סתם שאלה..

amir117

New member
סתם שאלה..

יש לפינק פלוייד קאברים שהם ביצעו ללהקות או זמרים אחרים?

נכון

מלבד הדמו המוקדם שהקליטו בתחילת 67, עם גרסת כיסוי לשיר R&B אמריקאי ישן, אין לפלויד שום גרסאות כיסוי רשמיות לשירים של אחרים.

DOCTOR ROBERT

New member
ובאותו עניין בדיוק....

לפני כמה ימים נכנסתי בוויקיפדיה לערך שמדבר על השיר knockin' on heaven's door של בוב דילן, ושם יש רשימה של להקות וזמרים שעשו קאבר לשיר הזה, ופינק פלןיד מופיעים ברשימה! אז אולי יש להם איזה בוטלג או שהם כיסו אותו באיזה ג'אם סשן?

The Walrus

New member
יש לי אחד - האם הוא אמיתי?

הגיע לידי ביצוע של פינק פלויד לשיר Knocking On Heaven's Door. הביצוע די שקט, ולמרות שנמצא בתוכנות שיתוף למיניהם שידועים בהמצאות, אני יכול כמעט בוודאות לזהות את הקול של ווטרס. האם זה אמיתי?

זה רוג'ר ווטרס

ווטרס הקליט את השיר לפני כמה שנים, עבור פסקול של סרט ישראלי, "אהבה אסורה". למיטב ידיעתי, השיר לא יצא באלבום כלשהו. האם יצא לסרט פסקול רשמי? המממ.

vegetable man

New member
מה?!

רוג'ר ווטרס עשה קאבר, ועוד לפסקול הזה שאף אחד לא קנה של "אהבה אסורה". אני רוצה להבין שאנחנו מדברים על הסרט ההוא, עם איילת זורר והשיר הזה "געגועים לחיבוקים חמים..." של זהבה בת? הפסקול הזה כבר כמה שנים לא בהישג יד. הזוי לחלוטין.

זהבה בן? לא...

אני מדברת על הסרט ההוא שהוא מעין גרסה מודרנית ל"הדיבוק", עם מה שמם... ליא קניג נדמה לי בסרט ועוד כמה שחקנים טובים. אולי איילת זורר? הסרט איום ונורא, בכל אופן. כן, ווטרס הקליט את השיר עבור הסרט. אז היה פס קול רשמי?

vegetable man

New member
כנסי

לקישור הזה ותגידי לי אם לזה התכוונת. אם זה הסרט - הפסקול מכיל את שיר הנושא של זהבה בן, שכתב ישי אמיר, שבין השאר מחזיק את אולפני נויז בפלורנטין (וגם לימד פעם כמה אנשים שאני מכיר גיטרה). השיר הזה הרבה ברדיו, וראיתי גם את הקליפ שלו לא פעם כשזהבה בת שרה, ומראים סצינות מהסרט. להערכתי הפסקול בהחלט יצא, אבל בעותקים בודדים בידיעה שלא הרבה יקנו אותו כצפוי.

אכן, זה הסרט

האם פס הקול כולל את השיר של ווטרס?? אם כן, אז ערכו - לפחות בעיני אוהדי הפלויד ו-ווטרס - יהיה גדול.

vegetable man

New member
כל הסיפור הזה נשמע קלוש ותלוש

פשוט לא נראה הגיוני בעליל. מדוע ווטרס הסכים לעשות קאבר, ועוד לסרט דלוח כזה? לא מצאתי כל תיעוד ברשת לגבי רוג'ר ווטרס ואהבה אסורה. פסקול אכן יצא, אבל גם אם כן, ספק גדול לדעתי אם ווטרס הסכים לכלול את הקאבר שלו בו. נראה לי שהפתרון היחיד יהיה לשאול את יוצרי הסרט או את ישי אמיר, בעל האולפן בו הוקלט הפסקול. כל שנותר לי לשאול, אם אפשר, מאיפה לך הקשר הזה בין ווטרס, לאהבה אסורה?

ווטרס היה קשור בעקיפין לבמאי

או למפיק, והוא הקליט את השיר עבורו, כטובה. ווטרס נתן אפילו ראיון קצר ל"מעריב" בזמנו, שבו הוא דיבר על כל הסיפור. אפשר למצוא את זה ברשת, אם מחפשים (איבדתי את הלינק מזמן). יהיה נחמד עם תדבר עם יוצרי הסרט, ואז נוכל ללמוד עוד על הרקע להקלטה (וגם יהיה לנו סקופ!).

מצאתי את הלינק

זה היה עתון "תל אביב" ולא מעריב, והקשר נוצר דרך ריק וונטוורת', שעשה את העיבודים התזמורתיים ל-Ca Ira. אבל העקרון זהה...
http://www.tam.co.il/16_10_97/tar7.html

Silvernaor

New member
למה המראיין לא יכל להשחיל

"למה שלא תבוא להופיע בארץ?" או משהו כזה, הרי ידוע שהוא היה בסיבוב הופעות בתקופה ההיא...

vegetable man

New member
נמצא בבדיקה!

אני אבדוק ואם תהיה לי פיסת מידע אשרשר אותה... לא נראה לי שתמצאי לינק, הוא בודאי מזמן לינק שבור. אבל יש מצב למצוא את הפסקול אולי בחנויות כמו האוזן הטיפשית / חור בשחור - או חנויות דיסקים אלטעזאכניות אחרות...

vegetable man

New member
סבבה ../images/Emo45.gif

עכשיו נותר לבדוק אם השיר נכנס גם לפסקול, ואם אפשר למצוא אותו איפשהו. אני אבדוק.

למעלה