סתם שאלה...

ThunderBird

New member
סתם שאלה...

הבחנתי בכך שכאשר עצם מסויים הפולט גלי קול נמצא בתנועה נגדית אלי(לצורך העניין-רכב שמשמיע מוזיקה), אז אני שומע את המוזיקה במין סלואו מושן... עכשיו את הסיבה לכך אני מסוגל להבין(הרכב מתרחק ממני ולכן בכל רגע לוקח לקול יותר זמן לעבור את המרחק עד לאוזן שלי ומכאן אפקט הסלואו מושן), אבל עדיין, משהו לא מסתדר לי... לפני יומיים רכב נסע בכיוון נגדי אלי במהירות של 20 קמ"ש בערך, מהירות ההליכה שלי הייתה כ-6 קמ"ש, מכאן שהמרחק ששנינו עוברים בשנייה הוא 7 מטרים ~בערך~. עכשיו.. מהירות הקול אם אני לא טועה היא 330 מטרים לשנייה, ומכאן שאם ניקח קטע של שנייה, בזמן תנועת הרכב הוא "יתארך" לקטע של 1.021 שניות(אממ.. לא במצברוח לערוך חישובים, תקנו אותי אם אני טועה). עכשיו, שאלתי היא, האם אנחנו באמת מסוגלים להחין בפערים כאלו קטנים? כי לי הסלואו מושן נשמע ממש ברור... תודה מראש לכל העונים

amir_aikido

New member
אפקט דופלר

לתופעה שאתה מתאר קוראים אפקט דופלר - וזה לא "סלואו מושן" אלא שינוי בתדר הנשמע. עד כמה אנו יכולים להבחין בתופעה ? לגבי אמבולנסים שנוסעים רובנו שמים לב לשינוי בצליל, אני לא בטוח שגם בתנועה איטית מאוד תוכל להבחין. אבל יש אנשים עם "שמיעה אבסולטית" אמיר

למעלה