ס י פ ו ר ח י י

טומילי

New member
ס י פ ו ר ח י י ../images/Emo23.gif

לילה טוב לכל חברות/ים של הפורום הנחמד,אז הבטחתי לאפרת והנה אכתוב לכם/ן בגילוי לב האופייני לי את סיפור חיי. טומי נולד בהונגריה לפני 52 שנים עלה לארץ בגיל נעורים,למד ושירת כפי שכל אזרח חייב.בתחילת דרכי הייתי קונדיטור ולאחר מכן עבדתי במ.ד.א. בתחילה כנהג אמבולנס ובשנים האחרונות כ.קצין משמרת במוקד.עבודה אחראית ומענינת כאחד.לפני 4 שנים בקירוב עברתי אוטם בשריר הלב בצורה הקשה ביותר שרק אפשר,עם הפרעות קצב וכו´.עד מהרה מצבי היתדרדר,והירגשתי שאני הולך למות.ממש ראיתי את המוות בעיניים.באותו רגע גורלי הבטחתי לעצמי שאם אשאר בחיים,אקדיש את חיי לעזרת הזולת.והנה אני כאן כמעט 4 שנים אחריי כותב לכם .מי שטיפלו בי היו אלה חבריי לעבודה ממ.ד.א. ובמיוחד צוות הנט"ן שביצעו בי החייאה ממושכת של 40 דקות עם עיסוי והנשמה ו 16 שוקים חשמליים.עברתי 2 החייאות בהפרש של כמה שעות,ועוד ימים הייתי במצב קריטי ללא הכרה ומונשם.והנה אני כאן אחרי 6 צינטורים שעברתי עם בלון במשך ה 4 שנים האלה,איש שמח בחלקו,אפילו שכבר מעל לשנה וחצי שלא עובד ממש.ממ.ד.א. פוטרתי בגלל הסיבה שהרופאים לא איפשרו לי לעבוד מעל ל 4 שעות ולמעביד פשוט נימס.אז כמו שאומרים הבטחות צריך לקיים,לכן כל מי שרק זקוק לעזרה אני מציע את עצמי לעזור.לא עזרה כספית כמובן. פרט לכך אני גרוש מעל ל 12 שנים ואבא במשרה מלאה לבת נהדרת וגדולה. ברצוני לציין שלאחר לידתי מחדש אני אדם שונה ממה שהייתי לפניהן וחוגג יום הולדת פעמיים בשנה.אם כבר פתחתי את הלב בפניכם אז רציתי לספר עוד דבר מרגש ביותר עבורי שקרה רק לפי כחודשיים.תאומים נולדו לחבר הפארמדיק שהוא במיוחד זה שהיציל את חיי בן ובת.הבן קיבל את השם תום (על שמי) בכדי לסגור מעגל. אז חברות/ים מה שחשוב בחיים האלה שלנו כאן...זה היום תעשו הכל טוב היום על תחשבו יותר מדי על האתמול ועל המחר כי הרי המחר זה גם ההיום שלי ושלכם/ן.תעשו חיים תיהיו א-נשים טובים תעזרו לכל מי שאפשר ותראו שתיהיו אחלה בני אדם.אם מצאתם פה ושם שגיעות בכתב אז תסלחו לי אהה? כי אני די נרגש . באהבה טומי

אין מילים....

כל הכבוד , תקווה אני כי תמשיך ותסייע לאחרים, והלוואי שעוד כמה אנשים שאני מכירה...(לא משנה כרגע מי....) היו לומדים ממעשיך, יש פשוט כאלה שלא איכפת להם כלל מזולתם, אדישים כאלה, חיים את הרגע, נקווה שגם הם ישכילו ויפעלו כמותך, ואז???? אז, בטוח שיהיה לכולנו טוב- הכי טוב!!! רק טוב גם לך, עד 120 בבריאות שלמה!!!
(סמל לאריכות חיים).

שרי42

New member
../images/Emo24.gif גדול אני שולחת לך....

