סתם..

Teslacoil

New member
סתם..

קפצתי לכאן, משהו משך אותי.
האמת היא שאני חשה קצת פתטית..אבל זה בסדר, כניראה שזו מי שאני..
אני בסיטואציה מסוימת בחיי..אפשר לומר יותר מסיטואציה, אני בחיי.
אני עדיין לא בת 30 ועם זאת אני נשואה ויש לי ילדה שאני הכי אוהבת בעולם..

אבל האמת היא שאני נורא בודדה.
וזה משהו שהוא לא כל כך חדש, היו לי שני קשרים בחיי, הראשון שנמשך כמה שנים וזה שאני בו עכשיו..וזהו
אף פעם לא הייתי בקטע של סטוצים, מפגשים מיניים וכל מני כאלה, תמיד חיפשתי קשר עמוק בין שני אנשים, קשר גורל אם תרצו..
מקום כזה בין שתי בריות בו הם נותנים ונתונים אחד לשני מנטלית, רגשית ובפתיחות
איכשהוא יצא שבשני הקשרים שלי הייתי עם אנשים מאוד מיניים.
כרגע בחיים שלי אין מיניות אבל גם אין קשר מעמיק בין שני אנשים אוהבים וניראה לי שגם לא היה.
אני מביטה החוצה מתוך הקשר הזה על אנשים במחשבה שאולי אני אמצא משהו כזה פעם, וכל מה שאני רואה זה מירוץ מוזר של אנשים שכאילו נמצאים בחיזור מתמיד ובודקים רק את אותו המדד..
ובעלי היקר שהוא איש נפלא שאני מעריכה מאוד, גם הוא חלק מזה, מהתפיסה הזו, המבודדת, בה הקשרים שלנו נמדדים בעמידות שלנו אחד לשני ובחיבור המינים.
לאט אבל בטוח אני מאבדת את האמונה בקיום קשר רגשי מעמיק
ואולי כדי לשמוע קצת עוד דעות נדדתי לכאן, סתם, אשמח לפתיחות...

hatzilonit

Member
מנהל
ימי חמישי תמיד קצת יותר ריק פה

hatzilonit

Member
מנהל
היי, ברוכה הבאה

מה עם חברים קרובים ומשפחה?
זוגיות מוצלחת זה לא הדבר היחידי שיכול לעזור נגד בדידות...

Teslacoil

New member
אוי לא!

זה הולך ונהיה גרוע יותר! :)
משפחה זה נושא בעייתי..
ומאז שאני אמא שתי חברותי הטובות עזבו את העיר..
כך שלצערי מהבחינה הזו זה קצת בעייתי.

ולטפח קשרים חדשים היה קשה במהלך השנתיים האחרונות.

אולי גם בגלל שאני סושיאלי אוקוורד..בהעדר ניסוח יותר טוב בעברית.. (כשאני אמצא תרגום אני אשתמש בו בשמחה! פתוחה להצעות)

אבל לחיות בזוגיות בלי זה ובלי צרכים מיניים, זה הופך לבעיה אחרי כמה זמן.
לצערי אני לא מאלו שמסוגלות להכיל ולהכיל בלי להקיא ולרצות לשרוף דברים בסוף..
ובגלל שאין מיניות זה רק מרחיק יותר
אבל מצד שני אני בכלל לא מסוגלת להתחיל לחשוב על מין כשאין לי קשר כזה עם מישהו.
מין אף פעם לא היה הצד החזק שלי..
לא נעים לומר, זה משהו שעשיתי עם שני בני הזוג שהיו לי על מנת לרצות אותם.
אז מסתבר שלרצות לרצות אנשים כל הזמן זה לא הולך וזה בטח לא מה שיביא עליך יחסים מסוג קרוב ופתוח..
לצערי אני מבינה את זה רק עכשיו אחרי עדות אישית לכל ניסיונותי הכושלים.

העניין עם המיניות זה שתמיד חשבתי שזו בעיה, חשבתי על עצמי שכל העצמי שלי זו בעיה,
רק עכשיו אני מתחילה להתעורר לרעיון שאולי יש עוד משהו מעבר לזה..

ואני סופר מעריכה את ההענות שלך..
אני לגמרי בקטע של חצילים!

hatzilonit

Member
מנהל
it's getting better

יש לי כמה שאלות:
1. מה השתנה בקשר שלך עם בעלך? קודם הייתה מיניות ועכשיו אין? על רקע מה?
2. את אומרת מצד אחד שמיניות מבחינתך תמיד הייתה בשביל מישהו אחר ומצד שני "ובגלל שאין מיניות זה רק מרחיק יותר" .
איך זה מתיישב יחד?

