סתם שאלה

osbek1

New member
סתם שאלה

Toyota, Subaru, Mitsubishi, Mazda, Honda, Daihatsu וכו'.... שמות של חברות מכוניות יפניות יש להם משמעויות? או שאלה סתם שמות?

GnomeBubble

New member
האמת שלרובם כן

אני חושב שחלקם אלה שמות משפחה של מייסדי החברה ואחרים אולי סתם נבחרו. הנה מה שאני יודע: הונדה - שם משפחה נפוץ למדי ביפן. אפשר לכתוב אותו בהרבה צורות, אני מהמר על זה שהשם המקורי היה 本田 (שדה אמיתי, שדה מקורי או משהו בסגנון). היום בכל אופן כותבים בהירגאנה או אותיות לטיניות ככה שהמשמעות אבדה. סובארו - 昴 השם היפני של קבוצת כוכבים (הפליאדס Pleiades). אפשר לראות אפילו כוכבים בסמל של החברה, שכנראה מרמזים על המקור. מיטסובישי - 三菱 שלושה מעוינים. באופן מפתיע, גם הסמל של החברה הוא שלושה מעויינים מחוברים זה לזה. טויוטה - 豐田 שדה שופע. בקשר לדייהטסו, למרות שזה נשמע שם יפני אני לא יודע את המקור שלו. מאזדה, לעומת זאת, לא נשמע כמו שם יפני. זאת החברה היפנית היחידה למכוניות שאני מכיר שאין לה שם יפני, אבל אני לא יודע מה המקור שלו.

neko

New member
DAIHATSU יכול להיות ירח גדול או

משהו כזה, לא?

raisingod

New member
DAIHATSU

אין משמעות עכשיוץ:) דאיהטסו ככל הנראה הוא עיוות של יפנית או משהו לפי מה שאני ביררתי השם המקורי של החברה היה hatsudoki שככל הנראה הhatsu הוא במשמעות של חדש, לגבי הדוקי עד כמה שאני יודע דוקי אומר כלי חרס , כעס או זמן. מאורע, יכול להיות שהמקור הוא 'זמן חדש' אבל קשה לדעת מכיוון שהחברה כעת רושמת את שמה בקאטאקאנה ובהיסטוריה השם הישן מוזכר גם הוא כך (נכנסתי לאתר היפני של החברה ובדקתי ).

GnomeBubble

New member
לפי מה שאתה אומר

אני מניח שלקחו את hatsu מ-hatsudoki והוסיפו לו dai בהתחלה. אולי היא התאחדה עם חברה אחרת והוסיפה לה dai כדי לציין שהיא גדלה (hatsu הגדולה)? טוב, זאת נשמעת השערה די מטומטמת אבל קשה לדעת.

hazu1

New member
mazda = matsuda

ככה נקראית החברה ביפן. נארה לי שהם שינו את ה-TSU כדי שיהיה יותר קל להגות לזרים וישמע יותר מערבי. אני לא יודעת מה הקנג'י- נשמע סביר ש- 松田.

מזדה - שם של אלה

מישהו (יפני) הסביר לי פעם שהחברה "מזדה" זה שילוב של שם הבעלים של החברה עם שם של אלה - כמדומני לא מהפנתאון היפני דוקא - שגם כן דומה בצליל. ההסבר היה משכנע אבל למרבה צערי אני לא זוכרת את הפרטים המדויקים.

GnomeBubble

New member
אל זורואסטרי

כלומר של כת זרטושתרא הפרסית. זאת כנראה הדת ש"המציאה" לראשונה את גן העדן והגיהנום ואת המלחמה בין האל הטוב והאל הרע (שבנצרות הפכה למלחמה בין אלוהים לשטן). יש השערה שהמנכ"ל הראשון (ג'וג'ירו מטסודה), שכנראה התעניין בדתות, לקח את שם מהאל הזורואסטרי אהורה מאזדה (האל הטוב), אבל זה גם בהחלט יכול להיות לקוח משמו שלו (matsuda -> mazuda). אפשר לקרוא על זה יותר בקישורים הבאים:

GnomeBubble

New member
אז זה מאסודה או מאטסודה במקור?

עכשיו אני מבולבל. למרות ששתי ההנחות נשמעות הגיוניות.

raisingod

New member
אמממ

טוב אז ארני לא מצאתי את הקאנג'י מרכיבים את השם daihatsu מה שמוזר שאני חיפשתי די הרבה זמן באתר של החברה ומצאתי רק תעתיק בקאטאקאנה |_|

GnomeBubble

New member
רוב החברות

כותבות את השם שלהן בקטקאנה, אפילו אם המקור הוא בקאנג'י. בדקתי עכשיו באתר של מזדה ומצאתי Mazda באנגלית ו-マツダ בקטקאנה. ובקשר לשם של מזדה מצאתי הסבר משולב ומעניין - כאן.

ittaichan

New member
הון - מוטו 本 יכול לשמש גם כמקור

כמו בניהון- יפן- מֵקור השמש שנקרא בסינית ז'א- בֵּן מכאן השם japan.

למעלה