סתם שאלה..

SsssTaaaR

New member
סתם שאלה..

תגידו אתן קונות מהחנויות של ה-30-40 שקל? (השאלה כתובה בלשון נקבה אך מיועדת ל-1 המינים) קניתי היום חולצה ממש יפה ב-40 שקל שראיתי בחנות אחרת ב-80 שקל. הכי מעצבן שאני קונה איזה בגד ואח"כ רואה את אותו הדבר בחנויות האלה במקרה הטוב בחצי מחיר!

Katy Cat

New member
בדרך כלל לא..

אני לא מאמינה דגולה באיכות של דברים שעולים 40 ש"ח..

תיראי...

תחשבי שזה סך הכל בגד... בדרך כלל לא כיף לחרוש על בגד ולא כיף שכולם רואים אותך כל הזמן עם אותו הבגד וגם לא כיף לבזבז כל כך הרבה כסף. תחשבי שבמקום לקנות מכנס אחד שאת צריכה לחרוש עליו שנה שלמה ב-200 או 300שקל את קונה כמה מכנסים וחולצות ביחד בסכום של 300 או 200 ש"ח וכל פעם את יכולה ללבוש משהו אחר מבלי לחרוש עלייהם כל כך הרבה. אחרי כמה כביסות את פשוט זורקת אותם בארון או נותנת למישהו שאת יודעת שהוא זקוק לו או ששמה אותם בשק ליד הפח אשפה ומי שצריך לקחת כבר יקח אותם. וככה גם לא כואב לך על הסכום הגדול שהוצאת עלייהם. כי את יודעת שהם לא עלו לך כל כך הרבה. אל תסתכלי ממש על האיכות של הבגד, תסתכלי על העדפות האישיות שלך קודם. זה הרבה יותר חשוב.

זה קורה המון...

יש המון חנויות שעושות את זה.. אני מאוד אוהבת לקנות בחנויות של ה-30/40 שקל.. גם כי אני יודעת שבדרך כלל יש בגדים דומים בחנויות אחרות במחיר כפול וגם כי אני יודעת שאם הגד נקרע, מתלכלך, או ניהיה קטן עליי פתאום או משהו כזה... אז לא ממש חבל לי עליו... זה כמו בגד חד פעמי כזה... גם יפה וגם אני לא צריכה לחרוש עליו כי כואב לי על המחיר שלו. בגלל זה אני שונאת להשקיע כל כך הרבה כסף על בגדים. וחוץ מזה, שתדעי לך שבכל החנויות היוקרתיות האלה לרוב הם קונים את הבגדים בגרושים ותוקעים להם מחיר של בית. אני עבדתי פעם במפעל טקסטיל במחלקת יצור באריזה והייתי הרבה פעמים ממיינת עודפים וסוגי ב' ו-ג' ואני קצת מבינה בזה.. הרבה פעמים קלטתי בגדים שנמצאים על הבובה בחלון הראווה שהם סוגי ב'! עם מחיר יותר גדול מסוג א'. במקרה אני גם יודעת לזהות זיופים, ותאמיני לי שראיתי המון כאלה! ואני פשוט לא סובלת שעובדים עליי בעיניים. בגלל זה אני מעדיפה כבר לקנות בחנויות הזולות יותר. אם אני אלך עם בגד שעלה לי 400 או 300 שקל אף אחד לא יעריך אותי יותר, וזה לא אומר שיהיה לי איתו נוח יותר. אני עושה את השיקולים שלי. ולדעתי הם נכונים! אני אתן לך דוגמא: לפני שבועיים, קניתי מהשוק שתי זוגות נעליים שהן במקרה אותו דבר רק בצבעים שונים, כל זוג עלה לי 50 שקל, וזה עור אמיתי. היה קצת קשה לי להאמין שעור אמיתי הגיע לשוק ועוד במחיר כזה אבל זה באמת היה ככה. אז הרשתי להעצמי לקנות שתי זוגות. נעל כחולה ונעל חומה. אחרי שבוע הלכתי עם חברה שלי לעיר כי היא רצתה לקנות זוג נעליים לעצמה, היא מאוד אהבה את הנעל שאני קניתי אז הצעתי לה ללכת לקנות את אותה נעל כי זה הרבה יותר משתלם. היא טוענת שהיא לא מסוגלת פשוט לקנות מהשוק. (אני לא מבינה אותה לפעמים אבל שתעשה מה שהיא רוצה, זה מראה עד כמה היא לא מבינה בקניות ועד כמה היא לא יודעת לבזבז את הכסף שלה בחוכמה, והיא במקרה אחת שלא בדיוק יש לה הרבה כסף) היא החליטה שהיא קונה מהעיר. נכנסנו לאיזה חנות, ראינו שם בדיוק את אותה הנעל שאני קניתי מהשוק במחיר של מבצע סוף עונה 150 ש"ח! היא בעמצה באה והראתה לי את זה. ברור שהוכחתי לה עד כמה שהיא עושה טעות שהיא קונה משם בכלל... הרי זה ברור שהם גונבים כסף מאנשים! אחרי שעברנו בכמה חנויות בעיר היא החליטה להכנס לחנות הכי יקרה בעיר ששם הם באמת גונים כסף על כלום.. וקנתה זוג נעליים שהם כאילו היו במבצע 350 ש"ח ורק בגלל שהיא מכירה אותה היא עשתה לה הנחה ל180 ש"ח כבר רואים שהיא נסתה לרמות אותה מההתחלה. אף מוכר לא היה עושה הנחה כזאת בחיים. אז חברה שלי שילמה לה 150 שקל ואמרה לה שהיא תשלם 20 שקל בפעם אחרת שיהיה לה.. רק תיראו כד כמה אנשים לא יודעים לבזבז את הכסף שלהם כמו שצריך.. ועד כמה אנשים גונבים בחנויות יוקרתיות.

