סתם שאלה

סתם שאלה

נברתי בלינקים שיש פה ומצאתי דיון על מיהרות האור למה היא דווקא כזאת ולמה איך אפשר לעבור אותה דבר ראשון למה מהירות האור היא כזאת (לדעתי): ככה , אין שום סיבה אור הוא כמו כל גוף אחר , הוא נע במהירות מסויימת זה כמו שכאשר הולכים אז הולכים במהירות מסויימת אין לזה סיבה זה פשוט משהוא שקורה האם אפשר לעבור את מהירות האור (תקנו אותי אם אני יטעה) כן אני ראיתי בטלוויזיה ,(יכול להיות שזה טעות) מדענים שניסו לעשות שיגור , כמו במסע בין כוכבים ידוע לנו שכרגע זה בלתי אפשרי , אך הם הצליחו "לשגר" עלומת אור בזמן אפס ז"א האור לא נע ממקום אחד לשני אלא התחיל במקום אחד והמשיך בשני , הוא פשוט השתגר לשם (אלוהים יודע איך הם עשו את זה) ובלי שום קשר , מה זה לעזעזל אנטי חומר , זה נשמע כמו משהוא ממש מפגר ואם אפשר דוגמא לאנטי חומר

חחחחוח

אחרי שקראתי את השירשור הזה : http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=592&msgid=16337555&archive=1 לדעתי צריך לאחד את הפורום הזה עם פורום " אני זקוק לטיפול נפשי מיידי" אני בא לפה ברוח טובה , אחד שלומד פיסיקה ומתעניין (מאוד) אבל נראה לי שיש פה אנשים אחד אחד תואר שלישי פיסיקה ומתמטיקה מפצחים את האטומים בבית ומרכיבים סנטרפוגות להעשרת אורניום אני אומר לכם, עם תקציב הפורום הזה פותח את כל מחקר ופיתוח של נאסא זה מקבץ מוחות על אנושיים ומעניין אותי , מה הגיליים שלכם ,אולי נעשה סקר כזה ?

2_be

New member
../images/Emo6.gif

אז קיבלת רושם ממש לא נכון...ממש לא כולם פה מפצחי אטומים בשעות הפנאי. חוץ מזה, את הגילאים של כולם פחות או יותר בדקנו כבר וניתן לראות אותן בתוצאות הסקר הקודם או בשרשור היכרות ישן יותר בטאגליינס
אז המסקנה
אל תבהל, אם לפעמים המומחים יותר (ונהדר שיש כאלה
) מדברים דברים שלא ברורים לך, םשוט תשאל! אם לא שואלים לא לומדים... וזה נכון, לכל החדשים פה בפורום ולכל הקוראים הסמויים (ואני יודעת שיש פה המון כאלה
)

