סתם שאלה

סתם שאלה

כשאתם רואים חדשות או קוראים עיתונים, אתם מאמינים שהארץ אותה עזבנו היא מקום נורמלי לחיות בו או רק אנשים לא נורמלים גרים שם, שלא תבינו אותי לא נכון אני אוהב את ישראל אבל מפה, אוסטרליה, אתמול היתה כתבה בחדשות על הפיגוע ושלשום היתה כתבה על המחבלים הכלואים בישראל ועל החיים בעזה, ובלי להיכנס לוויכוחים פוליטיים, אני רואה מה שהאזרח הממוצע מעבר לים רואה ואני חושב לעצמי - מה הפלא ששונאים אותנו ( לא בהכללה ) מה איתכם, מה אתם חושבים על ישראל.....

CANADA1979

New member
Wow u just opened a pandora box

I don't even want to start this conversation.... I love Israel, and the people with all the crazy things that it involves cause a mother land u can never chose or replace.... but wait till the rest of the people come here to disagree with me... and by the way, we had like 3 shootings in one day in Toronto yesterday so nowhere is ever perfect...​

odedee

New member
אני קורא בעיקר עיתונים מישראל.

ובמקומיים ישראל בקושי מוזכרת - אמריקאים בדרך כלל לא ממש שמים לב מה קורה בצד השני של האוקינוסים. אני אוהב את ישראל שהיתה פעם. אבל מה שקורה בארץ ב-10 שנים האחרונות הוא בעיני איום ונורא. יש מה לשנוא שם... כך שאני לא מתפלא שישראל לא זוכה ליותר מדי אהדה בעולם. אבל חלק מהסיבה הוא גם ההסברה האיומה של ישראל, שהתואר מזעזעת הוא מחמאה בשבילה. אנשים טיפשים ועילגים שלא הייתי שולח להרצות בגן חובה. נו טוב, ההתבהמות שמשתלטת על הארץ לא פוסחת גם על משרד החוץ.

itay82

New member
עיתונים

זה אחד מהנושאים האהובים עלי. אני מנסה תמיד למצוא זמן לעבור על לפחות חמישה עיתונים ביום (גארדיין, DN, הארץ, SDZ, Libé), וישראל מוזכרת בכולם ה-מ-ו-ן. הרבה פעמים אני רואה את ההסברה הישראלית וחושב שהאנשים שם מפגרים, אבל אחר כך אני חושב שאין הרבה מה להסביר. קצת קשה להסביר את מה שישראל עושה רוב הזמן. עכשיו דווקא עם ההתנתקות, פתאום העיתונים הגרמנים והצרפתיים פשוט שכחו מהפלסטינים ומה שקורה איתם ופשוט מהללים כל מהלך התנתקותי. אף פעם לא חשבתי שישראל היא מקום נורמלי, כך שמה שאני קורא על ישראל משוודיה לא באמת משנה את דעתי עליה. וכמו שכבר אמרנו קודם - אני לא חושב שישראל היתה מקום יותר טוב בעשורים הקודמים מהרבה בחינות. קשה לי להגיד שאני אוהב את ישראל. יש לי יחסי אהבה-שנאה מאוד מוזרים לארץ הזו. אני שונא הרבה דברים, ולא רק את ההתבהמות החדשה, אלא גם לאומנות וגזענות מאוד לא חדשות שמושרשות עמוק מאוד בתרבות. אבל כבר עברנו על זה לא מעט פעמים... :)

CANADA1979

New member
I agree with odede and Itay

First the public relations that the foreign minstry does is absolutely horrible... I have a friend who works in one of the consulate in north america and he tells me how everyone there is a free loader and how he hates them all for spending the israeli tax money.... Moreover, the jewish students in my university always complained to me that they get no help from the consulate.... As for what Itay said, I guess it's right that israel was always the same in the past 10 years and 20 and 50 years there was always one fuck up or two... however, I still loved it no matter what... I still grew up there and I still take into perspective everything that happens in every other country and I see that others are not perfect either.... (I can go on and on about France, Canada, south africa, the USA, etc...). So that's why Israel for me is still the home land and has a warm place in my heart....​

ro99

New member
מי צריך עיתוני חוץ... ../images/Emo10.gif

זה לא פוליטיקה, אבל זה אבסורדי בצורה שמעוררת יאוש ועצב. אני כבר מזמן הפסקתי להבין מה קורה שם מכל הבחינות. ורק לענות על השאלה שלך: אני קוראת בכללותו את הגארדיין האנגלי (וביום ראשון את האובזרבר), ומפאת חוסר זמן רק מעיינת בוולקסקראנט ההולנדי.

itay82

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo122.gif

קראתי את הכתבה כבר אתמול... ואני באמת לא מבין. איך?! למה?! זה פשוט מייאש.

למעלה