סתם שאלה

tal daniel

New member
סתם שאלה

אני רוכב כביש מתחיל(כחודש ימים) הנני רוכב בסופי שבוע ולפעמים פעם פעמיים באמצע שבוע(שעתיים באמצע שלוש בסופה"ש),בשבת האחרונה רכבתי מנתניה לזיכרון יעקב וחזרה לנתניה זמן, רכיבה כשעתיים וארבעים דקות. שאלותי הם האם זהו זמן רכיבה סביר למתחיל ובדרוג מ1- עד 10 מהו הדרוג שהייתם מדרגים את העליה לזכרון. אשמח לתשובה.

natyh

New member
סתם

ואפילו לא תשובה . איך בנית איך הכושר ושרירים להתמודדות עם מרחקים . מהו גבה העליה לזכרון . מהו המרחק האנכי שעברת . מהו השיפוע באחוזים . מה היתה מהירות סיבובי הרגללים שלך . מספר סיבובים לדקה . מה היה הדופק הממוצע ? , מקסימלי . בקיצור : התשובה אם אתה מתעקש היא . קיימות תוכניות אימונים ותוכניות בנית כושר . מהירות התחלתית אין לה משמעות כלל . בנית כושר לוקחת הרבה יותר זמן חודשים ואפילו שנים . ישנם דרגות שצריך לעבור בצורה מסודרת בדרך . שיפועי עליות נמדדים באחוזים , בתקופת הטור מדברים על דרגות שיפוע ומקבלים נקודות על ניצחון בקטע כזה הדרגות מ 4 עד 1 ומעבר לדירוג סה"כ 5 דרגות שיפוע . רכיבות התחלתיות מומלץ לרכב במישור בהילוכים נמוכים במהירות סיבובים גדולה 90 עד 100 בערך שעה עד שעה ועשרים עד שלוש פעמים בשבוע לא יותר. ורכיבת כיף אחת לא מהירה במיוחד ובמיוחד לא להתאמץ בעליות . השלבים הקשים יגיעו מאוחר יותר לאחר סיום תקופת הבניה . כשתרגיש מוכן לאתגר אמיתי חפש את יורם גלבוע בפורום טיולי אופניים או סתם טפס לך את פרויד , בית אורן, מצומת שמשון אל רמת רזיאל צובא וירושלים וחזרה , והחרמון . תיהנה . נתי

yossi113

New member
נתי

זה אתה היית על החד-אופן האדום בהקפת הכנרת? אם כן - כל הכבוד (וגם אם לא...)

yossi113

New member
ולגבי התשובה שלך:

מדוע המלצת לבחור לא להתאמץ בעליות?

tal daniel

New member
המשך לסתם

היי נתי תודה על התשובה, אבל שאלתי את השאלה בלי הנתונים הקיימים(גובה,שיפוע באחוזים)היות ואין אני יודע אותם לגבי שאר הנתונים כגון דופק במאמץ מירבי, דופק ממוצע, דופק במנוחה יכולתי לרשום אבל שאלתי היתה פונקציה של זמן ומרחק.מספר סל"ד לדקה הי בערך 95. בתור מאמן כושר אני יודע שישנם הרבה משתנים שיש להתחשב בהם ו"הדרך עוד ארוכה היא ורבה". שוב תודה.

natyh

New member
למעשה ידידי

התוצאה שלך מצוינת , ומעידה על פוטנציאל מצוין . אבל זוהי תשובה סתמית מאחר ואין לי נתונים נוספים לגביך גיל משקל אימון אחר משלים סיבובי רגליים וכולי . לכן הסתפקתי בתשובה כללית למיטב הבנתי המרחק בין זכרון נתניה הוא בערך 30 ק"מ כלומר עברת , בערך מהירות ממוצעת של למעלה מ 26 קמ"ש כולל עליה . השאלה היא כמובן איך רכבת האם הועלת או היזקת לעצמך ולכן נאלצתי להגיב כללית. לגבי עליות המלצתי להימנע מהן או לרכב אט כדי להימנע מנזק לברכיים בתקופת הבניה . זוהי המלצתו של תום פרידמן לשעבר אלוף ישראל לנוער בכביש היום מנהל חנות מצמן חיפה ,זמן הבניה בערך חודשיים עד שלושה . אם מספר סיבובים לדקה כפי שכתבת 95 הרי אתה בדרך הנכונה ויכול לקצר אותה קצת , בכל מקום כדאי להתיעץ עם מאמן אופניים . נסה את יאיר בן עמי באתר שלו , או נמרוד דובינסקי רוזן ומינץ תל אביב ,או מאמנים אחרים באזורך . לגבי החד אופן האדום אכן אני , שירשור ארוך בנושא ראה כאן . תודה

levinerez

New member
לרכיבה לבד מהירות ממוצעת מעל 30

קמש ל- 3 שעות היא אינדיקציה לכושר טוב לשעתיים 33-34 קמש היא האינדיקציה לשעה 35-36 ממוצע כל זאת אם מדובר ברכיבה לבד, וללא התאמצות יתרה ללא קשר אם המסלול שטוח או גבעות - ארז

צפרגול

New member
לדעתי אתה מגזים.

המספרים שהבאת נכונים אולי לרמת עילית, ואינם מעידים על סתם כושר טוב, אלא על כושר מעולה של רוכב מנוסה. למתחיל המספרים נמוכים בהרבה, אפילו אם הוא בכושר טוב.

tal daniel

New member
המשך לסתם

היי לכולם הנתונים שנתתי הם אכן אמיתיים לכל הספקנים, יש לציין שאני בא מרקע של פעילות גופנית בתור מאמן כושר (גם מדריך ספינינג לשעבר). תודה על התשובה.

למעלה