סתם תהיה לגבי המיעוט במזרח

salt of earth

New member
האמת מגיע לנו להיות סנובים ../images/Emo3.gif

יעני אהל אל נאסרי ביחי2ילהום יקונו שאייפין חאלהום
סתם סתם... שמעתי זאת מהרבה אנשים שאנחנו נחשבים לסנובים בס ענג'ד לא פייר.

salt of earth

New member
מעניין

לפי המאמרים שאני קוראת מאת אשורים באילאף, זאת האווירה השרויה אצלם. להקים מדינה אשורית בחבל נינווה. השאלה אם זה יצליח? והשאלה אם הנוצרי צריך שתהיה לו מדינה. כי הממלכה שלנו לא כאן אלא במלכות השמיים. לגבי השאלה אם זה יצליח, צריך לזכור שאת חלום העם היהודי תמכו המדינות החזקות בעולם ובלי תמיכתן הצבאית והחברתית זה לא היה מתגשם. ספק אם ארה"ב למשל תסכים לתת תמיכה כזאת למדינת האשורים בעירק למשל. אנחנו צריכים להיות מאוד זהירים באמון שנותנים למדינות המערב. ההיסטוריה לימדה אותנו שהם הרבה דברים כדי לזנוח ולאכזב אותנו ולכן לא יהיה מומלץ לתת בהם (מדובר על המדינות המערביות ולא הכנסיות או העמים המערביים) יותר מדי אמון שהם לא זכאים לו ואז אנחנו נשלם את המחיר היקר. כי הם חושבים קודם כל על האינטירסים שלהם ולא מעניין אותם האחווה הנוצרית. קח לדוגמא את ההתנהגות של האנגלים בעירק למשל, אחרי שהאשורים שיתפו פעולה עם האנגלים, האנגלים עזבו ולא סיפקו הגנה לאשורים בעת הטבח האשורי הגדול ע"י בקר סדקי בשנת 1936. כמובן יש את הדוגמא המפורסמת על הצלבנים. אני אישית חושבת אחרת: אני חושבת שעלינו לשאוף לייסוד חברה בריאה שבה יש כבוד לאזרח מכל סוג ודת כי המצב של היום לא יכול להימשך, והנוצרים ושאר בני הדתות יהיו שותפים להשתתת ייסודות החברה האזרחית הבריאה, לא חברה צבאית ולא חברה דתית. לא מדובר על תנועת לאומנות ערבית אלא מדובר על חשיבה של אזרחים אשר רוצים לחיות בבטחה ושלום ורוצים חברה ערבית תקינה, בריאה, דמוקרטית שמכבדת זכויות אדם ואזרח... בלי כל הפנאטיות הדתית או המשטרים המדכאים. זה תהליך מאוד קשה ומייגע, אבל זה הכי יעיל. לגבי האומה הסריאנית, מאוד מרגש נכון לראות מדינה סריאנית או לפחות מדינה ערבית-נוצרית אבל צריך לזכור שלא התקיים דבר כזה מאז המאה השביעית, ויהיה מאוד קשה לחזור לתקופה הזאת
בכל מקרה אני מאוד מכבדת את דעתך ומבינה את רחשי ליבך אבל דעתי שונה בעניין זה.

lion 7

New member
חבל שאנו נמשכים לפתרון הקל

בתוך מאתיים השנות האחרונות , היתה הגירה אל המערב , ובתוך המערב יש לנו את הקרובים , השאלה היא לא אשיג רעיון התחלתי (או חזיון) למשאלת המדינה נוצרית ערבית במזה``ת ,אלא לבקש התעוררות מאלה שכבר היגרו במהלך מאתיים השנות האחרונות , כי מזרחי לא יחיה כמזרחי במערב, וטוב לו רק כאן , אי אפשר להיות מערביים, אם יש לנו המסורת רבת השנים , מה עושה עכשיו 23 מדינות ערב ? כלום , ואני חושב שיקלטו את הפנטים מלבנון, אלה שקיבלנו במהלך השנים מתוך סלחנות ורוחב לב .. והיום לבנון נהיית מיעוט נוצרי .. אחרי שגשוג אדיר בכל הכיוונים .. המכה באה ממצרים והיא תבוא , ברגע שהלחץ שרובץ על גב המיעוט הבלתי נסבל , במקום להתחמש צבאית ולעשות מרי בדרום (השערה שלי) , עדיף לשבת עם הברברים בשלטון, ולסכם על תנאים טובים ,בהשגחה בינלאומית .. כואב לי מצב המיעוט הנוצרי שהיה רוב מלפני האיסלאם , וכואב לראות איך המהגרים לא עושים מאומה .. הן במצרים, עירק , לבנון , ירדן , סוריה , וברשות הפלסטינית , וכאן המקום הקדוש של המיעוט .. ורב המורשת ... במקום להיות זנב לרוב הברברי ששונא אותך (במיוחד דרך הטפות השיח`ים למיניהם, במהלך עשרים השנות האחרונות ) . לחשוב מה יהיה מחר .. נכון ישנה מלכות שמיימית שמיועדת לאלה הנרדפים עלי אדמות , אולם צריך לחשוב על בית וארץ שתקלוט את אחינו הנמצאים בין הפטיש והסדן ..

fadamo

New member
למה לא לשאוף שכולם יהיו יחד?

