סתם שאלה

lion bar

New member
סתם שאלה

לדעתי ולדעת עוד אנשים כלוב שדומה לחבית הגידול הטבעי הוא הכלוב המושלם לבעל חיים (במקרה הזה לזוחלים). אני כל הזמן קורא ושומע שאסור לשים חול בתור מצע כי זה גורם לבעיות שונות. החול זה המצע הטבעי שיש לנחש בטבע, שם הוא חי כל החיים שלו במשך מיליוני שנים. השאלה שלי מה עדיף במקרה הזה? מצע כמו בטבע שיגרום לנחש להרגיש הכי טוב שאפשר (שאולי הוא טיפה חופשי) או מצע של דשא סינטטי?

אני חושבת שהסיבה העיקרית לכך

שאסור לשים לזוחלים מצע של חול היא מכיוון שב 90% מהמקרים הנחשים שאנשים שמגדלים הם נחשים שנולדו בשבי ולא חסינים לזיהומים שקיימים בחול כמו נחשים שגדלו חופשיים וכבר פיתחו חסינות לחיידקים שעלולים להיות בחול אבל כמו תמיד זאת רק דעתי

the skate

New member
לא נכון

זה לא משנה אם הנחש נולד בשביא או לו! זה משנה כי נחשים יכולים לבלוע את החול וזה יכול לגרום לריקבון פה! אם תשים נחש על חמרה אז זה בסדר לדעתי,אפילו יפה (רק צריך לחטא) יש נחשים שאפשר לשים להם חול דיונה, בואות חול למשל...

תחשוב קצת על מה שאתה אומר

לפי זה הנחשים שחיים בטבע אוכלים חול וסובלים מריקבון פה תעשה לי טובה

salingre

New member
הוא צודק!

נחשים מסויימים בנויים לסביבה חולית, ויש כאלו (רוב) שלא!!! את זאת שצריכה לחשוב!, נחש ישתנה גנטית בכמה שנים??? חחחחחחח

אוי נו באמת

לא אמרתי שנחשים ישתנו גנטית אמרתי שאכילת חול היא לא הסיבה שבגללה זה לא מומלץ. נחשים שבטבע חיים בסביבה חולית דווקא כן מתאים להם מצע חול אבל נחשים שגדלו בשבי ברוב המקרים הם לא נחשים שבטבע חיים בסביבה מדברית ובגלל שהם נולדו בשבי אין להם חסינות נגד חיידקים שנחשים שגדלו בטבע מחוסנים נגדם וראיתי את זה יותר מפעם אחת בתערוכות כשמישהו הביא לנו נחש שהוא לכד ואחד הילדים היה עושה טעות ושם אותם עם נחשים שנולדו אצלנו בשבי הרבה פעמים הנחשים האלה היו מתים מזיהום תוך זמן קצר ולא זה לא בגלל טיפול לא טוב אלא בגלל שלנחשים בטבע יש מחלות שנחשים שנולדו וגדלו בשבי בדרך כלל לא מפתחים בגלל הסביבה הסטירילית

זה קשור בסביבת מחייה

הרי אם זה פיתון אסיאתי כלשהו (בורמזי מתכדרר מרושת) או בואה אז מן הסתם לא כדאי שהם יהיו על חול כי בטבע הם לא נמצאים על החול אם זה נחש מדברי מטבעון אפעה עכן (עולים בראש רק המקומיים) אז הם יסתדרו בחול ואפילו עדיף שהמצע יהיה חול.

naja

New member
סביבה טבעית.

שלום לירון. הטיפול (ניקיון וחיטוי) ב"סביבה טיבעית" הוא בד"כ מסובך ולכן לא מומלץ, כדיי לא ליצור מצב שאנשים יעדיפו את מראה הטרריום על פני נקיונו. בנוסף כמו שכבר נאמר, חול אינו סביבה טבעית. יש מעט מאוד נחשים בשוק חיות המחמד שמותאמים למחיה על מצע חולי. מרבית הנחשים מגיעים מאזורים שהמצע שם הוא עלים, עשב או סוגי אדמה שונים. חשוב גם לזכור, שבטבע לנחש יש את האפשרות לבחור את האיזור הספציפי הרצוי לו-מים, עצים, חול(ברמות לחות שונות) ולכן להכריח אותו להיות על מצע שלא מתאים לו 24 שעות ביממה זה דבר לא טוב.

naja

New member
כמה רעיונות.

השיטה הכי זולה-עיתונים. זה זול וקל לניקוי. החיסרון הוא שזה מכוער ובנוסף אני לא ממש בטוח שזה בריא שהנחש ישכב כל היום על דיו. שבבי עץ-ישנם שבבים גדולים יחסית שלא נכנסים לנחיריים ולחנכיים של הנחשים ואם דואגים להאכיל את הנחש מחוץ לטרריום אז אין גם סכנת בליעה. החיסרון הוא שהם יקרים. דשא סינטטי-פיתרון מצויין אך קצת מכוער. אני משתמש בדשא סינטטי ומתחתיו עיתונים בשביל לספוג את ההפרשות. את הדשא אני מחטא עם סבון או פולידין וכל פעם שאני עושה את זה אני מחליף את העיתון שמתחת. בשיטה הזו גם ניתן להכניס את כבל החימום מתחת הדשא או העיתון ולמנוע מהנחש לבא איתו במגע ישיר.

1צחי

New member
עיתונים

יכולים להיות מסוכנים. אני גדלתי חמוסה על עיתונים מהשכן (הארץ) וחברים (ימניים)שבאו לבקר כמעט רגמו אותי באבנים....

naja

New member
../images/Emo6.gif

האמת היא שאני יודע שהרבה מאוד מגדלים בחו"ל מחזיקים נחשים על עיתונים, אבל אף פעם לא יצא לי לקרא איזה דיון בנושא. להערכתי זה לא ממש בריא, אבל לא נראה לי שאי פעם חקרו את זה לעומק.

Nailicq

New member
מצע טבעי

מצע טבעי (חול, שבבים, חול גס) נמצא כאמור בטבע. ההבדל העיקרי הוא שבשבי ניקיון ההפרשות גם עם נעשה בצורה יסודית עדיין מותיר חומרים המצע, לחילופין חומרים או אורגניסמים שונים מגיעים גם מהמזון. בטבע- יש חילוף של מצע עם ע"י גורמי טבע כגון רוח וגשם ועם ע"י תנועת הנחש. במצע מלאכותי אין. בברכה דוד

למעלה