סתם שאלה

• פותח הנושא tz6
  • פורסם בתאריך

tz6

New member
סתם שאלה

למי שיש את הדיסק של thick as a brick, איך זה מחולק? הטראקים, כלומר. יש לי את זה בתקליט, אז תהיתי אם יש חלוקה לטרקים או (כמו באיזה גירסא שפעם ראיתי עם קטעים מהופעה וראיון) שכל צד בתקליט קיבל טראק משלו...

עמית ע

New member
ברוב הגרסאות זה לא מחולק

אבל יש כמה שכן, למשל הגרסה של MSFL

gunr7

New member
לדעתי כל העניין הזה של שיר אחד ארוך

די מטופש, הרי יש גבולות ברורים בת'יק בין שיר לשיר. של 5 דקות בערך בד"כ. לפעמים נראה לי שסתם החליטו: "אנחנו נהיה פרוגרסיביים ובלתי מסחריים ונגיד שזה שיר אחד ארוך, ככה זה יותר אמנותי" (או משהו בסגנון).

לא מסכים

יש גבולות ברורים אולי בין חלק לחלק, אבל אין שם שירים אחרים. זה שיר אחד, שמדבר על נושא אחד עם עלילה אחת, באותו סגנון מוסיקלי (שהוא מאוד עשיר בפני עצמו) והזרימה שלו היא זרימה של שיר אחד. אני לא מרגיש שיש שם מקום להפריד, חוץ משני החצאים שלו, שאני משער שלא היו קיימים לו האלבום היה מוקלט בעידן הדיסקים.

בנוסף לכך

בזמן האחרון אני מאזין לאלבום שוב, ואני פשוט מקבל את התחושה העזה שהוא נגמר באמצע. כלומר, בדקה האחרונה של השיר יש איזושהי תחושה שזה הולך להתפתח עוד ועוד ואז פתאום זה פשוט נופל וחוזר לA. אמנם סביר שבאמת רצו להמשיך את השיר עוד אם כי עקב מגבלות לוגיסיטיות לא הייתה האפשרות, אבל מוזר שלא טשטשו את זה לפחות. או שאני סתם מדמיין.

לי יש את החדש עם הבונוסים, אז 4

Thick As a Brick מחולק לשניים ועוד שני קטעי בונוס.

למעלה