נוצרים, יהודים ומוסלמים - כולם יחיו זה לצד זה ולא כל דת (או כל לאום) יצטרך מדינה משלו? נכון שזה חלום רחוק מידי, אבל אם בעיראק למשל יש שפע עדות, אז למה לחלק אותה ולא לאפשר לכולם לחיות בשלום יחד? אני יודע שחלומות לחוד ומציאות לחוד אבל נעים לחשוב ולקוות. שבוע טוב :)

Linda cf

New member
אני נגד ..

למרות שאני מכבדת את היהדות והאיסלם, אני חושבת שבאמת זה היהי רעיון טוב להקים מדינה לכל בני דת. משהו שיגרום לכולם להרגיש שייכים, להתאחד , לחגוג את אותם החגים. אף אחד לא ירגיש שונה. ישראל למשל, היא מדינה בה קיימים שלושת הדתות ואני רואה את הבעיות בעקבות זה, באופן יומיומי. לרוב האנשים יש נטייה להיות גזענים.

fadamo

New member
אז למה ללכת על פתרון התנתקות?

דת היא נדבך אחד במהות שלנו. חוץ מהדת יש עוד מאפיינים. אפשר למצוא עוד שפע פרמטרים זהים שמבדילים קבוצות שונות. האיסלאם והיהדות הן דתות נוקשות מאד - זה נכון, אבל אני באמת מאמין שצריכים לשאוף לחיות ביחד ולא ללכת על הפתרון הקל של היבדלות והקמת מדינה לכל בני דת. אנלא אומר את הדברים בתור אדם תמים חלילה. אני מכיר את הדתות ואת האנשים, אבל בכל זאת :) (אבל זו רק הדעה שלי...)

lion 7

New member
הבישוף של אזור צור

שוקר אללה מדבר על המיעוט הנוצרי בלבנון ובמזה``ת, הוא מביא תרופה למחלת היותנו מיעוט , הוא מדגיש לא להתבכיין, לא לאבד את האמונה .. השידור מובא בתחנת נורסאט הלבנונית כרגע..

אני בעד!!!

אפשר להצטרף למדינה שלכם? בסופו של דבר גם אני "פלסטינית" מעיראק (אברהם אבינו הגיע משם...)

salt of earth

New member
חחח.. ודעתי עוד פעם

בשביל מדינה כזאת צריך את אישורה ותמיכתה של ארה"ב, שמעולם לא הגישה עזרה לנו הנוצרים... ארה"ב שהיא התורמת הגדולה ביותר למצרים שעדיין מפלה את הקופטים בצורה מחרידה כי עדיין לא בוטלו חוקי אהל אל ז'ימה ולכן כדי לשפץ כנסייה צריך את האישור האישי של מובארק. אם כבר ארה"ב מעניין אותה הנוצרים במזרח היא הייתה מגישה עזרה הכי פשוטה לקופטים במצרים מזמן במיוחד שיש לה את היכולת לעשות זאת... אבל שוב המדינות הגדולות במערב מעולם לא היה להם איכפת מאיתנו
ואני לא הייתי ממהרת לתת בה אמון. תסלחו לי, משביתת שמחות שכמותי אבל אני פרקטית (בצורה מוגזמת אפילו)... ואני מעדיפה שנעבוד על העניינים הפנימיים שלנו כנוצרים קודם כל: לחזק את תשתיות הכנסיות, לקרב יותר את הצעירים לכנסייה, להקים ארגון גג נוצרי חזק, לשפר את המצב הכלכלי והחברתי, לגרום להרגשת שייכות של הצעירים שחושבים על הגירה ולקרב אותם עוד יותר למולדתם (הרי צריך להודות כי המזרח התיכון הוא המולדת שלנו מ 2000 שנה ולא המערב
) וגם לתת את התרומה שלנו לקידום יציבות האיזור והשלום. אני חושבת שנושאים כאלו בוערים הרבה יותר
אבל זאת רק דעתי. אבל צריך להגיד משהו מאוד ברור, המצב שלנו הוא לא על הפנים כמו מצב אחינו הנוצרים היקרים בעירק... אנחנו לא נמצאים באיום היעלמות (לא מיידי בכל אופן) ולכן לפי דעתי צריך לפעול לקידום הנושאים שהזכרתי למעלה. אבל אם נגיע למצב שבו מצב הנוצרים בעירק הוא כל כך גרוע (כמו היום) שהאפשרות היחידה לשימור הקיום האשורי שנמצא ברצף מאז 7000 שנה היא או להגר למערב
או להקים מדינה עצמאית לאשורים בחבל נינווה. אז אני בוחרת באפשרות השנייה. הרי גם כך הנוצרים בעירק נחשבים בוגדים ומשתפ"ים אז למה שלא יזכו במדינה אם כבר... אבל הכי חשוב הוא שההיסטוריה לא תחזור על עצמה וארה"ב אחרי שכבר הנוצרים לא יעניינו אותה תזרוק את האשורים לעוד טבח כפי שקרה כאשר נטשו אותם האנגלים וקרה הטבח האשורי הגדול בשנת 1936. (תגידו עלי פסימית אבל אני בטוחה שזה מה שיקרה
עם כל הצער שבדבר)