ברומבית

New member
אני אתערב קצת

אני חושבת שבגלל שהצד השני בקשר הוא מיני, אז חוסר פעילות מינית יכול להרחיק אותו.

Teslacoil

New member
היי שאלון!

1. לי כמעט ואין מיניות אף פעם ואם יש זה נדיר מאוד ובתנאים מחמירים.
2.יש תפיסה חברתית כוללת שאם אישה לא נותנת לגבר הוא הולך לאחרות.
זו תפיסה עקומה ונוראית ולפעמים קשה לנער אותה..
אישי היקר הוא בחור מיני, לו יש להתגבר על זה ולפתור את זה עם עצמו, כשיש מיניות הוא מתקרב קצת והוא כביכול טוען שזה בגלל המגע.
לאחרונה ואחרי ששיניתי את הצד הזה בחיי והפסקתי ל-רצות מישהו אחר הבנתי שאולי זה לאו דווקא נכון גם מבחינתו, יש בי חשד ששנינו לקינו במיסקונספציה..

יחד עם זאת יש בינינו פער מאוד גדול ובין היתר גם בזה
אני פשוט סבורה שבקשר בו לשניים אכפת אחד מהשני זה לא כמות המין שקובעת את הקרבה והצלחת הקשר ואצלו זה כן סממן, לכן זה עלול להרחיק, אבל זה סיכון שאני כבר מוכנה לקחת.

k500

Active member
מנהל
שלום לך

אין צורך לחוש פתטית, אנחנו לא נשפוט אותך על זה שאת כאן. בכל מקרה ברוכה הבאה לפורום.
ישנם דברים שגם אחרים כאן מרגישים כמו חיבור של בני זוג, מיניות מסוימת ועוד. למה הכוונה? לזה שלא כולם חשים את מידת המיניות באותה רמה.
יש כאלה שחשים משיכה מינית, ישנם כאלה שחשים פחות משיכה ויש כאלה שאין להם משיכה מינית לאחרים, כלומר א-מיניים.
לא כל הא-מיניים אותו דבר ולא לכולם יש את אותה הרגשה ואותן העדפות. לא נכנס כרגע לסוגים וסיטואציות, אבל קיים מגוון רחב של יחסים אפשריים בטווח הא-מיני.
בכל אופן, א-מיניים שמחפשים זוגיות משותפת, בדרך כלל מחפשים זוגיות על בסיס רומנטי ואולי זה הכיוון שדברת עליו כקשר עמוק בין שני אנשים.
קשר כזה שהוא לא על בסיס מיני וללא מתחים מיותרים, מאפשר להתמקד בזוגיות עצמה שהיא מוגדרת וברורה מראש ואין בה דברים לא רצויים או הפתעות שלא היו ידועות לפני כן.
השאלה היא איך את חשה בהקשר המיני כלפי אחרים, או יותר נכון כרגע, לבעלך. יכול להיות שיש דברים בטווח הא-מיני שאת יכולה להתחבר אליהם ויכול להיות שלא.
אנחנו יכולים לתת לך לקרוא בנושא, לשתף אותך בחוויות שלנו, גם באופן כללי וגם על דברים מסוימים ואולי עם הזמן תקבלי כיווני מחשבה שילוו אותך ביחד עם מה שאת חושבת כרגע.
אם נדדת לכאן, אולי תאספי כמה דברים לדרך. אנחנו כאן ונשמח לענות על השאלות, ההתלבטויות ועל ההירהורים. מסע נעים

