סתם תהייה

LiorShap

New member
סתם תהייה

מה אתם חושבים על שריפת גופה? כידוע בנצרות זה דבר מקובל... מצד אחד זה נראה לי מזעזע,מצד שני כך אפשר לקבל את האפר ואז האדם שנפטר יהיה קרוב אלינו גם פיזית. בכל זאת אני אישית עדיין נגד זה כי עדיין זה לשרוף את האדם! אני עוד לא מעקל שגופה שנראית כמו אדם רגיל לכל דבר פשוט לא יכולה לתפקד...מה אתם חושבים? דבר נוסף שרציתי לשאול, איך המוות השפיע על ההתנהגות שלכם? נהיתם אנשים יותר מרוחקים וקרים במקרה? או יותר עצבניים...? או שזה בכלל לא שינה כלום בהתנהגות...

אוי ליאור,זה נשמע מזעזע!

אני מתנגדת לזה בתוקף! לגבי השינוי בהתנהגות נהייתי הרבה יותר קרה כי בתת מודע אני חושבת איזה דבר יותר גרוע יכול לקרות? עברתי הכל! אני קצת יותר עצבנית..אבל בקטנה. לא להבהל!

eshkolit32

New member
אוקיי

כמו רוטינקה גם לי קשה לחשוב על זה. במקומות אחרים בעולם זה נראה לאנשים תהליך טבעי, לזה הם רגילים. אצלנו זה כ"כ שונה עד שקשה לי לדמיין את זה קורה פה, למרות שזה כן קורה, בכמות מזערית אבל קורה. כשרואים סדרה/סרט שזה חלק ממנו זה לא נראה לי נוראי כי זה "שם", ולא "כאן", אצלנו. בנוגע לענין השני, כמובן שהמוות של ההורים השפיע על ההתנהגות שלי. בין היתר הוא הפך אותי ליותר רגישה (כאילו שלא היתי רגישה לפני כן
). איך זה אצלך?

LiorShap

New member
מסכים...

ואצלי זה די השפיע...הפכתי להיות איש יותר קר , נהייתי קצת חצוף, ויש כאלה שחושבים שאני סנוב...[מי שלא מכיר אותי טוב חושב ככה.]

shirli6

New member
באופן מפתיע...

אני דווקא לא לגמרי מזועזעת מהעניין. אחד הדברים שתמיד מפחידים אותי כשאני חושבת על מוות זה להיות קבורה מתחת לאדמה. גם ממש קשה לי לחשוב על אבא שלי שוכב לבד באדמה הקרה. לקימיה דוסון יש שיר שנקרא underground שבו היא כותבת (אני מקווה שזה בסדר לצטט כך): don't ever put this body is a casket burn it and put the ashes in a basket and throw them in the Puget Sound I don't ever want to be under ground אני לא ממש יודעת מה דעתי (וכרגע זה גם לא משנה כי הלכתית אסור לשרוף גופה), אלו רק מחשבות שעברו בראשי.

eshkolit32

New member
איזה צירוף מקרים קטלני

בדיוק היום הציתו את מתקן שריפת הגופות הראשון בישראל

yaeli20

New member
הפעם אני לבד

הרעיון של שריפת הגופה לא מזעזע אותי ואפילו נחשב בעייני כאפשרות ביום מן הימים. מכיוון שאני יהודיה וזה בניגוד לדת ובגלל השואה (שמשפחתי משני הצדדים הייתה בה) אני כנראה אוותר על הרעיון. אני חושבת שאם הייתי יכולה לבחור הייתי מבקשת שישרפו את גופי ויפזרו את האפר במקום שאוהב במיוחד לקראת אותו הזמן. אני מאמינה שברגע שאנחנו מתים מה שנשאר באדמה הוא הקליפה שלנו (לכן גם לקבר של אמא שלי אין הרבה משמעות מבחינתי) השריפה רק מזרזרת תהליכים שיעשו בכל מקרה כדרך הטבע שבו אנו חיים. לגבי שאלתך השניה לצערי אני לא יכולה לענות לך עליה מכיוון שבסמוך למותה של אימי עברתי דברים נוספים שהשפיעו עלי ואינני יכולה לדעת מה השפיע עלי ואיך... אני מאמינה שאני יותר עצובה יותר בוגרת ויותר מוכנה למוות משאר האנשים בני גילי שלא חווה מוות קרוב כל כך.

yaeli20

New member
הפעם אני לבד

הרעיון של שריפת הגופה לא מזעזע אותי ואפילו נחשב בעייני כאפשרות ביום מן הימים. מכיוון שאני יהודיה וזה בניגוד לדת ובגלל השואה (שמשפחתי משני הצדדים הייתה בה) אני כנראה אוותר על הרעיון. אני חושבת שאם הייתי יכולה לבחור הייתי מבקשת שישרפו את גופי ויפזרו את האפר במקום שאוהב במיוחד לקראת אותו הזמן. אני מאמינה שברגע שאנחנו מתים מה שנשאר באדמה הוא הקליפה שלנו (לכן גם לקבר של אמא שלי אין הרבה משמעות מבחינתי) השריפה רק מזרזרת תהליכים שיעשו בכל מקרה כדרך הטבע שבו אנו חיים. לגבי שאלתך השניה לצערי אני לא יכולה לענות לך עליה מכיוון שבסמוך למותה של אימי עברתי דברים נוספים שהשפיעו עלי ואינני יכולה לדעת מה השפיע עלי ואיך... אני מאמינה שאני יותר עצובה יותר בוגרת ויותר מוכנה למוות משאר האנשים בני גילי שלא חווה מוות קרוב כל כך.

גם להקבר באדמה

זה מזעזע ,למרות ששריפה זה יותר כי זה מזכיר את השואה .. קיצר מוות זה מזעזע בכל מקרה..

A GIFT OF LOVE

New member
אני זוכרת

שקראתי באיזה ספר קטע מדהים איך מישהי זורקת אפר של גוף של מישהי קרובה. היא פיזרה אותו בנהר שאהבה. ממש התרגשתי כשקראתי את זה.. אולי בגלל שהתאור היה מדהים... אבל אני חושבת שיש בזה משהו של להמשיך הלאה, לפזר את האפר לכל הרוחות ולצעוד הלאה... במחשבה שניה, היהדות אוסרת זאת ולאדם [כמוני] שמאמין בתחית המתים ויודע שהם יקרמו עור וגידים בעזרת עצם הלוז [שנשארת] זה לא ממש נשמע לעניין....

למעלה