סתם שאלה

סתם שאלה

הזירה זה מועדון יותר גדול מהביילטינו? מבחינת שטח? והאם באים אליו יותר אנשים? איפה מקום יותר טוב ללמוד? לאן באים יותר מתחילים?

Ne§t£A Gi®L

New member
ההמלצה שלי-הזירה../images/Emo108.gif

נראה לי שהם באותו הגודל, אולי הזירה קצת יותר גדול. בכלל לא אהבתי את הביילה, ובזירה דווקא נהנתי ממש.

דווקא אני ממליצה הפוך ..

הזירה יותר גדול, הרבה יותר גדול ... הלימוד בשניהם פחות או יותר באותה רמה . אבל... אם אתה מחפש מקום שאחרי הלימוד תוכל גם לרקוד בו ( ושלא יהרגו אותך בדרך ... ) הביילטינו הרבה יותר טוב !

תלוי באיזה יום ..../images/Emo13.gif

לדוגמא , ביום שישי ההרקדה עצמה מתחילה בסביבות 12 וחצי-רבע לאחד, וזה לא מונע מהמסיבה עצמה להיות מפוצצת עד אפס מקום. (אולי בגלל שזה המועדון סלסה היחיד שפועל בשישי) אולי בליינים השונים שלהם פחות מפוצץ.. האמת שלא יצא לי להגיע בתקופה האחרונה לליין אחר שלהם (חוץ מיום שישי).

אני מדברת מהתרשמות רק מימי שישי

לצערי הרב, עוד לא הייתי בימים אחרים מהסיבה הנורא פשוטה ... יש לי בצפר יום אחרי ....

Ne§t£A Gi®L

New member
למרות ש...../images/Emo108.gif

אם אתה מתחיל, לך לאחד המועדונים הפחות מוכרים- הפקולטה לחקלאות הכי טובה בעייני, אבל אפשר גם לשבלול ושות'... אל תתחיל במועדונים המוכרים. פגשתי לאחרונה מישהו שהתחיל שם, ואני חושבת שעדיף שלא.

מה באמת מקום הסלסה בשבלול?

אף פעם לא הייתי,וראיתי באתר שיש סלסה ועוד כל מיני (ריקודי כל הזמנים וכו)... איך זה?

אני חושב שעדיף לך זירה

לא שהייתי בזירה או בביילטינו בזמן האחרון. אבל לפי הפעמים שהלכתי והתגובות ששמעתי אני אגיד לך ככה: 1. ימי שישי בביילה מלאים את אפס מקום וימי שבת בזירה מלאים עד אפס מקום.. לא ממולץ להגיע לשם כי בקושי יש מקום לרקוד. 2. בביילטינו לדעתי הרמה (במיוחד ביום שישי) הרבה יותר גבוהה). 3. בזירה לפי מה שאני זוכר יש יותר רמות לימוד. 4. מבחינת סנוביות אני חושב שהביילטינו מוביל. אז לדעתי אם אתה יותר בכיוון המתחילים עדיף הזירה...! בכל מקרה שווה לנסות את שתי המקומות שתוכל להחליט איפה כדאי יותר. שיהיה בהצלחה..ואל תשכח לספר אחרי זה איך היה :)

ביילטינו למתחילים

היי לדעתי ביילטינו עדיף מהרבה סיבות: 1. הוא מתאים יותר ללימוד לזוגות, ואתה יכול גם לבוא לבד. בזירה מלמדים בדרך כלל במעגלים ומנסיון אישי - זה מפספס את הסלסה. 2. עשיתי שיחות עם הרבה בנות, והן אמרו לי שהן מעדיפות את הזירה כי יש שם יותר בנים וכי הבנים בביילטינו סנובים. מה שמביא לתוצאה שבביילטינו יש הרבה בנות שלא מזמינים אותן לרקוד וזה טוב לך בתור מתחיל. יצא ככה, שבביילטינו יש יותר בנות מתחילות, ובזירה יש יותר בנים. לכן בנות שהן לא מתחילות, מעדיפות את הזירה בגלל הבנים. 3. דבר שלישי ואולי זניח - סמוך לביילטינו יש איזה 6 חניונים בחינם, ותמיד תמצא שם חניה. 4. דבר אחרון - וזה עניין של טעם אישי - הביילטינו הרבה יותר אינטימי מכל מועדון סלסה שאני מכיר, עם כל הכבוד לזירה ולשואו. אגב - לפעמים אני גם רוקד בזירה, אבל אוהב את הביילה יותר. תהנה ואם אתה צריך עוד עצה - בבקשה. הכי.

רגע רגע...

קראתי הרבה שיש "הבדלים" (בעדינות) בין הביילה של יום רביעי לבין שאר הימים. זה נכון? באמת יום רביעי (הקובאני) יותר מומלץ?

מאוד. כולם שם.

יש מדריך בשם יודה - הוא מדהים וכדאי להגיע. אני לא אוהב קובני אבל ממש נהניתי איתו. אחד התותחים.

כי הרבה מדברים על הפוזה

בביילה. האם נכון גם כלפי השיעורים או שזה רק במסיבה?

לא זה ולא זה:

סלסה אל.איי. מתאפיינת בהרבה פוזה ושואו. לעומתה - סלסה קובנית/רואדה זורקת את הפוזה הצידה ואז כל אחד נהנה עם השני וכולם עם כולם. כל אחד והסגנון שלו. אם את אוהבת פוזה ושואו - תרקדי LA. אם את אוהבת לתת יחס מלא לבן זוג שלך - תרקדי קובני. אם את אוהבת חבר'ה - תרקדי רואדה. אני אוהב לשלב קובני ו LA גם בגלל השואו וגם בגלל ההנאה עם הבת זוג. במסיבה כ"א רוקד איך שבא לו. בשיעור LA מלמדים טריקים של פוזה שלא מלמדים בקובנית. ככה זה. תהני.

לא זו הפוזה שדיברתי עליה :)

לא דיברתי על פוזה ב-ריקוד, אלא על פוזה במועדון כלפי צעירים וחדשים...

ממש לא נכון :)

אין פוזה כזאת, שלא מזמינים מתחילות לרקוד. אני עצמי רוקד כל הזמן עם מי שבא ולא רק עם ידידות שלי. אבל אם את יושבת(דגש על יושבת) בפינה או בצד - סימן שאת לא רוצה שיזמינו אותך לרקוד. ואם את עומדת קרוב לרחבה, בטוח(!) שמישהו יבוא ויזמין אותך גם אם לא תירצי. פעם באתי עם ידידה לשם, וכל הערב היא רקדה או איתי או שהיא ישבה בצד, כפופה ומרוחקת. בטח שאף אחד לא יזמין אותה! אז לא פלא שהיא התבאסה. את יכולה לפנות אליי בפרטי לומר לי מתי את באה ואשתדל להיות לך שותף לחצי מהערב. הכי.

למעלה