fadamo

New member
מה לגביי הנצרות בארץ?

גם בארץ, למרות הגדרתה כמדינת היהודים, חיים מיעוטים ובני דתות שונות שהמדינה הבטיחה לקחת תחת חסותה. מה מצבן של הכנסיות ומצבן של הקהילות הנוצריות? האם המדינה מקצה משאבים או שהכל בא מתרומות וכדומה?

salt of earth

New member
לפי מה שאני יודעת

אנשי הדת הנוצריים מקבלים משכורת מהכנסיות ולא מקבלים משכורת מהמדינה... זאת בחירה של הכנסייה כדי להיות עצמאית, והיא מתקיימת לרוב מתרומות וגם מהרווחים מהמוסדות (ב"ס, בתי חולים, וכו') ולעומת זאת, אנשי דת יהודים הם עובדי מדינה וגם אנשי דת מוסלמים מקבלים משכורת ממשרד הדתות. גם בניית כנסיות חדשות נעשה על אדמה כנסייתית והמימון בא מתרומות, לא בטוחה אם כך המצב לגבי מיעוטים דתיים אחרים. לגבי מוסדות נוצריים, אז למרות שהן מוסדות פרטיים בבעלות הכנסייה אלא שהם משרתים את כלל הציבור ולכן יש אינטרס להשתתף במימון כי הם בעצם חוסכים כסף למדינה (כי לא צריך לבנות בתי ספר או בתי חולים). העובדה שיש בתי ספר פרטיים חוסכת עבודה וכסף ממשרד החינוך (במיוחד אם מדובר בבתי הספר ברמה גבוהה מאוד), וגם העובדה שיש בתי חולים ששייכים למוסדות נוצריים גם חוסכת ממשרד הבריאות. אבל הם מקבלים רק מימון חלקי מהמדינה ורוב המימון שלהם בא מתרומות. לפי חוקי המנדט הבריטי, יש לכל עדה נוצרית בית דין רוחני (محكمة روحية) שמטפל בנושאים הקשורים לבני העדה כגון ירושה, נישואין, גירושים, חזקה על הילדים... וכמובן יש בתי דין לשאר בני הדתות.

hhh האחת

New member
שנייה....

אז אני היהודייה היחידה בפורום??? חשבתי שנכנסים לפה עוד יהודים...לא שזה מפריע לי, אני בחברה טובה !!

salt of earth

New member
לאאא... יש עוד

פרפר יצירתי היא קתולית ממוצא יהודי. יש את איש הפיל היקרה, שעכשיו עסוקה במבחנים. ויש עוד מבקרים ואורחים... דווקא לפי הסקר של הפורום, אנחנו הם במיעוט

hhh האחת

New member
חחח הבנתי.

כפי שאת יודעת אני אוהדת ואוהבת נוצרים, אחרת לא הייתי מקימה את האתר שלי.. כל מי שבא ברוך הבא, דת לא משחקת משחק אצלי בהיכרות של אנשים.

גם אני ממוצא יהודי ../images/Emo13.gif

את לא היחידה. ההורים שלי יהודים, אבל אני התנצרתי לפני למעלה מ-30 שנה! אבל כאן מה שחשוב זו האמונה המאחדת אותנו. לגבי המוצא, אני בכלל לא מרגישה כאן אפליה. מקבלים אותי כאן כפי שאני ומקבלים אותי בחום רב, וכולם כאן מתקבלים בברכה.

hhh האחת

New member
איך המשפחה שלך מקבלת את זה?

ברור שאין אפליה פה, להפך... אצלנו רוב המשפחה יהודייה על הנייר,הגדרה הכי טובה שיש לנו..

למעלה