סתם שאלה

חי אדר

New member
השפעה מודרנית

אין לי כל בעיה אם זה נדמה לך כסילוף. זכותך המלאה להטיח איזו האשמה שחופש הדבור מקנה לך. כשם שבעיניו של הרב ש"ך חב"ד היתה נחשבת ככת המסלפת את היהדות, ולגבי חב"ד הרב ש"ך כופר במשיח ומסלף את הגאולה ואף מעכבה אם כן אני מתנחם ולמה לי לבא בטרוניה עימך על טענותיך אולי זה מבטא את ההשפעה המודרנית של חופש הביטוי הכולל בחובו גם את חופש הביזוי כלפי מי שאינו עונה אמן אחר כל מה שתאמר.

א77

New member
הרושם שהצטבר אצלך לדבריך

והנה מציטוטך: הרושם ההולך ומצטבר אצלי כי מה שאני כותב נתפס כאן כדברי כפירה. אם הנך כופר אם לאו, לא אני קובע. לא קוראים לי הרב שך, לא הלובאביטשער, לא הסאטמארער, וגם איני קרח או חוזר בשאלה. לפני שתתייחס לדבריי, התייחס קודם לדבריך אתה.

חי אדר

New member
התרשמות ופישרה

אם הנך כופר אם לאו, לא אני קובע. הוי תמימות קדושה. אך האופן בו אתה מגיב מעלה את הרושם הזה. אתה מצייר לך את דמותי כיד הדימיון השולטת בך ובהתאם לכך הינך מגיב לא על מנת לבחון את הדברים אלא רק כדי לדחות ולהתפתל באקרובטיקה פלפולית כדי להפוך את התוצרת של הלבוש הגויית ליהודית. לסנגוריה כזו לא ציפו חברת הייצור. אילו היו קוראים את דבריך אולי היו קוראים לאופנת הלבוש בגדי יעקב ושוב זהות יהודית מעולם לא מתגלמת בלבוש ובצבע החיצוני אלה חולפים מדור לדור ומחברה לחברה, הלבוש האמיתי שבו מתגלמת היהדות הוא בסיגול מידות תורה ומעשים טובים. בל תשכח כי את הברכות קבלנו בזכות בגדי עשו החמודות.

א77

New member
יאללללה 'הסכמתי' אתך

שהקפוטה היא בגדי אדום, שהשטריימל הוא בגד ישמעאל, שהיארמולקה היא כפייה סעודית. ושמקור העגיל בנחיר באופנה ישראלית וצברית. לו יהי כדבריך. יעקב אבינו איש תם יושב אהלים, ובצחות היאה למתפלסף: יעקב אבינו שלבש בגדי עשיו החמודות, מיד הוציא מפיו דבר שאינו אמיתי. ואמר 'אנכי עשיו בכורך'... ובכל זאת אני מעוניין להשאר בקפוטה כשיארמולקה לבנה מבצבצת מתחת לשטריימל. ואתה תלך 'בבגדים היהודיים' שלך.

חי אדר

New member
ויעקב הלך לדרכו

אין לי כל טענה איך תלבש וזו הנקודה שהבגד אינו משנה הבאתי את הדוגמה מיעקב כדי להצביע שאפילו יצחק אבינו ברוח קודשו הוטעה ע"י הבגדים. וכפי שאמרו בעלי המוסר בגדים לשון בגידה. אין מה לעשות זאת מציאות. אם הלבן המבצבץ מהשחור נאה לך ועמו הינך מרגיש שאתה יותר יהודי טוב, מה טוב ומה נעים. ולעניין דברי יעקב אנכי עשו בכורך אין צורך להיות פילוסוף כדי להבין את הדברים. צריך להיות ישר ולהבחין בין פשט לבין דרש או שצבע הבגד משנה גם את הפירוש לכתוב. וראה את פירושו של ר' שמשון הירש על העניין. אם כי בודאי שגם הכיוון הפרשני שהינך רומז אליו מוכר וידוע. אך כפי שכותב הרשב"ם בפרשת וישב: ישכילו ויבינו אהבי שכל מה שלימדונו רבותינו כי אין מקרא יוצא מידי פשוטו אף כי עיקרה של תורה ללמדנו ולהודיענו ברמיזות הפשט וההגדות וההלכות והדינין. .. הדגש|והראשונים מתוך חסידותםנתעסקו לנטות אחרי הדרשות שהן העיקר ומתוך כך לא הורגלו בפשוטו של מקרא וגם רבינו שלמה אבי אימי מאיר עיני הגולה שפירש תורה נביאים וכתובים נתן לב לפרש פשוטו של מקרא. ואף אני שמואל ב"ר מאיר חתנו נתווכחתי עימו לפניו והודה לי שאילו היה לו פנאי היה צריך לעשות פירושים אחרים לפי הפשטות המתחדשים בכל יום" כה דברי הרשב"ם ואולי אף הוא סובל מצחות פילוסופית?

