סתם שיר קטן

סתם שיר קטן

סתם שיר קטן שבא לי לאור המצב בראשית המחר היה חלום, והחלום נתן את התקווה, והתקווה נתנה את הכוח, והכוח נתן את המדינה. והיום כבר בא, והחלום גווע, והתקווה אצל אחר, רק הכוח מתגבר שלום חבר. כשאני לא כותב שירים או הגיגים אני ממציא משחקים (טאקי, רייס, טריוויה, פיקולו ועוד...) אפשר לקרוא על המצאת משחקים בפורום משחקי החיים חיים שפיר

סתם שיר לתגובה על שיר מקסים

ככה סתם בבוקר הוא קם ככה סתם מעצב ליבו דמם ככה סתם גופו פה וליבו שם ככה סתם נפשו סערה בים ככה סתם הוא בשר ודם ככה סתם הוא שייך לעם ככה סתם אוהב הוא אדם ככה סתם הוא ממש לא סתם.............

משהו על סתם

כל כך מעניין שאתה כותב על הסתם. בפורום שלי מדברים על סתמיות וייחודיות. הפורום הוא על נושא כשרון. בוא לבקר וקרא את המאמרים בפורום "משחקי החיים" תודה על השיר המקסים. חיים

אז אתה ה"פושע" שהמציא את טאקי??

כמה חרשתי את המשחק הזה בתור ילד קטן... ועד לרגע זה הייתי בטוח לפי השם שלו שאיזה יפני המציא אותו...

דייייי.. וגם טריוויה?? עד כאן..

חשבתי שזה משחק שיובא לישראל מן העולם הרחב.. וגם את רייס אני זוכר. הוא יצא קצת אחרי טאקי (בערך שנה אחרי?) וחשבתי שזה פשוט חיקוי מקומי למשחק בינלאומי שמצליח...

הטריוויה

הטריוויה במקור הוא קנדי אבל כל משחקי הטריוויה בקופסא בארץ וחוקי המשחק המקוריים שלהם הם שלי. אני הזעתי על חיבור אלפי השאלות. חיים שפיר

כן זה אני "ההוא מהטאקי"

עופר Taki הוא באמת שם יפני ואם אתה רוצה לדעת יש סיפור מדהים מאחורי השם. כשסיימתי לפתח את המשחק על כל הקלפים המיוחדים שלו, ידעתי שצריך שם חזק. חיפשתי שבועות ולא מצאתי. יום אחד פגשתי אישה יפנית שהציגה את עצמה בפני ושמה היה Taki ברגע ששמעתי את השם ידעתי שהחיפוש תם. משספר שנים לאחר מכן פגשתי יפני נוסף ששיחק טאקי והוא אמר לי שהשם נפלא ומתאר את המשחק בצורה מושלמת. "למה אתה מתכוון?" שאלתי נדהם "הרי Taki זה סתם שם של בחורה." "יש באמת בחורות שנקראות Taki הוא אמר "אבל המשמעות של המילה זה "מפל מים" ולכל מי שלא יודע קלף Taki הוא קלף מפל המים שעליו אפשר להטיל את כל הקלפים מאותו הצבע...ואני בכלל לא ידעתי.... לא סיפור מדהים?

all

New member
גם אני ממציא משחקים

אך מאז ה-"טבח" שעשו לי "אורדע" איני מנסה לפרסם אותם. מה לעשות, הייתי צעיר ותמים ולא ציפיתי מהם לדבר כזה. חתמנו חוזה, הכל נראה יותר מנפלא. אך למרות סעיף ברור בחוזה כי המשחק ייצא לשוק במשך השנה הקרובה, המשחק לא יצא לשוק. המתנתי עוד ועוד ושום דבר. לאחר שלוש שנים עו"ד פנה בשמי באיום של תביעה. והפעם התשובה הייתה קצת אחרת - "המשחק לא הולך לצאת, המשחק לא שווה ולא הייתה כל כוונה להוציא אותו, קחו אותו חזרה אם אתם כל כך רוצים אותו"!!! הייתי המום, התקשרתי ושאלתי אותם למה לקחו אותו אז, למה דרשו עליו בלעדיות בארץ ובעולם ל-20 שנה? הם ענו - "איננו יודעים הנהלת המפעל התחלפה פעמיים מאז"! שאלתי - "ידוע לכם שאתם חתומים איתי בחוזה שהפרתם בו כל סעיף אפשרי"? הם ענו - "כן, אתה רשאי לתבוע אותנו, שלום ותודה". לאחר כ-5 שנים הופיע בשוק חיקוי זול ועלוב לאותו המשחק.

גונבי משחקים

all יש גונבי משחקים. צריך להכיר אותם ולא לעבוד אתם. הדרך להלחם בהם היא בדיוק מה שעשית - לפרסם את זה ולשרוף אותם בשוק. אם תרצה תפנה אלי ואנסה לעזור לך להמנע מארועים מצערים כאלה שלח הודעה בפורום שלי - משחקי החיים חיים שפיר

זה לא הפורום המתאים

חברה, כל מי שרוצה לשוחח איתי על פיתוח משחקים וחשיבה יצירתית מוזמן לפורום שלי (משחקי החיים) זה לא הפורום המתאים. חיים שפיר

למעלה