על האופטימיות והרצון שלך. ארועים מזעזעים שכאלה מכניסים את ההסתכלות על החיים לפרופורציות הנכונות, הם שמאפשרים להבין כי חשוב להבדיל בין הטפל לעיקר, להשקיע היכן שבאמת צריך ולא לבזבז זמן על שטויות. והעיקר.....הבריאות

אפרת.א

New member
טומי.......קראתי את סיפור חייך

והתרגשתי איתך מכל מילה.... לצערי, רק אחרי שאנו חווים חוויה קשה בחיינו, משהו בסוגר שבפנים נפתח...משהו שלא ראינו קודם. ברוב המקרים אנשים פוקחים עיניים ורואים כמה חייהם היו ריקים מתוכן עד לאותו יום. אחותי עברה תאונת דרכים קשה ביותר...מצבה בלתי הפיך...מאז - החלה לראות את פני הדברים שונה. היא היתה אישה עצבנית ביותר, ההליכה עם "סמרטוט" ביד היה הדבר שאיפיין את יומה ואת לילה...ראתה כל פירור של אבק מקילומטרים וזו היתה מהות החיים עבורה...נכון להיום - לאחר שאיבדה עין, לאחר שגופה ספג טראומות קשות מנשוא...היא אישה רגועה, לא זוכרת איך נראה "סמרטוט" וטוב לה...חייה השתנו מקצה אל קצה...אמנם בוכה על מר גורלה , אך מקבלת אותו כאות שעליה להתחיל לחיות את חייה ולהנות מכל דקה. אני שואלת את עצמי: מדוע אנו זקוקים ל"ניעור" נוראי כדי להיות אדם החי את חייו בשמחה ובנועם? מדוע איננו יכולים להגיע לאותה מסקנה ללא זעזועים או "סטירות לחי" ??? חייה את ההווה, כי באתמול כבר היית - הוא לא יחזור חזרה...ואם תחיה את המחר ממילא לא תחייה את ההווה...ההווה הופך לעבר בכלום זמן... שמחה על שאתה איתנו טומי...העשרת את הפורום הזה בעשרת מונים.... מכל הלב והנשמה - במילה אחת קטנה......תודה. שתהיה לך שבת נפלאה והרבה בריאות ושמחת חיים שלך. איריס.

טומילי

New member
ריגשת אותי עד מאוד....אפרת.א

היי איריס מסרי לאחותך בריאות טובה וחיים עם שמחת חיים,לא לחשוב מה היה ומה יהיה לחשוב רק על היום! לחיות היום. הרבה פעמים שאלתי את עצמי למה בני אדם חיים איך שחיים(לא כולם כמובן) כאילו שמחר יהיו להם חיים אחרים,הרי אף אחד מאיתנו איננו יודע מתי הבום שלו מגיע במיוחד בארץ כמו שלנו ספוגת קורבנות מלחמה וטרור תאונות דרכים ומחלות.נכון להיום אני כצופה מהצד אינני מבין איך חיתי לפני ההתקף לב שלי.כמה דעגתי לעתיד כמה חשבתי על העבר, ולמעשה שככתי ליחיות את היום. אומנם מבלי לנסות לשכנע אף אחד אני אומר שיש חיים אחרי החיים,אך החיים שלנו כאן עלי אדמות זה העיקר. אתמול בצהריים כששמעתי על הפיגוע הנורא בירושלים,לא היה לי ספק לרגע שבערב אהיה בירושלים ואבקר פצועים ואנסה לעזור במה שאני יכול.כפי שעשיתי בפיגעוים קודמים.אני גר קרוב מאוד לדולפינריום בת-א,כל הבית הזדעזעה מהפיצוץ לרגע לא חשבתי אחרת ללכת ולנסות לעזור.בגלל עברי במ.ד.א. ובהיותי חובש ראיתי אין ספור פגעוים,אך בדולפינריום היה לי קשה במיוחד בגלל שרוב הנפגעים היו נערות ונערים צעירים.הלב נקרע ממש.ואתמול שוב לראות את העגלות ילדים...קשה קשה מאוד. חברות/ים אני מאחל לכולכם/ן רק בריאות טובה באהבה טומי

אפרת.א

New member
אמסור לה מילה במילה...

החיים שלנו מלאים בהפתעות. חלקן נעימות, חלקן קשות. כמוך, גם אני חושבת שיש חיים אחרי החיים...שכן הנשמה ממשיכה את דרכה.. אנו כאן , נכון לעכשיו כמו חליפה שהלבישו על אותה נשמה, חליפה שברבות הימים תתבלה, תסיים תפקידה ותושלך למעמקי האדמה... זו התחושה שלי. אין לאף אחד מאיתנו הוכחה אם כך או כך...לעצם העניין האם תמיד אנו חייבים בהוכחה כדי לדעת דבר זה או אחר? אנשים רבים משתמשים במילה "תחושת בטן" "אינטואיציה" "ידיעה נחושה וברורה שכך הם פני הדברים" ועוד... האם החלל הסובב אותנו ריק? ומה זה ריק - ריק משמע יש...יש ריק... יש - קיים. יש נודע, יש לא נודע...כלומר - אין , אין. פעם חשבנו שאין סביבינו כלום - היום ידוע לכולנו שהכלום מורכב מכל כך הרבה ... בואו ניקח נשימה עמוקה - נשאף לתוכינו בשמחה ואהבה...רגיעה...נשאב פנימה טוב ,שלווה, אחווה... ננשוף החוצה באותה אהבה - את... הסערה...את הפחות טוב...שכן לטעמי - אין טוב ורע. יש פחות טוב, טוב וטוב יותר... איש יקר - יישר כח , המשך במעשיך הנפלאים ! שבת שלום. שלך, איריס.

