עבדים אתם ?

המציאות מעט יותר אופטימית

בעיקרון אם סיימת קורס ויש לך תיק עבודות טוב, אין סיבה שתתחיל לעבוד בפחות משכר מינימום. זה נכון שיש מקומות שמנסים להעסיק צעירים בפחות מזה (אם כי לדעתי זה קורה פחות ופחות). זה עצוב, זה לא חוקי ואסור לך להסכים לכך. אם התיק שלך באמת טוב ואתה לא פראייר, אין סיבה שתלך על זה. רוב האנשים מתחילים בשכר מינימום ועולים בהדרגה שזה הגיוני בעייני. לעיתים נדירות מתגלים כוכבים בקורס ואז המשרדים נאבקים עליהם ומוכנים לשלם להם יותר אבל אלה כאמור מעטים באמת. בכל אופן, אם תצליח לשרוד שנה בתחום, סביר להניח שתצליח לשפר את התנאים שלך בצורה משמעותית. אחרי שנתיים שלוש המשכורות כבר ממש נורמליות ומשם הן מטפסות בהתאם לותק שלך, למקצועיות שלך ולסוג המשרד שבו אתה עובד. הקיצר להתעשר במקצוע הזה לא תוכל אבל בהחלט אפשר לחיות לא רע בכלל. תראה את גת למשל...

a day in a life

New member
נו באמת

אני לא מכיר את הכותבת אבל אין ספק שמדובר בבכיינית. אנשים בתחום חושבים שבגיל 22 עם השכלה של שנה הם צריכים להרוויח סכומים דימיוניים. יש אנשים שלומדים במשך 4 או 5 או עשר שנים ורק אז מתחילים להרוויח סכומים משמעותיים. הביקוש למקצוע כל כך גדול שלא יקרה כלום אם אותם ילדים שאתמול סיימו לימודים אצל תרצה או בבצפר יעבדו שנה תמורת שכר נמוך. אני לא אומר אלף שקל אבל אני כן אומר שכר מינימום. המוכשרים יתחילו להרוויח מהר מאוד (אני לא מדבר על חודשיים אני מדבר על שנתיים) סכומים שרוב העובדים במשק יכולים רק לחלום עליהם. הלא מוכשרים יעלמו. אגב, אני מכיר הרבה אנשים שגם אחרי שלוש או ארבע שנים במקצוע נשארו אנשים נהדרים, חייכניים וחיוביים. ועוד משפט לגבי בעלי המשרדים. אל תשכחו שמדובר באנשים שלוקחים את הסיכון הגדול ביותר. היום הם מיליונרים ומחר יעזבו אותם שניים או שלושה לקוחות עוגן והם יכנסו לחובות שאני לא מאחל לאף אחד. תזכרו שאותו קופירייטר צעיר שמרוויח סכומים נמוכים למעשה לומד ומשתפשף על הגב שלהם. טעות שלו יכולה לעלות להם הרבה מאוד כסף. אותו קופירייטר יכול אחרי שנה להמשיך הלאה והשנה הזאת שבה הוא הרוויח מעט מאוד למעשה שווה עבורו הרבה מאוד כסף בטווח הארוך

dragon17

New member
תראה...

לא שאני כ"כ 'בתוך' התחום, אבל השורה התחתונה לכל מי שיש כישרון מחפש במה כדי להראות את כישרונו. (ועם הזמן אולי גם לקבל חוזים שמנים). ומה לעשות..לפעמים כדי לעלות על הבמה הזאת צריך לתת זמן.

ערן גפן

New member
תחום לא מתגמל מספיק

זה תחום שהיצע המוחות המבריקים גדול על הביקוש. זאת להבדיל מהיי-טק שם הביקוש יותר גדול. ואין מה לעשות חוקי השוק קובעים את שלהם. אני כמובן נגד ניצול! לא מכיר אצלנו בארגון שכר של 1000 ש"ח או סיפורים כאלו. כן מכיר משכורות נמוכות (כמובן מעל שכר המינימום) לחסרי ניסיון. מעולם לא הסכמתי והציעו לי הרבה להעסיק עובד בדמי סטאז. יחד אם זאת, רואים גם בנתונים שגינגי מפרסם מעת לעת שהמנהלים ואלו שצברו ניסיון מרוויחים יפה ולא רעבים ללחם. ועצה אחרונה, לעבוד בפרסום רק אם זו אהבת חיים. אחרת יש תחומים יותר מתגמלים ביחס להשקעה והיכולות.