א77

New member
אין מקרא יוצא מידי פשוטו

ואין מציאות יוצאת מידי עובדא. נסה ללכת ללא חולצה ברחוב. או נסה ללכת רק יומיים עם רגל אחת אדומה ורגל שניה בגרב לבנה. הבגדים עושים המון. ודי לך בויכוח סרק ושטותי. אוליי בנורה שבמרכז חדרי יש מי שרואה בה סהר ולבנה. אני רואה בה נורה. אני יודע שהבגדים עושים המון, כמובן לא רק הם. שתהיה לך שבת שלום, ועדיף ללא שטריימל.

חי אדר

New member
הארץ כבגד תבלה

ללכת ללא חולצה וללא בגדים מי יודע אולי זה רעיון טוב. אולי בדרך זו תחזיר עטרה ליושנה. כך הלך האדם שנברא בצלם אלהים קודם החטא.אולי צריך לדבר עם משמרת הצניעות בעניין. בגדים עושים המון כדי להצטייר חכם בעיני המונים וכאמור במסכת שבת שהובא לעיל. גם יעקב קבל ברכה בזכות הבגדים זה אין ספק. ומעניין שזה דווקא בזכות בגדי עשו. אולם זה היה לפני מתון תורה. אך מעניין שמרדכי יצא בלבוש תכלתאולי הוא לא היה חרדי? בכל אופן מאחל לך שבת שלום עם כל לבוש שאתה חפץ ביקרו.

א77

New member
בגדים עושים המון

אם ללבוש כיפה, ולהוסיף מגבעת לפני דבר שבקדושה כתפילה, 'היכון לקראת אלוקיך ישראל'. אם לחבוש כובע ולא ללכת גלוי ראש. הרי 'חבש כובע ישועה בראשו' ובאותו שטריימל לא לחינם נקבעו 26 זנבות כמנין יהו'ה. אם לחגור באבנט לתפילה כהלכה. אם בגלל מה שקבעו חז"ל בתלמוד על שרוכי הנעליים שיש זמנים שאסור לשנות והרי זה ביהרג ואל יעבור באותן זמנים. בגדים עושים המון אם זה בעטיפה בכפייה, אם ברעול פני המחבלים. אם בחרירת ברכי הג'ינס. אם זה בהמון... ומשום מה יש אנשים המחפשים במקורות... בשביל לחורר טבור בעגיל. בשביל ללכת עירום כאדם הראשון קודם החטא. [אם אתה קודם החטא, הרי תוכל גם אתה ללכת כך. אבל רק בגן עדן, ולא די ברק אם עדיין לא אכלת מעץ הדעת. נוווו. רשעים בחייהם קרויים מתים. אבל גם המתים לבושים. וגם שם הבגד קובע. יש תכריכין ויש תכריכין. אגב, החרדים מוסיפים מכספם כארבע מאות שקלים לחברא קדישא תמורת תכריכין מיוחדים מפשתן. אז יש אכן כאלה שהבגדים לא קובעים אצלם. ויש כאלה שאף התכריכין לא קובעים אצלם.

חי אדר

New member
מה עניין שמיטה

היכון לקראת אלהיך ישראל זה עניין אחר, ואין לזה כל קשר לעניין הנדון. לא נאמר שצריך ללבוש לבוש מסויים. אדרבא האומר איני עולה לתיבה בבגדים צבעונים מורידים מחשש שמא מינות נזרקה בו.כך שלא עלתה על דעתם של החכמים לקבוע סוגי בגדים. ואכן רק למתים נקבע בגדי פשתן וזה מהטעם כדי לא לבייש את מי שאין לו. ונמצא שדווקא ההוצאה המרובה של אותם המעוניינים בבגדי פשתן מחטיאה את מטרת הההלכה.

א77

New member
תודה תלמיד חכם

די די די אין לי עניין בפוקר פורק המנסה במכנסיו הפנימייםן בכח למצוא פסול ביסודתם בהררי קודש. מזל שהלבוש עושה המון לולא הלבןוש היו המוני פועליעם רומניים בלתי חוקיים יושבים בשטיבלאך חסידי ללא שהמשטרה תזהה אותם לולא הלבוש היו בחורים חרדיים ונערות מבתי כשרים עושים בכל עת יצר ופורקן, בדיוק מה שעושים אלה ההולכים בבגדים שאינם מיוחדים השאר במבושיך די די די די די אני אוהב ישראל אני שונא שוטים ורשעים ומבחינתי לכה"פ בכלל רשעים, אלו השמים ללעג את מנהגי ישראל בכל תפוצותיהם. אם הבאבא סאלי בלבושו המיוחד היהודי ואם כל מי שלא יהיה. צא וחפש לך טרף אצל מי שחורר רק באוזן אחת. שכנע אותו לחורר ולעגל גם את אזנו השניה.

חי אדר

New member
אלהי נצור

לפי דבריך אני מבין כי הינך מקפיד מאוד על ההוראות הכתובות בספר שמירת הלשון של חפץ החיים. או שמא הספר לא אקטואלי בפורום. צר לי שנטלתה לעצמך את תפקידו של הקב"ה ולהחליט מי רשע מי צדיק. מי פוקר ומי פורק,כשאין אתה יודע כלל מי אני. ולא די בזאת אלא שהינך מתמלא גם שינאה המזכירה במידה רבה את שינאתו של ר' עקיבה טרם היה ר' עקיבה. ככל הנראה ההגנה על הבגדים(=החיצוניות) גברה על הפנימיות.

