סתם שאלה?

hoshri

New member
סתם שאלה?

השרירים הבין צלעיים והסרעפת נחשבים שרירים רצוניים או בלתי רצוניים? וגם מי שיוכל לשלוח לי כמה שיותר מערכים של קורס שישים שאני יוכל לקחת מהם רעיונות למערכים שלי אני נורא אודה לו תודה מראש

בלתי רצוניים

לא הייתי ממליצה לך לקחת מערכים של אחרים אחרת מתקבעים אליהם יותר מידי גם אם זה רק רעיונות...

כן אבל

אתה לא אומר לעצמך תנשום על תנשום... זה פעולה בלתי רצונית, וגם כשאתה עוצר את הנשימה המוח יגיד לך טוב די אני לא יכול יותר זה כמו להגיד שנשיפה היא פסיבית, אבל בזמן התקף חולי אסטמה נושפים אקטיבית... ואם אתה עושה פוווו אז זה נשיפה אקטיבית, אז מה? מדובר במה קורה בדרך כלל ולא מתי כשעוצרים את הנשימה

amitzahavi

New member
ככה זה אצלי...

אם אני לא אומר לעצמי לנשום...אני פשוט לא נושם.... תנשום......אל תנשום.......תנשום.......אל תנשום.......... תנשום
....תנשום
...תנשום
....תנשום
....תנשום
....*בום*

kerendre

New member
אני מוחא על אפליית הבלונדיניות

אני מוחא על האפליית בלונדיניות... אתם פשוט לא מבינים אותנו.... אנחנו פשוט כל כך נעלות שכל הברונטים/שחורים/שחורדינים לא מבינים אותנו...

אני מוחה עוד יותר!!!

כמו שחלקם יודעים היטב, איני בלונדינית כלל, אך מרגיז אותי ביותר הבדיחות על בלונדיניות, מאיפה למען השם זה הגיע בכלל?? אוף, זה כל כך מרגיז אותי כששואלים אותי עם אני בלונדנית במסווה

New member
רשמית- רצוניים

ניתן לחלק את השרירים בגוף לשלוש סוגים ששונים מאוד זה מזה במבנים שלהם: 1. שריר משורטט 2. שריר לב 3. שריר חלק (שנמצא במערכת העיכול, בכלי הדם,בשלפוחית השתן, בקשתית העין ועוד) הסוגים השני והשלישי נחשבים כבלתי רצוניים וזה בגלל שהשליטה עליהם היא לחלוטין ע"י המערכת האוטונומית וניתן להשפיע עליהם רק בעקיפין כדוגמא להתחיל לרוץ בשביל להאיץ את הלב או להסתכל על מקום חשוך בשביל להרחיב את האישון. השרירים מהסוג הראשון הם שרירים שמוגדרים כרצוניים והם מעצובבים ע"י עצבים באופן כזה שאנו יכולים לשלוט בהם. אבל מה, אם הם היו רצוניים לחלוטין אז היינו בבעיה רצינית כל פעם שהיינו שוכבים לישון או מאבדים את ההכרה וגם סתם זה היה מטריד אותנו לנשום כל הזמן. לכן ישנה במוח מערכת האחראית לכך שנשום כל הזמן והיא זו שמפעילה את השרירים כשאנו לא מפעילים אותם אקטיבית והיא גם זו ש"תשבור" אותנו כשאנו מנסים לעצור את הנשימה לזמן ארוך מידי. כמובן שכל זה לא אומר שהשליטה על שרירי הנשימה אינה רצונית ועדיף להגדיר את שרירי הנשימה כשרירים רצוניים שנשלטים ע"י רפלקסים (כמו לדוג' רפלקס פיקת הברך שגם הוא פעולה לא רצונית שמתבצעת ע"י שריר רצוני). אבירם

Regenboog

New member
-----

שריר הלב הוא שריר משורטט לכל דבר. ההבדל היחיד בינו לבין שרירים משורטטים אחרים הוא שהלב בלתי-רצוני.

amitp

New member
לא, ממש ממש לא...

שריר הלב שונה משריר משורטט מהרבה בחינות מבחינה מורפולוגית ותפקודית. למשל - בלב יש מבנים שמקשרים מכנית וחשמלית בין תאים (Intercalated disks) ואם אני לא טועה גם מיקום הגרעינים שונה, אבל זה סתם מהזכרון ויכול להיות שאני מתבלבל. בעקרון לשריר לב יש חלק מהתכונות של שריר משורטט, חלק מהתכונות של שריר חלק וחלק מהתכונות של שריר הלב (
)

New member
וואלה ???

זה מאוד חדש לי, כי כנראה במשך עשרות פעמים שהתבוננתי בשריר לב במיקרוסקופ הייתי נתון להששפעת סמי הזיה. יש הרבה מאוד הבדלים בין שריר שלד לשריר לב כאשר הדברים הדומים בינהם הם ששניהם בעלי פספוס רוחב (Banding) וששניהם מתכווצים בעת ערעור חשמלי. והנה מספר מן ההבדלים: -תא שריר משורטט הוא סינסיטיום (איחוד של הרבה תאים) ולכן הוא בעל מספר רב של גרעינים שמיקומם בפריפריה של התא. תא שריר לעומת זאת מכיל 1-3 גרעינים לכל היותר ומיקומם מרכזי. - תא שריר הוא מבודד ופועל לבדו, אורכו הוא כל אורך השריר ואילו תאי שרירי הלב הם תאים קצרים המחוברים אחד לשני באופן הדוק (intercalated disk) ומקושרים זה לזה חשמלית באמצעות Gap junctions. תאי שריר מכילים סינפסות מעוררות ניקוטיניות שרגישות לאצטיל כולין, תאי לב לעומת זאת לא מגורים ע"י סינפסות אלא ע"י ערעור עצמי, תאי לב (אם בכלל) רגישים לאצטיל כולין ע"י קולטנים מוסקריניים שגורמים לדיכוי הפעולה של השריר ולא להפך. לתאי שריר שלד לעומת שריר לב יש צורות שונה לחלוטין של פוטנציאל פעולה שנובעות מקיום של סט שונה לחלוטין של תעלות בממברנת התא שגורמות לתאים להנהג מבחינה פיזיולוגית בצורות שונות באופן תהומי. הצורה האנטומית של שריר הלב לא דומה לצורתו של אף שריר משורטט אחר בגוף. ללב מערכת עצמאית לייצור פוטנציאל פעולה מה שאין לאף שריר *משורטט* אחר בגוף. לכן שריר לב שונה מכל בחינה - היסטולוגית, אנטומית, פיזיולוגית וביומולקולרית משריר שלד. אבירם

למעלה