאינו מוסרי ממדרגה ראשונה! עבדים ושפחות בארץ הקודש! בדרכי לביתי הרהרתי מה אני הקטן יכול לעשות למען הנערים הללו המנוצלים ע"י בעל הון. ועובדים ללא משכורת בעבודה כה קשה. בבית הורי התחנכתי להשתדל להיות בן אדם מוסרי. להימנע מלעשות עוול לאדם אחר, ובטח שלא לנצל אדם אחר לטובת מצבי הכלכלי. ואני, לצערי, מפרנס אדם שאינו מוסרי בעליל. אדם שעושק נערים ונערות צעירים. החלטתי לנסות לפרסם את זה. לנסות לזעוק על העוול הנורא והלא מוסרי בעליל שמתרחש במסעדה זו ובמקומות נוספים בארץ. לנערים הללו אין את הכוח לזעוק, הם זקוקים לכסף הזה. אנחנו מחויבים מוסרית לזעוק בכל כוחנו ולמנוע מדברים כאלו לקרות במדינה שלנו. אם הציבור יצביע ברגליו ולא יפרנס את העושקים הללו דברים אלו יפסקו! אני מבקש מכל מי שקורא את זה. תעבירו את זה הלאה! לא לאכול במסעדת "אחלה" לא בפ"ת ולא בכפ"ס! אם מישהו מכיר מקום נוסף שמתנהגים בו כך לעובדים. לפרסם! יש לנו, כציבור, כוח למנוע דברים כאלו. בואו נשתמש בו. למען המוסר והצדק. יום נעים לכולם. [email protected]

iec

New member
אתה צודק ב-100 אחוז..אבל

תאר לך שבאמת הרבה אנשים ידירו את רגלם מהמסעדה והיא תקלע לקשיים..אתה יודע מה יעשה בעל הבית עם המלצרים?..יפה-ישלח אותם הביתה כי אין עבודה. במקום זה יש אולי צורך לכתוב לאיזה גוף שמטפל בעניין שיזמבר את בעל הבית המושחת הזה! אני בטוח שהוא טובע בכסף..אבל כנראה שהוא כ"כ אוהב כסף,שלא איכפת לו לדרוך על אנשים בדרך... מצד שני..אני יכול להבין אותו באיזושהי דרך....הוא מסתכל על ההנהגה שלנו ומה הוא רואה? שהמדינה שלנו מנוהלת ע"י 120 זקנים מושחתים,אנסים ועבריינים שמצפצפים על החוק ועושים ככל העולה על רוחם ... ועוד לחשוב שאתם בחרתם בהם...(אני לא מצביע..כולם זבל)...נבחרי העם עלק....חחחחחחחחחחחח אנחנו בבעיה...יש למחוק הכל ואז להקים הכל מחדש! מה קורה עם אחמינג'אד..מתי הפצצה מוכנה?

האוראקל

New member
מי שלא משלם משכורת - עבריין

ולכן המקום להתלונן נגדו זה במשטרה או במשרד התמ"ת או בהסתדרות. אם מי שלא מקבל משכורת זה נערים הם יכולים לפנות (גם לאחר שייסימו לעבוד) לנוער העובד והלומד והוא זה שיפעל בשמם גם רקטאקטיבית לקבלת משכורת. 1. חובה על המעסיק לשלם משכורת לעובד מהיום הראשון לעבודה - כולל בתקופת "ההתמחות" 2. חובה על המעסיק להנפיק לעובד תלוש משכורת 3. חובה על המעסיק לשלם את המס והביטוח לאומי (ובקרוב גם פנסיה) לעובדיו.

NYMets Man

New member
מה קשור?

1) אם הוא יפשוט רגל במידה ויתן משכורות אז שלא ינהל עסק 2) מה קשור נבחרי המדינה עכשיו, זו בעיה אחת וזו בעיה שניה 3) זה קצת טיפשי מצדך בחלק האשון של ההודעה להצדיק תופעה כלשהי ובחלק השני לומר שהיא נובעת משחיתות 4) אם אתה לא מצביע אני לא רואה זכות שלך לומר משהו, כי בגלל אנשים כמוך שלא מצביעים אז קדימה מקבלים 32 מנדטים 5) לא מצחיק

Bardug0

New member
../images/Emo45.gif מחזק, אבל בקשר ל-2

אני חושב שהוא התכוון לזה שלדעתו, נציגי הבוחרים שאמורים להוות דוגמא אישית, מראים לכל העולם ש"על הזין שלהם", ואזרחים מן השורה אומרים לעצם "אם להם אין בעייה לעבור על החוק, למה שלי תהיה בעייה?" באופן כללי הכוונה היא לכך ש'אנשים שלא משלמים משכורת לעובדיהם' הם סימפטום למחלה של חברה ולא המחלה עצמה, שמקורה בשלטון.