niwo

New member
מי אני שלא אתחמק מעשיית שיעורי בית

ובכן, עולה בי התחושה שאת מחפשת כאן אישוש לגביי יכולת קיומה של מערכת יחסים עמוקה רגשית, אך לא בהכרח מינית.
ייתכן ואת מתכוונת למערכת יחסים בכל צורה שהיא, אך לדעתי את מכוונת דווקא למערכת יחסים זוגית רומנטית.
כך או כך- כן, ניתן ליצור קרבה אינטימית רגשית במערכות יחסים שהן לא על בסיס מיני.
ציינת שזה נראה בעינייך מגוחך כל המירוץ הזה של אנשים שנמצאים בחיזור תמידי- ובכן, גם לי זה נראה מוזר. אני חושב שהחברה מתעסקת יותר מדיי אחר חיפוש של זוגיות. אם אין זוגיות, אז משהו חסר. ולפילוסופים בינינו- למה?
כמו כן, הוספת שאת צריכה שתהיה קרבה רגשית ע"מ שתהיה מיניות במערכת היחסים הזוגית שלך, וגם אז, את מציינת שמיניות היא לא הצד החזק שלך.
מה שצרם לי בדברייך הוא כי ציינת ש-"עשית את זה בכדי לרצות את בני הזוג שלך". ניסית לרצות את בני זוגך, חשבת שאת לא בסדר, אך רק לאחרונה עלתה המחשבה שאולי...את לא לא בסדר.
וכאן אעצור ואסביר כמה דברים על הקהילה הא-מינית-
בקהילה הא-מינית מציגים את האופציה של מערכת יחסים זוגית שהיא רומנטית, ולא בהכרח כוללת מיניות. (וכמובן, שהכול גם עניין של סקאלות).
נקודה שנייה, זה בסדר גם להיות עם מיניות נמוכה.
תחשבי על מה שאת מרגישה, דמייני איזו מערכת יחסים זוגית את מעוניינת בה, דמייני איך נראה הקשר בו את מעוניינת. גם אם מקובל בחברה שצריך לקיים X בזמן כזה או אחר, אין זה אומר שבהכרח את מעוניינת בכך. למה מה שאת מרגישה בקשר למערכת היחסים שלך צריך להיות לא בסדר?
עצוב לי קצת שאת מרגישה שאת צריכה לרצות בנוגע למין במערכת היחסים. אני חושב שיש מישהי בפורום שנמצאת במצב דומה לשלך, ויש מישהי שהייתה.....
.

נקודה שלישית- ניכר כי את מרגישה קצת ריחוק במערכת שלך עם אישך. המממ...אני לא כ"כ יודע מה להגיד בנושא הזה....שכן אינני נשוי עדיין.
אני רק רוצה להגיד שמה שאת מרגישה הוא לגיטימי ואני לא חושב שאת פתטית.

Teslacoil

New member
רק שתדעו שקראתי הכל בחמישי

אבל אני לא יודעת מה זה להגיב בלי לחשוב יותר מדי :)
ועכשיו לפילוסופיה,
אז למה בעצם זוגיות?
למען האמת אני לא חושבת שרק זוגיות תופסת,
אני חושבת שגם לבד וגם יותר משניים תופסים יופי,
תלוי במבנה רגשי ומבסלול חיים.
כשאני חייתי לבד, עסקתי בעולם הפרטי שלי בהתעסקויות אנוכיות בחלק ניכר מהזמן ובפועל לא הייתה לי בעיה לעשות זאת לבד וגם לא חיפשתי זוגיות.
אבל אחרי שכן מצא אותי מישהו ונולדה לנו ילדה יחד (זה לא היה מתוכנן שזה בדיוק חלק מתהליך הלמידה שלי) גיליתי שאני בתור בן אדם ספונה בתוך עצמי ולא מתמודדת עם כל מני דברים שכן מפריעים לי ומה שגורם לזה לעלות יותר זה דווקא לחלוק עם עוד מישהו, במיוחד כשיש ילדה, החוויות הטובות והקשות או שוברות הלב עולות, מה שאולי מעורר הרבה יותר סערת רגשות מתקופת הלבד, אבל גם יש בו את הפוטנציאל לגדילה אישית כפי שאני מרגישה שאני רוצה לעשות, רגשית, אמנותית ואפילו מקצועית.
פתאום נראה לי הרבה יותר חשוב לחלוק את חיי עם מישהו כי יש הרבה יותר מה לחלוק..זה מצחיק כי אני ובעלי חיינו יחד בהתחלה כמו שני מתבודדים בבית אחד, כל אחד בעולם שלו.
אבל ככל שיש קשיים וגם רגעים מאושרים זה קשה לשאת את זה לבד..כמות הרגשות עולה על גדותיה וגורמת לי לרצות להוציא את זה החוצה ולחלוק בזה, במיוחד את הטוב אגב, שאותו הכי קשה לשאת לבד.
אז אחרי כל החפירה הזו לסיכום ה-למה זוגיות?
אין למה צריך, יש רק מתי זה מגיע אלינו ואם זה מהותי עבורינו ולדעתי כל צורות החיים הן מקובלות באותה המידה, אני באופן אישי התגלתי לעצמי כאדם שדרושים לו קשרים עמוקים,
לא רק בזוגיות אלא גם עם בני אדם באופן גנרלי.
אני משתעשעת במחשבה על איך יהיו חיים עם יותר מבן זוג אחד (באותו בית, לא מאחורי הגב ) אבל גם שם מבחינתי נושא המיניות כמעט לא קיים.