ערן גפן

New member
אההה

וכמובן ששכחתי להוסיף. שמי שעובד בפרסום מתוך אהבת אמת. מתוגמל בכל המובנים: גם בהתחלה בזכות הריגוש, הלמידה, היצרתיות וההכרה שהעבודות מקבלות. וכמובן גם בהמשך כלכלית כי מי שעושה את זה מתוך אהבת אמת למקצוע הרעיונות, סביר להניח שיתקדם עם השנים, ובטבלה של גינגי יש כמה סעיפים מאוד מתגמלים (לד' מנהל קריאטיב 30 א ש"ח וכו').

dragon17

New member
מילים כדורבנות ../images/Emo45.gif

"מי שעובד בפרסום מתוך אהבת אמת. מתוגמל בכל המובנים: גם בהתחלה בזכות הריגוש, הלמידה, היצרתיות וההכרה שהעבודות מקבלות. וכמובן גם בהמשך כלכלית כי מי שעושה את זה מתוך אהבת אמת למקצוע הרעיונות, סביר להניח שיתקדם עם השנים" מסכים ב 100%

johny_abola

New member
זה לא כזה פשוט, לגבי ניהול בתחום

כשמגיעים למצב של לעבוד 14-15 שעות ביום + שישי + שבת, כשנהיים חולים מרוב תשישות עקב כמות העבודה והלחץ המטורף, כשהחברים שלך לוקחים אותך כל הזמן לשיחות נזיפה של "אין לך חיים! עד מתי תמשיך ככה???" ואז גם זה נגמר כי לאט לאט הם מוותרים עליך, כשאתה מפסיק לקרוא עיתונים, לראות TV, לצאת, כשאתה רואה אנשים סביבך או נשברים, או מתוסכלים, או חיים חיים חסרי חיים לחלוטין (ללא חברים, ללא תחביבים, ללא פנאי) - אתה תוהה אם זה שווה את ה-20-30-40 שמקבלים בדרגות הללו. ואם מישהו עובד במשרד שהמנהלים שבו לא 100% dedicated אליו ולמקצוע, ושיש בו חיים - שיעלה ויפאר את שמו.

johny_abola

New member
ובתזמון מושלם...

סקר גולשי "גלובס": רק 1% מאחלים לילדיהם קריירה בפרסום; 24% - יזמות בהיי-טק עוד בתחתית הרשימה, הכוללת 10 אפשרויות תעסוקה - עיתונאים, סוכני ביטוח ויזמי אינטרנט * בואו להצביע בסקר ולצפות בתוצאות, שיתעדכנו בכל מהלך החג שירות גלובס 4/4/2007 לאור ממצאי סקר "גלובס" בקרב קהילת עורכי הדין, לפיו כ-65% מעוה"ד בישראל גאים ומסופקים ממקצועם, נרתם אתר "גלובס" להרחבת היריעה בסוגיית המסקרת של אופציית התעסוקה המועדפת. בסקר גולשים, שמתפרסם באתר "גלובס" החל מיום ד' בצהריים - וימשיך להתפרסם כל ימי החג - נשאלים המשתמשים באתר איזה מקצוע היו מאחלים לילדם. עשר האפשרויות המוצבות בפניהם הן: רופא, עורך דין / רואה חשבון, ברוקר / אנליסט, איש פרסום, עיתונאי, יזם אינטרנט, יזם היי-טק / הון סיכון, סוכן ביטוח, בנקאי וכדורגלן. ראוי להדגיש כי המקצועות המופיעים ברשימה נגזרו מרשימת קהלי היעד העיקריים של "גלובס", הנשקפת מהחלוקה למדורים באתר (ובעיתון). כמובן שקיימים מקצועות נחשקים נוספים בזירה, בהם אדריכלים, חברי כנסת, פקידים בכירים ואפילו ראש ממשלה, אבל אתם מתבקשים הפעם לבחור מהרשימה המצורפת. התוצאות, המתעדכנות בכל רגע נתון, חושפות מגמות ברורות - וקודם כל, מה הגולשים לא מאחלים לילדיהם. רק 1% מאחלים לצאצאיהם קריירה בפרסום, לעומת 2% בלבד שמאחלים להם להיות עיתונאים ו-2% נוספים שמאחלים להם עבודה כסוכן ביטוח. לעומת זאת, מאחלים 24% מהנשאלים לילדיהם קריירה בהיי-טק ובתחום ההון הסיכון - יותר מכל תחום אחר המופיע בסקר. במקום השני, מדורג הרופא (22%) ואחריו הברוקר/אנליסט (16%). כל זאת, נכון לצהריי יום ד'.

יש אור בקצה המנהרה??

בתור אחד שמתכוון להתחיל ללמוד קופירייטינג בקרוב אני מוצא את השירשור הזה מטריד מאוד.. בלי פנאי בלי חברים בלי אור שמש בלי אויר 15 שעות ביום (?!?) .. נשמע לי אפור כהה. אני משער שלהיות דגיג חסר נסיון זה לא פיקניק באף מקצוע שהוא, טוחנים שעות והשכר בלי שום פרופורציה. ההתחלה תהיה קשה - זה בטוח, ואני מוכן לזה. אני לא רואה את עצמי מקריב את חיי למען העבודה, תהיה אשר תהיה, האם 12-15 שעות עבודה ביום הם תנאי הכרחי לעיסוק בתחום הפירסום? האם כמות שעות העבודה יהפוך ריאלי עם הזמן? האם יש סיכוי לנהל חיים נורמאליים?

