סתם שאלה

למה אתה מתחמק?

מה דעתך על החרדים והדתיות, שרובם המוחלט לא מתגייס? וכן, למען האמת, הקריירה שלי יותר חשובה. קל לך לדבר, אבל נראה אותך גיבור גדול שמוותר על הזדמנות חייו בשביל צה"ל.

S a v e My Soul

New member
לא מתחמק.

אני פשוט חושב שגם להם אין שום סיבה לא להתגייס.. ובכלל,לדעתי הם חיים על חשבון המדינה והיה הרבה יותר עדיף בלעדיהם אבל אני מדברת עכשיו על נוער בחו"ל אז אל תנסה להתקיל אותי. יאללה ביי

לא רק מתחמק, אתה אפילו מעדיף להמשיך

אם זה כ"כ נורא שהם לא מתגייסים, למה דאגת לכתוב הודעה רק פה ולא בפורומים שלהם?

ציקהלה

New member
ta da

אפילו כוח לבדוק את המין שלך אין לי כוח. דביל *ההודעה נכתבה בלשון זכר רק מטעמי נוחות, היא מתיחסת לכל המינים כאחד.

Looovely Girl

New member
אני לא יודעת עדיין..

אני עדיין צעירה ויש לי עוד שנתיים של בית ספר לפני.. ^__^

אוקיי.

זכותך לפתוח הודעה כזו,אבל יש דרך לומר כל דבר. אתה לא יכול לצפות לתשובה,בזמן שאתה שופט אותנו עוד לפני שבכלל ענינו. אבל בכל אופן אני אענה. אני לא מתכוונת להתגייס. אני גרה בארה"ב כבר 4 שנים. באתי הנה בגיל 13,עם חוסר רצון,רק בגלל שההורים רצו לעבור,ועכשיו,אחרי 4 שנים,אני באמת יכולה להגיד שטוב לי. וב4שנים האלה,למרות כל הקושי,מצאתי הרבה חברים טובים,ואני באמת מרגישה פה בבית. אני סיימתי תיכון לפני שבועיים בערך,עכשיו אני ב"חופש גדול",שנה הבאה אני מתכוונת ללמוד באוניברסיטה. אני לא חושבת שיש סיבה ממשית לזה שאני יעזוב הכל,ואלך לעשות צבא. לבד. בלי משפחה,בלי חברים. אם הייתי גרה בארץ,אז כן,רוב הסיכויים שהייתי מתגייסת בלי שום בעיה. (אם כי לא עם רצון רב,רצוי לציין)אבל כרגע,ממש לא.

אה,ו-

ישראל המקום הכי טוב בעולם? בפירוש לא. מספיק לראות איפה ישראל מדורגת בכל מיני סקרים. (כגון:איכות חיים,תל"ג וכו')

S a v e My Soul

New member
לא אכפת לי מסקרים.

אני רק מדבר על עובדות בשטח. אין מקום בעולם שתרגישי[ובאמת]כמו בבית. זה המקום היחיד שלא ישפטו אותך על על פי הלאום שלך..

AnnabeI Lee

New member
אילו עובדות בשטח?! בינתיים אתה

מתעלם מכל העובדות שהוצגו בפניך. בישראל אולי לא ישפטו אותך לפי הלאום (אלא אם כן אתה ערבי-ישראלי), אבל ישפטו אותך לפי המסורת שלך, הגזע שלך, המוצא שלך, רמת המעורבות שלך בדת, הדעות הפוליטיות שלך ועוד מיליון ואחת סיבות אחרות.

ישראל זו מדינה גזענית.

ואם לא ישפטו אותך על פי הלאום,אז ישפטו אותך על דברים אחרים.

S a v e My Soul

New member
האמ..

גם את לא בדיוק ציינת פה סיבה הגיוני ורציונלית ללמה את לא מתכוונת להתגייס. אם באמת היה אכפת לך מהמדינה שלך,היית חוזרת,אפילו אם זה בלי משפחה ובלי חברים לתרום את השנתיים הללו למדינה שגדלת בה ואז היית חוזרת ללמוד באוניברסיטה.אין לאן למהר.

אתה פשוט ילד תמים ומסכן כל כך!!