NYMets Man

New member
תמיד אפשר להאשים למעלה

עד שתגיע לאלוהים. החינוך מתחיל מהבית

NYMets Man

New member
אל תדאג לי, "איש"

בושה לבן אדם בגילך להתנסח בצורה כזאת. תסתכל במראה לפני שאתה מבקר אחרים

iec

New member
אני חושב שבושה גדולה יותר היא...

לבחור בגילך לא להבין את מה כתבתי.... אז תקרא שוב לפני שתקפוץ.

Bardug0

New member
זה לא קשור, אתה לא כתבת טוב

ולא לכל אחד יהיה קל להבין את המסר שאתה מנסה להעביר.

אמממ.. כנסו

אכן אני מכיר את הדבר המגעיל הזה ויש לי עוד מקום שעושים בו ככה וזה "אספרסו בר" בקניון הגדול. המסעדונת שצמודה צמודה לקולנוע. שם גם עושים בדיוק ככה, לא משלמים משכורת למלצרים והכל רק מהטיפים של יושבי המקום, אם בכלל... כי אתם יודעים, לא כולם נותנים טיפים
בכל אופן, מה שאמר זה שמעליי.. פונים למשטרה או למשרד התמ"ת וכל זה.. או אפילו לשכור עורך דין לתביעות קטנות והוא מטפל בהכל צ'יק צ'ק... אני באמת מקווה שדברים יישתנו. אהה ועוד משהו.. בתוכנית הבוקר של "רשת" בערוץ 2. כל בוקר מראים שם איזה אחת [שכחתי את שמה] מהאגודה למען הצרכן, שהם גם עוזרים לעובדים מנוצלים, והיא אומרת שם כל פעם על מוצרים מסוימים שהחברות הגדולות יעני עבדו עלינו, או על עובדים שכירים שהמעסיק שלהם רימה אותם, וכן גם מציגים את המקום ובלה בלה ושם באגודה הזאת דואגים קודם כל לשכיר המסכן ואז מנקנקים את המעסיק. בקיצור, שם בזמן שהאישה מדברת וזה.. אז למטה במסך מופיע מס' הטל' של האגודה + פקס ואפשר כבר שם לדבר איתם, ולפי מה שאני שם לב, הם בהחלט מטפלים בזה. הם אשכרה מתנהגים כמו כלבוטק, שולחים עלק נער יעני לעבוד וכל מיני כשעל גופו מצלמה וכ'ו וכ'ו.. והשאר זה כבר היסטוריה! אז.. יהיה טוב

אסור לו להעסיק אותם ללא שכר

מצטרפת לאלו שכתבו שצריך להתלונן בבית דין לעבודה וכאלו. השאלה מה יקרה עם העובדים האלו לאחר שהם יתלוננו. עדיף לשקול תלונה אנונימית.

מה זה מה יקרה??

הם יקבלו את הכסף שמגיע להם ויילכו לחפש עבודה במקום אחר.. למה מה רצית שהם ימשיכו עוד לעבוד שם??

emiln1

New member
יש לאן לפנות....

האיגוד המקצועי לילדים, נוער וצעירים מעניק סיוע משפטי לבני נוער וילדים, אשר נוצלו במקומות עבודתם. מזכירי האיגוד המקצועי לנוער מעניקים סיוע לכל נער או נערה, ילד או ילדה הפונים ומבקשים את התערבותנו ואת עזרתנו בכל הנוגע ליחסי עבודה ולזכויות בעבודה. האיגוד המקצועי לילדים, נוער וצעירים פועל להבטחת העתודה התעשייתית-טכנולוגית במדינת ישראל באמצעות ההכשרה המקצועית, תוך מחויבות לחניכי בתי הספר התעשייתים-טכנולוגיים. אנו מחזקים את בני הנוער הלומדים במסגרת חוק החניכות. אנו מנסים להביא לשיפור ושכלול המגמות הנלמדות בבתי הספר על ידי שימוש בטכנולוגיה מודרנית, באופן שיבטיח לבני הנוער העובדים מקצוע משמעותי לעתידם ולעתיד המשק והחברה בישראל. האיגוד המקצועי לילדים, נוער וצעירים מקיים פעילות חינוכית, ערכית ורעיונית לכל בני הנוער העובדים והלומדים במסגרות ההכשרה התעשייתית-טכנולוגית ולבני נוער אחרים; פעילות זו כוללת בין השאר טיולים, סמינרים, סיורים והסברה אודות זכויות בני נוער בעבודה. טלפון לפרטים:03-7651212 או באתר התנועה להיכנס למעלה בתגיות לאיגוד המקצועי.... www.noal.co.il

למעלה