kiticat

New member
האמת?

בטח! קשה לי להוציא יותר מידי כסף על בגד אחד. אני פשוט לא יכולה. בגלל זה תירגלתי וכיום יש לי עין מדהימה למציאות. אני מעולם לא שוללת חנות- ותמיד בודקת הכל!!! יש לי שוק קניון ביום שלישי, ושוק פתוח בימי חמישי. וגופיות, וחזיות לעיתים במחירים נהדרים. (אתם יודעים ששתי החזיות הכי סקסיות והכי נוחות שיש לי עלו לי 25 שקל לאחת?), בודקים בבאזר- בחנויות כמו זברה (שהם לא חנות מותג, ולא תמיד זולה, אבל תמיד יש מידות ותמיד אני אמצא שם דברים מגניבים) מה גם שאם אתה מרשה לעצמך לעשות את זה- אתה יכול להפתח להרבה יותר- ולהגדיל את הבחירה שלך. לא? חנויות 30-40 היו פה ונעלמו, אבל חנויות מוזלות יש בשפע ב"עיר". ואני תמיד נכנסת ונורא נהנת למצוא. הלכתי לקנות עם אחותי לפני שבועיים לקנות בשבילה חצאיות לבית הספר, ראיתי חצאיות ב30 שקל. הכרחתי אותה למדוד- אבל לא לקנות. היא החליטה לבד לקנות וכיום הוא מאושרת שהיא עשתה את הבחירה הזו. מציאה ב30 שקל, חצאית נהדרת, שהיא נורא שימושית ונורא יפה והיא חולה עליה! בקיצור, צריך לנסות את החנויות האלה. בשביל גופיות פשוטות לדוגמא- סתם צבע פשוטה, אני הולכת לשוק קניון, קונה איזה צבע שאני רוצה ב15-20 שקל. נקודה. השיטה הכי טובה. אל תשללו. ולא תמיד האיכות יותר טובה. אגב, לפני כמה ימים, תוך כדי ההצגה, עדי (מישהי שמשחקת את ה"דמות") העירה לי שיש לה בדיוק אותה חולצה. "מקפה נכון?" "לא... כמה עלתה לך?" "80-90 שקל. ואת?" "30" בקיצור... אל תפחדו לערוך ניסיום במקומות חדשים- ותאמינו לי שבשביל 30 שקל זה משתלם.

SsssTaaaR

New member
........

אני כל הזמן קונה משם חולצות כי גם ככה לא יוצא לי ללבוש הרבה פעמים את אותה החולצה אז למה להשקיע עליה הרבה כסף?! חוץ מזה אף אחד לא באמת מסתכל על המחיר של אותו בגד... וזה שהאיכות לא משהו זה עוד יותר טוב כי אי אפשר לחנוק על הבגד וזה כבר משוה טוב!

למעלה