ailag

New member
תסלחי לי

יש כאן מספיק מאתנו שכן מפצחים אטומים בזמננו הפנוי. די להשפלה המקוממת הזאת.
*pop*

ailag

New member
סתם תשובה

א. מהירות האור קבועה - הכוונה לכל מערכת. גם המהירות של האוטו שלי די קבועה בכביש מהיר, אבל זה שונה לגמרי מאיך שמהירות האור קבועה. הקטע המדהים במהירות האור הוא שכל אחד, לא משנה כמה מהר הוא רודף אחרי האור, יראה את האור נע באותה מהירות. אם אתה רואה מישהו שכמעט משיג קרן אור, הוא יראה את קרן האור מתרחקת ממנו במהירות האור! ב. אי אפשר לעבור אותה: מתוך מה שאמרתי הרגע, ועם כל מיני הנחות קטנות נוספות, אפשר להגיע למשוואה שאומרת, שככל שאתה נע מהר יותר קשה לך להגביר את המהירות. קח חללית שנעה בחצי ממהירות האור יחסית לכדה"א, תטיס בה מיני חללית בחצי ממהירות האור יחסית לחללית הגדולה, כדור הארץ לא יראה את המיני חללית במהירות האור. ג. ככה זו לא תשובה. מהירות האור זהה לכל מערכת, ואף דבר אחר בעל מסה (לאור אין מסה) לא עושה דבר שכזה. בהחלט צריך לתת סיבה. הסיבה היא שהאור עובר גם בריק, והאור הוא גל, כלומר הפרעה. אם היא היתה הפרעה בחומר, כמו קול, היתה לה מהירות שונה בחומרים שונים שנעים במהירויות שונות. מכיוון שהוא עובר בריק, אין הבדל בין צופה במהירות זו או צופה במהירות אחרת שמסתכל עליו, אין לאור סיבה להחליט לנוע במהירות שונה לצופים שונים. זה גם הוכח ניסויית (כלומר, משוואות שעבדו על ההנחה הזאת צדקו בניסויים) ד. בקשר לניסוי שבו משהו הגיע לפני שהוא יצא, מישהו פה פעם הסביר את זה. אני לא זוכרת הסבר מלא ומספק, אבל זה לא היה מסע בזמן. מה שכן, אם תיקח שני אירועים שמבחינת ההבדל במרחק והזמן ביניהם לא יכלו לגרום אחד לשני (כי אפילו קרן אור לא היתה מספיקה לצאת מהראשון ולהגיע לשני בזמן), אז אתה יכול לנוע במהירות שהופכת את הסדר שלהם. בתכלס, זה לא עוזר לך בהרבה. ה. אנטי חומר: נניח שלפי E=mc² לקחנו כמות ענקית של אנרגיה ויצרנו מסה במקומה. עם המסה הזאת תיווצר גם "תמונת מראה שלה" בצורה מטאפורית - אנטי מסה, עם הבדלים עקרוניים מהמסה שנוצרה (ספינים הפוכים? מישהו?). כשחומר ואנטי חומר יפגשו, הם יעלמו ובמקומם יופיע פרץ אנרגיה. ד"א, לא ממש יודעים מה קרה לאנטי חומר שנוצר אחרי המפץ הגדול. בגלל שחומר נורא דומה לאנטי שלו, מי יודע - אולי יש צד של "אנטי חומר" ליקום, בו יושבת אנטי גליה וכותבת הודעה כזאת. ואין דוגמה של אנטי חומר, אנחנו לא משתמשים בו בעולמנו. יותר מדי יקר, קשה לייצור והחזקה ..

Fonia

New member
ולמרות זאת -

בכל סרט מדע בדיוני סוג ז' יש "רובה אנטי חומר". ואני שואל - איך נראית מחסנית אנטי חומר? ריקה? היא לא תעכל את עצמה?

SpiceMan

New member
מיצרים ומשתמשים באנטי חומר במאיצי..

חלקיקים. בזמן היצור מאחסנים את האנטי חלקיקים בטבעת מאיץ מישנית וכאשר אוגרים מספיק ניתן להזריק את האלומה של האנטי חומר למאיץ הראשי ע"מ שתתנגש עם אלומה של חומר. כאשר חומר ואנטי חומר נמצאים במאיץ הם לא במגע עם שום דבר (הם "מרחפים" כתוצאה משדות חשמליים ומגנטיים) ולכן לא ננגרמת התאיינות. שימוש דומה בשדות מגנטיים נעשה גם בכורי היתוך גרעיני ניסיוניים כי גם שם אסור שיהיה מגע של המגיבים עם המיכל. זאת מאחר וטמפרטורת התגובה היא מיליוני מעלות ואין חומר שלא ניתך בטמפרטורה זאת.

ailag

New member
באייקון הקודם

טל ענבר נדמה לי הסביר שבסטאר טרק זו דרך אחת שלהם להניע את החללית אז הם המציאו חומר שאנטי חומר לא פוגע בו

achokler

New member
דוגלס אדמס ../images/Emo151.gif

מספר בספרו שהם בדקו וגילו ששמועות הוא הדבר שנע הכי מהר
ולכן בנו חללית ששמועות זה מנוע שלה. אח"כ הם גילו שבשורות רעות נעות אפילו יותר מהר
ואז בנו חללית שהמנוע שלה בשורות רעות. ואכן זו הייתה החללית כי מהירה ביקום,
אבל אף אחד לא הסכים לקבל אותה

Fonia

New member
"אולי יש צד של "אנטי חומר" ליקום"

It's a long shot - אבל זה קשור איכשהו ל Dark matter?

Fonia

New member
ספין

אמרתם פה הרבה פעמים את המושג ספין של חלקיק. מה הערך הזה מודד?

2_be

New member
ספין

ספין מבטא את התנע הזויתי הפנימי של האלקטרון. הספין "התגלה" כשבדקו את ספקטרום הפליטה של אטומי הנתרן גילו שני מרחקים בספקטרום שאי אפשר להסבירם באמצאות משוואת שרדינגר. לכן, הוצע מודל שבו לאלקטרון יש תנע זוויתי פנימי, נוסף על התנע הזוויתי של האורביטלות וזהו הספין.

איך שאני הבנתי...

הספין מבטא איזה 'סימטריות' של החלקיק. כך ש'ספין חצי' זה זהוות שחוזרת אחרי חצי סיבוב וכדומה. הבעיה היא שיש גם חלקיקים עם 'ספין 2', כלומר הזהות חוזרת רק לאחר שתי סיבובים. אני לא מבין את זה, את יכולה להבהיר את זה? ומה זה אוביטלות?

