סתם שאלה..

EROTOMANIA

New member
סתם שאלה..

האם יש דרך שבה אוכל לגלות את גילה של השממית המנומרת שלי? אורכה הוא 6 וחצי אינץ'... או 16 וחצי ס"מ... בערך. אני לא מצליחה לתפוס אותה שהיא "מתוחה". כשרכשתי אותה בספטמבר אמרו לי שהיא בת חצי שנה, אבל משום מה אני לא ממש סומכת על הבחורות בחנות חיות כי מישהי אמרה לי שהשממית היא זכר למרות שהיא נקבה. וממזמן כבר אין לה פסים..

naja

New member
לא ניתן לדעת.

אם את לא סומכת על המוכרים, אין שום דרך לגלות במקרה שלך בת כמה היא. באיזה אורך קנית אותה?

EROTOMANIA

New member
5\5 וחצי אינץ'

היא גדלה המון מאז שהיא התחילה לאכול נורמלי. :] הממ.. מה עם התפזרות הפסים אצל שממיות בייביז? זה אינדיבידואלי?

לגבי הגיל אני מסכים עם NAJA

מכיוון שבשממיות ובזוחלים בכלל יש תלות גדולה במזון כגרום לגדילה קשה לקבוע את הגי על פי גודל הזוחל. לפעמים אפשר לתת הערכה לפי עונת הרביה הידועה של הזוחל אבל שממיות מנומרות מסוגלות להתרבות כל השנה בתנאים מסויימים. אם הייתי צריך לנחש הייתי מנחש שהשממית שלך בת בערך שנה, אבל זה ניחוש. ככל שממיות מנומרות מתבגרות דוהים פסי הרוכב שעל גבן. במופע הטבעי הפסים דוהים אך עדיין נשארים ברורים יחסית, במופעים החדשים יש כבר הרבה מקרים שלא ניתן לראות כלל את הדוגמא בפרטים הבוגרים ולפעמים גם בצעירים. הפסים נקבעים לפי הגנטיקה של ההורים ולכן זה לא ממש אינדיבידואלי.

למעלה