johny_abola

New member
השעות והתנאים התייחסו לניהול

אם כי לדעתי הקריאייטיב תמיד "יתרברבו" בזה שהם טוחנים הכי קשה, ויתקלו במתקפת נגד מהתקציבאות שטוענות שהן טוחנות הכי קשה (והן מנצחות עם שעת יציאה ממוצעת של 22-23)

אדי242

New member
זה אפילו יותר מפחיד

יצא לי להכיר לא מעט מנהלי קריאייטיב עם סיפורי אימה על המעבר מתפקיד של קופי או ארט לתפקיד ניהולי שלווה בתסמינים פסיכוסומטיים, ממחלות עור ועד עלייה משמעותית וקבועה בלחץ הדם. אני מכיר סמנכ"ל קריאייטיב במשרד די גדול שפשוט הלך אחורה מרוב לחץ: חזר להיות מנהל והיום הוא בכלל שוב קופי. מי שאחראי לכך הם אותם גורמים שמתנהגים כלפי המערכת הזאת כאילו היינו בבור של המטכ"ל והמדינה תלוייה בכך שהפרסומת תעלה בזמן. אני מציע לעשות קמפיין עוד יותר מלחיץ: מי שלא מעביר בספוטניק את המודעה בזמן, מחבל בחיי אדם.

MooHoo

New member
ממש כמו פסיפלורה

גם להציג את מצבם האומלל של הפרסומאים הצעירים הפך לטרנד מטורף. אז יכול להיות שחדשים בתחום אכן עובדים בשכר מינימום, ויכול להיות שהותיקים יותר כבר שקועים עמוק בעבודה עד כדי כך שאין להם חייים, אבל באיזה מקצוע זה לא כך? מתמחים במשרדי עורכי דין עובדים הרבה יותר קשה ובשכר הרבה יותר נמוך. מתמחים ברפואה עובדים גם בלילות ובסופי שבוע. מורים לוקחים איתם טונות עבודה הביתה, אפילו ויש גם עבודות סטודנטים בהן עובדים משמרות של 16 שעות, מסביב לשעון. זה העולם של היום. אין מה לעשות. מי שאין לו מספיק כסף או מזל לנהל את עצמו, עובד כמו שהשוק דורש. זה עצוב, זה אפילו קצת אכזרי אבל זו המציאות כיום. ולא רק בפרסום. היתרון הגדול בפרסום הוא למי שאוהב את המקצוע. וכמו שכבר אמרו פה, אנשים שעובדים בתחום מבחירה מתוגמלים בצורות אחרות, שלפעמים חשובות יותר, וזאת בניגוד לאנשים שנטחנים בעבודה פחות מעניינת, פחות מאתגרת ושהם שונאים. חוץ מזה, תתחילו לקחת את עצמכם בידיים. מה הקטע הזה של לעשות ולקטר? מי שלא טוב לו, שיעשה משהו אחר.

חבר'ה, חבל על הזמן

ככה זה עובד בכל העולם. לכו תבררו כמה מרוויח ג'וניור בלונדון או בארה"ב. תחטפו חום. זה לא צודק, זה מסריח וזה חרא. אני לא רואה צורך להתחיל ולמנות את כל התחומים שבהם אנשים טוחנים ולא מקבלים תמורה הולמת בתחילת הקריירה שלהם (רופאים, עו"ד...............). זה המצב אז חלאס עם ה-"דפקו אותי, זיינו אותי אני מסכן ". אני מבטיח שכשאני אהיה גדול, אני אדאג שבמשרד שלי זה לא יהיה ככה. אם בכלל יהיה לי משרד. חוץ מזה - אין מה לעשות חוץ מלהוריד את הראש ולעבוד קשה.

סנטה

New member
תודה רבה לכולכם...

פשוט ה 1000 שקל לחודש שהיה שם קצת מרתיע...

ריין36

New member
זה לא הממון, זה החזון...

מנסיון של הרבה שנים, מי שנכנס לקריאטיב במשרדי פרסום ומצפה להרוויח מיידית, לא כדאי שיכנס מלכתחילה. אין הרבה מקצועות שהתחביב שלך הוא גם המקצוע שלך, שמשלמים לך בשביל להמציא רעיונות ולכתוב תסריטים.מי שנכנס, מומלץ שלא יסתכל על השעון ויקדיש שנתיים-שלוש כדי ללמוד את המקצוע, להבין את התהליכים, לאמץ חשיבה שיווקית-אסטרטגית, לחדד את הקופי ולחשוב ויזואלית. קופירייטר "שווה" באמת רק אחרי שלוש שנים של שעות על שעות של למידה וראש פתוח, ורק אחרי זה הוא שווה את המשכורת וההזדמנות שבעלי משרד הפרסום נתנו לו. אז קח אוויר בן אדם, כי אחרי הכל מדובר במסע בדרך להגשמת החלום והחזון האישי...

למעלה