א77

New member
שנאתך

לתלמיד חכמים שבדרכם מקפידים על הלבוש היא המוכיחה שאתה שונא לתלמידי חכמים אבל אינך מעיד על כך, הרי שזו הוכחה שלעולם לא תהיה רבי עקיבא לאחר גיל ארבעים. אותי אתה יכול לדמיין בעיניך כרצונך. טומי לפיד מדמיין אותי כרצונו הוא. הגרמני כרצונו הוא והחי אב כרצונו הוא. אלא שהחי אב משווה לעצמו פני 'אוהב ישראל'.

חי אדר

New member
לפום חורפא

בכל דברי לא הבעתי שנאה ללבוש מסויים. כל מה שעשיתי זה שציינתי עובדה פשוטה שהלבוש הוא לא הגורם המרכזי בעולמה של תורה. ואדרבא הגנתי על תלמידי חכמים קרי: על דעתם שהבחינו היטב שהבגד אינו עיקר אלא המידות הם הלבוש האמיתי היהודי. ייתכן שלדעתך כיבוד חכמים מוסב אל הבגד קרי החיצוניות אך לא כן עימדי. במסכת שבת נאמר במפורש שהבגד מכבד רק את אותם שאינם יודעים תורה כדי לשוות להם מעמד של בני תורה. עם מקור ברור ומפורש זה לא התמודדתה כלל. כמו כן בלהט הדברים לא נתת כי הלבוש השחור בחז"ל מציין את השלב בו אדם הולך לבצע את תאוות יצרו. או שמא זהו המצב היהודי האידיאלי לטעמך? כשלעצמי איני מתיחס להטלת השיקוצים שלך כלפי, כי הם רק מוכיחים לי בעליל את מה שאמרו הראשונים חוזק הביטוי סימן לחולשת הטענה

א77

New member
תחפש לעצמך

את הפגם בכל דבר הלבוש השחור מבחינתך זה בשביל תאוות יצר ולכן אסור ללבוש זאת לאבלים ולכן אסור ללבוש זאת כבגדי ישראל ולכן עוד המון. בכל דבר תחפש את השרץ שיטמא את הכשר ושיטהר את הטמא לא אטרח ללקט עבורך לינקים המוכיחים כמה מנסה אתה לסלף. אין שום חז"ל הקובע כי בגד שחור מיועד למה שהזכרת למרות שיש מאמר חז"ל שמי שרואה שיצרו תקפו וכו'. תבין במוחך המסולף כאוות נפשך. אתריע בכל הזדמנות מנסיונותיך להציג בפורום הוכחות מהתורה שבכתב ושבע"פ לעקמימות לבך. אוהבי ה' שנאו רע. מי שלא שנא את הרע לא יכול לאהוב את ה'. הא בהא תליא. ובפסוק אחד הוא נקבע. וכבר אמרתי לך. תלך באיזה בגד שתרצה. חז"ל הלכו בבגדים שיוחדו ע"י יהודים ליהודים. רבותינו היום ובכל הדורות הלכו והורו ללכת כך. ומי שיוצא נגדם, ועוד קובע עובדות, ומנסה לקבוע מה אנו אומרים. אתריע מפניו. אני מטיל רפש אכן בכל המנסה לקעקע כבוד מאורי ישראל, חז"ל ורבותינו. ואין זה חשוב אם הוא ינסה לקצץ זקנו. או לקצץ בנטיעות הקבועות כמשמרות.

חי אדר

New member
נסיגה מהעניין

לא העליתי כל טענה בדבר איסור ללבוש בגד בצבע כזה או אחר. היכן כתבתי זאת? והכיצד זה עולה בדעתך? והיכן אמרתי שחז"ל אמרו שאסור ללבוש בגד בצבע מסויים? אדרבא ציינתי כי מחז"ל אין כל קביעה איזה צבע ללבוש ושהבגד אינו עיקר אלא המידות ומעשים טובים של האדם. זהו מה שכתבתי וזהו מה שהדגשתי, ואם בכל זאת נפתה לבך להטות את הדברים בהתאם לרוח הכעס המנשבת בך מציורים כוזבים המתעתעים בך אודותי, אזי אין לי אלא להצר על כך. אם לדעתך במקום להתיחס למקורות שציינתי ולהתמודד עימם הינך מעדיף לרדת לפסים אישיים, אזי זה רק מלמד ומוכיח שוב כי חוזק המילים סימן לחולשת הטענה.

א77

New member
רבי יהודה היה נותן בהם סימנים

וחי אב נותן סימן משלו: 'המילים סימן לחולשת הטענה'. והוא עוד 'ימצא' מקור מה"ת, מן הנביאים ומן הכתובים לכל סימניו.

א. בנוגע ...

להומור , כוונתי היתה להודעה בהקשר לנודיסטים ב. אני חושב שעונים לך ברורות! ומשום מה אתה מיתמם ג. לא כופר , אבל דומה ליהיר .

למעלה