סתם שאלה

א77

New member
ומשהו נוסף חשובמאד מאד

בבקשה אל תדבר בשמי. דבר בשמך אתה. איני נזקק לדוברים! וכלפי מה הדברים אמורים. כלפי מה שכתבת: צר לי כי את זהותך היהודית אתה מוצא בין קפלי הבגד ולא ולא בקפלי המידות. זה אולי מה שתרצה אתה להבין או להכניס לפי. אותו גוי אנטישמי מצא את זהותי היהודית באמצעות בגדיי. זהותי היהודית מתבטאת בהוולדי לעם היהודי. בעברי, בהווה בשמירת מצוות כשבת תפילין וכו'. ובעתיד גם, כי נצח ישראל לא ישקר עד ביאת ינון במהרה בימינו ברחמים אמן.

חי אדר

New member
א,77

יפה אני שמח שהגעת למסקנה לפיה: "אותו גוי אנטישמי מצא את זהותי היהודית באמצעות בגדיי. כלומר קביעת זהות לפי בגדים הינה רק של הגויים. אך דרכם של בני ישראל לקביעת זהות היהודית היא בדיוק כפי שציינתה כאן ואין לי אלא להצטרף אליה בלב שלם. "זהותי היהודית מתבטאת בהוולדי לעם היהודי. בעברי, בהווה בשמירת מצוות כשבת תפילין וכו'. ובעתיד גם, כי נצח ישראל לא ישקר עד ביאת ינון במהרה בימינו ברחמים אמן."

א77

New member
שוב אתה מנסה ליצור כאילו

לא הגעתי למסקנות אחרות בנושא. אני יהודי כמו שאמרתי. איני יהודי בלבושי בלבד, אבל לא אשנה לבושי כי אני יהודי. מידות יש גם לגוי בלבוש גויי. ואתה מזכיר לי המון יהודים טובים שאומרים לי : אני יהודי בלב. רק שלא יחטפו התקף לב.

לביא4

New member
יש צדק בשני הצדדים

בוודאי שהלבוש והחיצוניות לא מעידים על האדם ויש לנו דוגמאות גם לשלילה וגם לחיוב, ובוודאי שהדוגמאות שהובאו כאן נכונות - בהרבה מיקרים הלבוש כן מועיל, למרות כל הפרשנויות והראיות (שהרחיקו לתקופת המקרא) בני ישיבות וחרדים הולכים בלבוש שחור גם בארץ למרות שהם כאן כבר דורות ודורי דורות אופנה מחו"ל זה לא ראייה, רואים את הספרדים שבחו"ל לבשו גלימות וגלביות וכאן בארץ הם כבר מתלבשים כמו כולם, אפילו ספרדים חרדים ובני ישיבות ספרדים רבנים ספרדים וכו' וכו'.

ישנו סיפור ידוע

על הרבי האמרי אמת מגור זצ"ל, שהיה בוינה ודברו עליו שראו אותו יושב בשבת במרפסת חדרו במלון ומעשן. כשלבסוף התברר שבחדר הסמוך התאכסן כומר נוצרי מזוקן שהיה לבוש בבגדים שנראו לאותם אנשים כבגדי הרבי.

א77

New member
וקשה לי להאמין שהיה מי שחשב כך.

אם היה מי שחשב כך, אוליי תיירים במלון. תיירים שאינם יודעים להבדיל בין רב יהודי לבין להבדיל אלפי רבואות של הבדלות עשיו.

קשה לך להאמין?!

הדוברים היו מתנגדים שדיברו נגדו על אף שלא הכירו אפילו את מראהו. וחוץ מזה, במריבות בין הליטאים לחב"ד לא יצאו בדיבורים נוראיים על הרבי מחב"ד זיע"א?!

אלישיר

New member
לא החרדי מודרני אלא המתיוון העתיק

בעזי"ת מה, את מדברת על כל האלה שיסעו לשבת בבית מלון, ובסוף ברכת המזון יעלו לחדר וידליקו בשקט את הטומאהוויזיה? את כל האלה ש... יש משהו שצריך לומר? "והיא שעמדה לאבותינו ולנו" ולא עמדה ולא תעמוד לכל המתיוונים, הצדוקים, הקראים, הפילוסופים, השבתאים, הרפורמים, המשכילים, החופשיים ושאר פורקי העול. "בפרוח רשעים כמו עשב ויציצו כל פעלי און, להשמדם עדי עד"

הרב אלישיר?

איך זה יוצא , שאתה תמיד מגיב בשעה 3 או 4 לפנות בוקר? כבודו אינו יושן בלילה?!

אלישיר

New member
"...אין כבודו מחול"

בעזי"ת ידידי הנעים והיקר, בטרם יעלה אי מי את השאלה החמורה הזו על דל שפתיו, עליו לטבול ש"י טבילות (במילוי: שי"ן יו"ד נו"ן יו"ד וא"ו דל"ת), לאחר מזאת לגלגל עצמו בשלג פעמים מספר כמנין קר"ח, ולסיים בתענית דיבור של שנה. כידוע הלילה מחולק לשנים : ליל ולילה. ליל זה זמן הדינים. לילה זה זמן הרחמים. וכידוע הכותל נקרא גם כותל הרחמים. וכידוע יש אתר שמשדר תמונה, המתעדכנת כל כמה דקות, של הכותל. והרי אותו אתר הוא מה שנקרא בלעז וועב סאייט. ולהעמקת הסוגיה...רגע אז מה שאלת?

חי ...

לדעתי אתה צריך ללכת ערום ללא בגדים !!! שחס וחלילה לא ישייכו אותך לשום מגזר , רק שגם בלי בגדים ישייכו אותך לנודיסטים , לא?!

משלי פרק ט פסוק ח

מבהיר מדוע דבריך הבנויים על אדני דעת ותבונה אינם נקלטים פה

חי אדר

New member
חייב להודות

אומר לך את האמת הרושם ההולך ומצטבר אצלי כי מה שאני כותב נתפס כאן כדברי כפירה.ולכן התגובות מטובלות בניסיון להטיל דופי במה שאני כותב ולא כדי לדון בהם לגופו של עניין. זה כך היה גם בדיונים אחרים. ולאור הבהרתך שזה היה בהומור הריני מביע התנצלותי שהבנתי אותך שלא כהוגן.

א77

New member
למה רק נתפס

ולאו דווקא כפירה, אבל עיוות וסילוף, אני איני הומרויסטי, ודווקא הכל מה שנכתב בשרשור התקבל במוחי ברצינות גמורה. ואין לי בעיה עם זה.

למעלה