deep ocean

New member
אפרתי יקרה

קראתי את החוייה הקשה שעברה אחותך, ואני גם עברתי חוויה שגרמה לי לשינוי חיי. יש אנשים ש"צריכים" לעבור משהו שיזעזע את עולמם בשביל לראות את המציאות אחרת (אני מחשיבה אותי בקבוצה הזאת), ויש כאלה שמשנים את חייהם לבד. רוב האנשים ל צ ע ר י משתנים לטובה עקב אירוע טראומטי. אני גם הגעתי להארה- עקב משהו שהיה הדבר הכי חיובי שקרה לי-לפני שנתיים גילו אצלי גידול סרטני. יש לי סרטן (איזה כיף להגיד את זה, בהתחלה היה לי מאד קשה להגיד את המילה). יש משמעות לכל דבר. יש משמעות לזה שקיבלתי את הסרטנונים האלה והמשמעות האישית שלי היא שיש דברים שהייתי צריכה לשנות בחיי, דברים שאני עובדת עליהם גם עכשיו, ואפשר להגיד שמאז המחלה כל חיי השתנו לטובה בכל התחומים, אז זאת ראייה של הסרטן כנקודת מפנה חיובית, ויש גם ספרים על זה, זה נשמע מוזר, אבל זה ככה. אז לסרטן מתלווים גם דברים שליליים כמובן, לא הכל חיובי, אבל הם רק קשורים למחלה עצמה, ולא לשאר תחומי החיים. בקיצור מאז חיי השתנו רק לטובה אני עושה מה שטוב לי הפסקתי לחשוב מה יגידו עושה רק מה שטוב למיכל ולא מה שטוב לדוד, או יוסי, או להורים שלי או לאחים שלי חיה לפי מה שאני רוצה לעשות ולא לפי ציפיות :) וטוב לי באמת מבפנים. מיכלי.

אפרת.א

New member
מיכלי....50 אחוז בדרך להחלמה...

נפשית, פיזית, מנטלית....לא משנה כלל וכלל...היא ההכרה והקבלה. כיף לי לשמוע שעשית את מחצית הדרך..כל כך הרבה אנשים נרפאו מסרטן או מכל מחלה סופנית אחרת ואף אחד לא ידע להגדיר - איך..? לדעתי, חלק ניכר מהחלמה היא שמחת חיים וקבלה. לאו דוקא כי אנו חולים במחלה זו או אחרת... לדעתי - שנאה או קנאה, אלו מחלות קשות בהרבה מכל מחלה אחרת המכרסמת בנו, והמביאות אותנו בין השאר ...למחלות אלו ואחרות. אם נחדש כל יום את שמחת החיים שלנו בכך שנתייחס לכל יום כמתנה מופלאה שאנו מקבלים ונקפיד להוציא את המתנה מן האריזה...לשמוח על כל יום, יהיה לנו לפי דברייך "טוב מבפנים"... סיפוק עמוק בכל תחומי הקיום שלנו, ועשייה... אנשים החיים בתחושה מתמדת של בעיות בתחום הגופני, הרוחני או הנפשי מרגישים בהתאם...חוסר סיפוק, יאוש ודיכאון מתמיד. שמחת החיים משפיעה על היחסים שלנו עם אנשים אחרים,על ההתפתחות האישית על תחושת המשמעות והתכלית בחיינו. שמחת החיים נמצאת - גם בגוף חולה...ההתגברות על המחלה ...הראיה והידיעה שחיים כל יום את היום...נותנת תנופה לחיים מלאים ועשירים. שמחת חיים - היא סיפור אהבה עם החיים..! זה לנצל עד המקסימום את העכשיו, להנות ממה שיש ככל שאנחנו יכולים וללכת קדימה...לחפש את ההנאה בדברים קטנים. שמחת החיים מקרינה ומשפיעה על אורך חיינו אם בבריאות או בחולי. הכל תלוי בנו ובצורה בה אנו מתייחסים לבריאות או לחולי. מיכלי מתוקה - מאחלת לך הרבה בריאות ושתמיד, תמיד תזרח עלייך ה -

למעלה