ובקשר לריצוי, נושא בעייתי, אבל אל תהיה עצוב, אני לא מתחרטת על כלום, זה רק עוזר לי להבין היום קודם כל מי אני ומי אני רוצה להיות עוד לפני שאני לגמרי מבינה מה אני רוצה ממישהו אחר.
כבר הבנתי שזה בסדר והבנתי שאני לא הולכת לעשות את זה יותר ושילכו לעזאזל כל תכתיבי החברה המודרניים.
כל כך הרבה נשים אומרות בגלוי שצריך לתת לגבר ולא להתעלל בו כי הוא ילך לנשים אחרות והתשובה שלי לכל זה כעת היא, יאללה ביי.
אני לא בצד השחור של הסקאלה, באירוע דו שנתי יכול לקרות שגם אני ארצה, אבל זה כרוך קודם כל בקשר חזק ומשמעותי ואז בעוד כל מני תנאים סביבתיים ומבחינתי זה אפילו לא צריך להגיע לחדירה ה"מיוחלת" אהה סליחה על הביטוי (אני מסמיקה ואני לבד בחדר, אני בת 27 זה לא הגיוני) ואני יודעת שזה שונה מה"מקובל" וזהו בעצם האתגר בעיני, לזהות בעצמי נטיות, התנהגויות ,מחשבות ודעות ולא לשפוט אותן לפי המדדים החיצוניים עליהם התחנכתי, וזה מעבר למה שמלמדים ההורים או בבית ספר, זה בקולנוע, בפירסום ואצל כולם על הלשון ולוקח הרבה שאלות כדי לפרק את חומות הנורמה בתוך עצמי ועם בן זוג זה אפילו יותר קשה כי יש את הלחץ הקטן של "ואולי אני טועה ומישהו אחר צודק" שזה טוב בביקורת עצמית לפעמים, אבל מטעה גם ברגעים אחרים.
כל שנשאר לי הוא מדד הרגשות ואני יודעת עם מה אני לא יכולה לחיות, ככה חילצתי מעצמי את המסקנה לעיל.

ודבר אחרון שרציתי להוסיף - תודה שעזרתם לי להרגיש טוב ברצון לפתוח את זה עם אחרים,
מאז שזה קרה אני באמת חשה יותר בנוח וזה בזכות ההענות וההשקעה,
אני גם סקרנית להמשיך להציץ כאן בחוויותיהם של אחרים, ברשותכם

ברוכה הבאה!

מצטערת שאני מגיבה רק עכשיו ומצטערת שאני לא הולכת להגיב על מה שכתבת.
אני פשוט בתקופה מטורפת בעבודה.

היום פיטרו בו בערך חצי מהאנשים וכמובן שכל המשימות שלהם נפלו על מי שנשאר.
למזלי נשארתי (אחרי קיצוץ בשכר...), אבל זה אומר שאם עד עכשיו היה עמוס, מעכשיו זה הולך להיות זוועה...

מקווה בהמשך להתיחס קצת יותר.

queen helen

New member
אין כמו מקומות העבודה האלו

שבטוחים שאם את ישנה 5 שעות בלילה, את מבזבזת את זמנך ואת כספם, ולכן צריך להעמיס עליך עוד עבודה.

Teslacoil

New member
הגזמת..

את בכלל אמורה להיות רובוט ולא לעשות טעויות לעולם.. (סליחה, תיסכולי השכירות, לעולם לא שוב!)
אין יותר גרוע מבעל הבית שרואה אותך בהפסקת צהריים ולא יכול להתאפק לשאול מה אתה בדיוק עושה..
(היה לי אחד כזה, כל פעם שהיה מקבל את התשובה של הפסקת צהריים הוא היה מסתובב ונעלם כמו אידיוט)

queen helen

New member
ארוחת צהריים זה לגמרי over rated

הבוסית שלי לעולם לא תתפס אוכלת בשעות העבודה!

אבל מה קשור בעל הבית לארוחות הצהריים?

Teslacoil

New member
הוא לא היה קשור לעולם..

תאמיני לי, בית דפוס, בריטי מבוגר, אמצע תל אביב
חגורה עד הפופיק..
תמיד מופיע מאחורי הכתף איך שיוצאים מהסניף לקנות אוכל
אף פעם לא מקשר בין ההפסקה של ה20 דקות שכתובה בחוזה עבודה לבין היציאה המוזרה הזו של 20 דקות באמצע היום..

רגע, אז הבוסית שלך לא תתפס? זו לא חוכמה
אתם רואים אותה כל הזמן רצוף? כמה? 8-12 שעות?
כי אם כן אני חוששת שמדובר בבעיה. או יותר מבעיה אחת!

למעלה