סתם שאלה

S a v e My Soul

New member
סתם שאלה

יש פה אנשים שלא חושבים לעשות צבא? כי אם כן..אין לי מילים איזו בושה!! חוץ מזה. ישראל המקום הכי טוב בעולם! מכל הבחינות.

Tapuhi

New member
מה הקטע להיכנס ולעורר מהומה...

מי אתה שתגיד שזו בושה לא להתגייס? כל אחד והחלטותיו.

S a v e My Soul

New member
מי אני?

ישראלי שגאה להיות ישראלי. ושחי 3 שנים באיטליה והחליט לחזור בשביל להתגייס.

ציקהלה

New member
תשמיע את הדעה שלך

אל תכריח אותנו להסכים איתה. כי מצידינו אתה יכול לדחוף אותה עמוק לטוסיק הגאה שלך.

lol lypop

New member
כן

אני
. ואני לא רואה שום סיבה להתביש...אני גרה בחו"ל 8 שנים ואין שום סיבה שאני אחזור לארץ לעשות צבא, במיוחד לאור העובדה שיש אנשים שגרים בארץ ולא עושים. וכמו שצוין בתגובה למעלה...מה המטרה של לבוא לפורום ולהתווכח? (כן קצת אירוני שאני מתווכחת איתך אבל נווו אני במצב רוח כזה
)

lol lypop

New member
אממ

כרגע בקנדה, גרתי בצרפת גם. היינו חיבים לחזוןר לארץ אחרי 5 שנים בצרפת. אני עדין לא מרגישה מחויבות להתגיס...

S a v e My Soul

New member
זאת לא סיבה.

מזה משנה לך אם יש אנשים שגרים בחו"ל ולא עושים צבא? הם עוד יותר מביישים את המדינה. עצוב לי לראות שאם חיית 8 שנים בחו"ל אז את חושבת שכבר אין לך חובה למדינה הזאת,ואת לא חייבת לעשות צבא,אז צר לי לנפץ לך את הבועה הזאת,אבל את נולדת וגדלת פה..וגם אם את לא מתכוונת לגור פה בעתיד..לא לעשות צבא זה כפיות טובה.

Emc2

New member
פעם אמר גרמני דגול

אני לא פה בשביל לשרת את המדינה, המדינה היא פה בשביל לשרת אותי. הרעיון החדשני הזה נקרא דמוקרטיה מתוקנת, רעיון שעדיין נמצא בשלבים ניסיונים בארץ כבר קרוב ל-60 שנה.

AnnabeI Lee

New member
../images/Emo132.gifהבה נחשוב בהגיון:

הנחות יסוד: א.הכרטיס האישי שלך אומר שאתה בן 19. ב.אמרת שגרת 3 שנים באיטליה. עיקרון מוסרי: אם גרת במדינה שתרמה לך ממשאביה (אם גדלת בה), צריך לתרום לה חזרה ולדעתך הדרך הטובה ביותר היא לשרת בצבא. מסקנה: הצבא האיטלקי מחכה שתתרום לו 4-5 חודשים בשירות צבאי. די משעשע שמדברים על איטליה עם ההסטוריה שלה...

S a v e My Soul

New member
מה משעשע בדיוק?

ושתי עובדות: 1.לא נולדתי באיטליה. 2.אני יהודי. זה הכל..

AnnabeI Lee

New member
אז מה אם לא נולדת באיטליה?

גרת בה. היא תרמה לך וגדלת בה. בעצמך אמרת "נולדת וגדלת". ובקשר להיותך יהודי, אני שמחה בשבילך. אבל אם זה נכנס לטיעון, מה בדבר אתאיסטים אגנוסטיים ובני דתות אחרות? הם לא צריכים לשרת בצבא? אני מבטיחה לך שחלקים נכבדים מהנוער הישראלי שאני מכירה ישמח לשמוע את זה.

S a v e My Soul

New member
מה הקשר?

נולדתי בישראל וגדלתי פה 15 שנה. בגיל 15 חייתי 3 שנים באיטליה עד גיל 18. אני לא חייב למדינה הזאת כלום לא גדלתי בה.

S a v e My Soul

New member
זה כמו

שאיטלקי נוצרי יבוא ויגור 3 שנים בארץ. אין לו שום חובה להתגייס.. כי זו לא המדינה שלו והוא כולה חיי בה כמה שנים

AnnabeI Lee

New member
מה לא גדלת בה. אתה רוצה להגיד לי

שמגיל 15 עד עכשיו אתה אותו בן אדם? שהחשיפה לתרבות האיטלקית לא שינתה אותך? שלא החכמת והתבגרת במשך השלוש שנים האלה? מה זה משנה אם אתה יהודי או לא? מוסר זה מוסר.

ואם

הוא איטלקי נוצרי שנולד באיטליה וחי שם 15 שנה, ואז הגיע לישראל ל-3 שנים?

למעלה