תגיע לך מהאיטליה שלך לשלוש השנים המסריחות שלך שיתייחסו אליך יותר גרוע מלפח זבל,אתה רק תקרע את התחת ורוב הסיכויים שגם לא תיהיה במקום שאתה תורם משהו אתה חושב שצבא זה הכל טוב ויפה אבל מה לעשות אתה תמים ודי טיפש ושיהיה לך כיף בשירות הזה שלך אני באמת מקווה בשבילך שלא תצטער על זה אבל כמו שהאנשים פה לא אומרים לך לא להתגייס אז אתה לא יכול להגיד להם להתגייס במיוחד שהם אפילו לא גרים בישראל.

אני לא מבינה.

מה יוצא לך מלרשום הודעה שכזו? הרי בוא נודה,בסופו של דבר,מי שרוצה להתגייס,יתגייס,ומי שלא,לא יתגייס. לא משנה כמה העלבות תטיח בפניו. יומטוב.

דעתי

אוקי, אז אני אנסה להגיב לדברים שנאמרו במהלך השרשור הזה. לפני שנכנסים לדיון העקרוני שמעלה ההודעה בקשר לגיוס לצבא אני חייב להגיב לדרך הצגת הדברים שלך. ההודעה שלך הייתה ברוטאלית, פרובוקטיבית, מתלהמת ודי עילגת. העילגות אומנם נעלמה בהודעותיך הבאות, אבל כל שאר מאפיינים נשארו. אם כתבת את ההודעה על מנת לפתח דיון, כנראה שהחמצת שיעור או שניים בקשר לתרבות דיון. אם הגעת רק על מנת להביע את דעתך וללכת, לפי דעתי היה צריך למחוק את ההודעה. אבל נשארת, אז אני מרשה לעצמי להסיק שבאת להתדיין. שרות בצבא, לדעתי, הוא דבר נכון וחשוב. אך אפילו יותר חשוב הוא שההחלטה האם להתגייס או לא תהייה החלטה אינבדואלית שתתקבל באופן עצמאי ואחרי שלבני הנוער ניתנה הזכות והאפשרות לשקול אותה. זכות זאת נשללת ממרבית בני הנוער בארץ כיום (מסיבות כאלו או אחרות). אני שמח שלכותבים בפורום היא כן ניתנה. כל אחד צריך שיהיה רשאי לבחור האם הוא רוצה לשרת בצה"ל (על כל המשתמהה מכך). האם הבחירה שלא לשרת בצה"ל מעידה על אופיו של האדם? כן. האם זאת אומרת שהוא בהכרח בן אדם פחות טוב, או כזה שצריך להתבייש? בהחלט לא. אבי שירת בצה"ל, אחי שירתו וחברי ישרתו (חלקם אף משרתים כעת) וגם אני אשרת. אשקר אם אומר שהציפייה החברתית לא מהווה גורם בשיקולים שלי האם להתגייס או לא, אבל הייתי רוצה להאמין שהבחירה שלי, במיוחד כעת כשהיא בחירה אמיתית, נובעת משיקולים אחרים, אישיים. אם ישנם אנשים אחרים אשר, משיקוליהם האישיים, בחרו שלא להתגייס אני מקבל אותם, מבין אותם ולעיתים אף מסכים איתם. ולכדורגלן חסר הפז"מ (
) האפשרויות לשלב בין ספורט לצה"ל הן רבות ומגוונות. ספורטאים רבים ודגולים (אפילו ממך) עשו זאת לפניך ויעשו זאת גם אחריך. יתרה מכך, לך בתור כדורגל הדרך לתקן הספורטאי מצטיין, להקלות ודחיית השירות קלה בהרבה מאשר לספורטאים שמתחרים בענפי ספורט בהם ישראל מצליחה יותר אך לא זוכים לאותם הפריבילגיות שלהן זוכה הכדורגל. אז, לפני שאתה מעניק תארים כמו 'ציונות מזויפת', 'פטריוטיות סוג ז' ועוד רבים וטובים תזכור שהמעמד שהעניקה לך החברה הישראלית, שבשמו אתה רץ ומודיע שהעובדה שתלך לשחק 'בקבוצת פאר' אנגלית משתווה בחשיבותו לזה של השירות בצה"ל, ניתן בחסד ולא בזכות. אתה לא רוצה להתגייס, תקרא לילד בשמו – שאפתנות ואגואיסטיות. ושלא תבין אותי לא נכון, אין לי בעיה אם התכונות האלו, להיפך – בגילך זה בדיוק הזמן לפעול לפיהן, רק תזכור שאי אפשר ליהנות משני העולמות. אתה לא יכול לפעול גם מתוך פטריוטיות וגם מתוך שאפתנות אישית. בטח שלא באנגליה. נתי

למעלה