בתי בת ה-3.5 נעשתה פופולרית מאוד בגן , אני כמובן שמחה מאוד. היום קשו שלוש בנות לבוא אלינו אחה"צ. בשמחה , אמרתי רק שצריך לדבר עם האמהות. ושאלתי היא מה אפשר לעשות עם שתים עד ארבע בנות כדי שהן ירצו לבא שוב? רעיונות לפעילות?
תני להן לשחק יחד, וילכו הביתה כשימאס. הורים אינם מש"קים חוויה, ואינם ליצני החצר. זו דרך לגדל ילד שרגיל שישעשעו אותו, וישאג "משעמם לי" בדקה הראשונה שההורה לא דואג לו לפעילות. סליחה, על ההתקפה.....
יחד? אני בדרך כלל מאפשרת משחק חופשי במקרים כאלה (על אף חיבתי הרבה להפעלות), ומתערבת רק אם נוצרת דינמיקה בעייתית. אבל אם נורא בא לך לעשות איתן משהו (או שהן יבואו ובאמת תראי שהן מסתדרות פחות טוב משקיווית) אפשר להכין עוגיות או כדורי שוקולד (עוגיות פחות מלכלך, כדורי שוקולד בעיני יותר כיף), אפשר לספר להן סיפור ושהן ימחיזו אותו, אפשר לעשות איתן עבודות יצירה (לא חייבים משהו מאד מתוכנן - גם לתת להן להדביק קטניות ופסטה (לא מבושלים
בענייני (או לפחות חלק בלתי מבוטל מהזמן). ולגבי מה נהוג - תלוי בעיקר בהורה המארח. לי ממש לא אכפת שבאים הרבה חברים - להיפך, the more the merrier. יש הורים שזה יותר מדי בלגאן בשבילם ושמעדיפים כל פעם חבר אחד (קשה לי לדמיין את בן זוגי, למשל, מזמין לאורי שלושה חברים ביום שבו אני לא נמצאת...).