חבל שאנו נמשכים לפתרון הקל
בתוך מאתיים השנות האחרונות , היתה הגירה אל המערב , ובתוך המערב יש לנו את הקרובים , השאלה היא לא אשיג רעיון התחלתי (או חזיון) למשאלת המדינה נוצרית ערבית במזה``ת ,אלא לבקש התעוררות מאלה שכבר היגרו במהלך מאתיים השנות האחרונות , כי מזרחי לא יחיה כמזרחי במערב, וטוב לו רק כאן , אי אפשר להיות מערביים, אם יש לנו המסורת רבת השנים , מה עושה עכשיו 23 מדינות ערב ? כלום , ואני חושב שיקלטו את הפנטים מלבנון, אלה שקיבלנו במהלך השנים מתוך סלחנות ורוחב לב .. והיום לבנון נהיית מיעוט נוצרי .. אחרי שגשוג אדיר בכל הכיוונים .. המכה באה ממצרים והיא תבוא , ברגע שהלחץ שרובץ על גב המיעוט הבלתי נסבל , במקום להתחמש צבאית ולעשות מרי בדרום (השערה שלי) , עדיף לשבת עם הברברים בשלטון, ולסכם על תנאים טובים ,בהשגחה בינלאומית .. כואב לי מצב המיעוט הנוצרי שהיה רוב מלפני האיסלאם , וכואב לראות איך המהגרים לא עושים מאומה .. הן במצרים, עירק , לבנון , ירדן , סוריה , וברשות הפלסטינית , וכאן המקום הקדוש של המיעוט .. ורב המורשת ... במקום להיות זנב לרוב הברברי ששונא אותך (במיוחד דרך הטפות השיח`ים למיניהם, במהלך עשרים השנות האחרונות ) . לחשוב מה יהיה מחר .. נכון ישנה מלכות שמיימית שמיועדת לאלה הנרדפים עלי אדמות , אולם צריך לחשוב על בית וארץ שתקלוט את אחינו הנמצאים בין הפטיש והסדן ..