הוספות

א. מהירות האור קבועה כיוון שזה המהירות שבה נע כביכול הזמן, וזה נע במהירות קבועה (ככל הנראה, יש מחקרים שטוענים שבתחילת היקום זה היה אחרת). ב. לא ניתן לעבור את מהירות האור כי: 1. הזמן נעצר, ולכן לא ניתן לעבור לרגע הבא (זה יוצר פרדוקס עם החוץ, אם תחשבו על זה). 2. המסה הופכת לאינסופית, ולכן דורשת אנרגיה אינסופית כדי לעבור את מהירות האור. ה. נראה לי שהספין של האנטי-חומר הפוך, בכל מקרה, מניחים שרוב מוחלט של האנטי-חומר נעלם מיד אחרי המפץ, בהתנגשויות עם חומר. מה שנשאר זה רק העודף שהיה לחומר על האנטי-חומר (כמובן, ייתכן שהיה יותר אנטי-חומר, אך אנחנו קוראים לו חומר. לא משנה).

ailag

New member
הערות

א. "המהירות שבה נע הזמן"? זמן הוא לא אובייקט.. ב. לאדם בחללית המהירות היא אפס ולכן הזמן עובר כרגיל והמסה לא גדלה. רק לצופים ממערכות מסויימות המהירות של החללית שואפת למהירות האור. אני מדברת על לשאוף למהירות האור ולא על לנוע בה, כי כדי להגיע למהירות האור, קודם צריכים להיות במהירות גבוהה שאינה מהירות האור. אין לנו משוואות ל"מה קורה במהירות האור", כי המשוואות שלנו מתחרבשות שם. אנחנו לא בטוחים שהמשוואות שלנו נכונות גם למהירות האור ומעלה.

א. את צודקת

הייתי צריך לומר 'המהירות שאנו נעים במימד הזמן. ב. כמובן, אני מדבר על נקודת מבט חיצונית (מבחינתו הרי הכל כרגיל). זה כמובן מוביל לפרדוקס, כיוון שמבחינתו הוא נע, ומבחינת הצופה בחוץ, הזמן אצלו תמיד 0 ולכן הוא צריך להתקע. המשוואות לא 'מתחרבשות' הן פשות שואפות כל הזמן לאינסוף.

מהירות האור היא לא קבועה

היא תלויה בצפיפות הסביבה שבה האור עובר. במים, מהירות האור קטנה מבאויר. באויר היא קטנה מאשר בריק. אנטי חומר, למיטב ידעתי, זה משהו לא ידוע ותאורטי לגמרי. מדענים חקרו ומצאו שביקום יש יותר מסה ממה שנראה, כדי לפצות על החוסר במסה הם המציאו את המונח אנטי חומר.

טל ר

New member
אנטי חומר

אנטי חומר קיים ואף "סונתז" ברמת חלקיקים בודדים במאיצי חלקיקים, למשל פוזיטרונים, אנטי-פרוטונים ואנטי-ניוטרונים. אתה מתכוון בודאי לחומר האפל.

Calgone

New member
תיקון טעויות והוספת ביאורים

לאור כן יש מהירויות שונות בחומרים שונים (ע"ע שבירה)... לכן מציינים מראש: מהירות האור בריק היא 299,792.458 קמ"ש... הסיבה שלאור מהירות אבסולוטית היא שכל נקודה בגל היא נקודה ליצירת גל חדש. כלומר, זהו גל בעל אינסוף חזיתות, כאשר כל נקודה יוצרת חזית משלה. זוהי הסיבה לתופעת העקיפה וההתאבכות. לכן, תארי לעצמך שאת מנסה להשיג נקודה מסוימת על הגל. כשאת מגיעה אליה, את מגלה שהנקודה הזו יוצרת גל שמתקדם באותו המהירות ממך, לכן לעולם לא תשיגי את הגל. ככה איינשטיין הגיע לרעיון המדהים הזה... דבר נוסף וחשוב: בתורת היחסות קיימת הסתייגות שנראית טריוויאלית אבל חשובה: שום חלקיק בעל מהירות קודמת קטנה ממהירות האור אינו יכול לעבור את מהירות האור. לכן קיימת תאוריה דוגמת תאוריית חלקיקי הטאכיון, שגורסות שקיימים חלקיקים שהמהירות המקורית שלהם היא כבר מההתחלה גדולה ממהירות האור, ולכן אין פה שום סתירה.

למעלה