סתם שאלה

ruven7

Active member
סתם שאלה

אחרי שראיתי סרט פעולה (דם ועצם) עם מייקל ג'' וייט שהפגין יכולות מרשימות הסתכלתי מסקרנות באתרים ונטען שיש לו 7 חגורות שחורות.
את הראשונה קיבל בגיל 15
זה אפשרי בכלל, להגיע למספר כזה?
(השחקן לורנצו לאמאס-שכיכב בזמנו ב"מחוץ לחוק"-מחזיק לפי הידוע לי 3 חגורות שחורות)

בגדול זה אפשרי

אם אתה מתחיל ללמוד בגיל 6 א"ל מסויימת, בהחלט תוכל להגיע בגיל 15 לחגורה שחורה עם הרבה התמדה.
יש א"ל שלוקח הרבה שנים להגיע לחגורה שחורה, יש כאלו שלוקח 3-4 שנים..תלוי.
תלוי בארגון, תלוי במורה, תלוי בהרבה דברים (כולל בהגינות של אותו אדם).

ruven7

Active member
את זה אני מבין,אבל 7 חגורות שחורות?

קרב מגע לפחות 8 שנים.
אני מניח כמובן שהוא התמחה בו זמנית בכל מיני אמנויות לחימה אבל זה נשמע לי חריג.
או לוקה בחסר.

חריג. כן.

ייתכן שהוא מאד מוכשר והתחיל בגיל מאד צעיר ועשה כמה אומנויות במקביל ואכן הגיע לדרגות הללו.
מאידך, ייתכן שהוא לא אמר את האמת או עשה קיצורי דרך, בגדול אין בעיה לכתוב מה שאתה רוצה על מנת לעשות רושם, די קשה לאמת את הנתונים.
מה גם, שיש בתי ספר מאד הוגנים ונוקשים וצריך להתאמן שנים רבות, ויש בתי ספר שעושים לא מעט קיצורי דרך לא הכי הוגנים, שתנאי הקבלה בהם לקבלת חגורה שחורה הם לפי פרמטרים אחרים...ולא רק יכולות טכניות או השנים שאתה לומד.בוא נתאר את זה כך..

izackv

New member
לדעתי, חלק מהכישורים שנדרשים

לחגורה שחורה באומנות לחימה אחת, רלוונטיים לחלוטין לאומנות אחרת.
כלומר, אם מישהו הגיע לרמה גבוהה מאוד באיקידו למשל, אז מבחינה פיזית הגוף שלו בנוי לתנועה נכונה.
מבחינת שיווי משקל והוצאת יריב משיווי משקל הוא מסוגל להרגיש מה צריך.
מבחינת יכולת ריכוז, ניתוח תנועה, ביצוע רצף ולא תנועה בודדת, מהירות תנועה וכדומה - כל הכישורים האלה מציבים אותו במקום אחר לגמרי כשהוא מתחיל ללמוד אומנות חדשה.

ואישית אני לא רואה סיבה למה מישהו שהוא אומן באמנות לחימה אחת, יצטרך 10 שנים כדי להוסיף כישורים של אומנות לחימה אחרת ברמה גבוהה. בעיקר אם מדובר באומנויות מאותה משפחה.

מה שמוזר לי זה דווקא המניע למעשה.
גם אם אתה יכול בקלות להוסיף עוד חגורה לאוסף. למה להגיע ל 7?

amir_aikido

New member
חגורה שחורה ב 8 אמנויות שונות נדיר מאוד

מהאתר שלו - מדובר ב 8 אמנויות שרובן סגנונות קראטה או אמנויות נגזרות:
http://www.michaeljaiwhite.com/martialarts.html

זה עושה רושם של המון, מצד שני, כפי שצויין לעיל, אין דין אחד לחגורה שחורה בכל מקום. כך למשל, דווקא ביפן יש לא מעט מקומות שנוטים להתייחס לחגורה שחורה כאל סיום של פרק הבסיס שניתן לסיים אחרי 2-4 שנות אימון בלבד. ובנוסף, לפי התיאור שם, בהחלט יש לו יתרון גדול בכ"א מהאמנויות על בסיס הידע באמנות הדומה לה.

אמיר

ruven7

Active member
תודה על התשובות-לי נראה שיש כאן מין קיצור דרף

יש אנשים מאד רחבים

d y s

New member
אכן אגו רחב רק חשוב לזכור

שהאגו הוא נקודת תורפה
חגורות נועדו להחזיק מכנסיים כדי שהם לא יפלו ואז יראו לנו את..
אם אנחנו מגיעים למצב שלא אכפת לנו שיראו לנו אז כבר לא צריך חגורה.

קל להגיד קשה ליישם

אגב, מעבר לעובדה שאני חושבת כמוך, בוא נתחיל עם זה. שמתי לב שאלו משפטים של אנשים ששנים מתאמנים בא"ל, או שהגיעו לחגורה שחורה ומעלה..
שילד או ילדה לצורך העניין מתחילים להתאמן בגיל צעיר, והשכר לעמל של האימונים שלהם מושתת על התקדמות (שהתוצר הוא חגורה) עבורם זה פרמטר מאד חשוב.

זה מאבק שאני נלחמת איתו עם הבן שלי לדוגמא. הוא בן 11, ולומד שנים טקוואנדו (וגם קרב מגע) עכשיו הוא הגיע לחגורה סגולה עם שני פסים שחורים. לא משנה כמה שיחות אני עושה לו ומנסה להסביר לו שהמדד האמיתי להצלחה זו ההתמדה שלו וכו..בסופו של יום הוא חושב על מבחני החגורה ואיזה חגורה הוא יקבל.
לימדו אותו ומלמדים אותם - שזה המדד להצלחה. והם שווים בעצם את הצבע שבחגורה שהם לובשים באימון. (וזה בכלל לא משנה את העובדה שאתה רואה חגורות צהובות לפעמים טובים יותר מחגורות חומות לדוגמא).

אם המטרה שלך היא להסביר שצבע החגורה לא משנה מאומה, צריך לבטל את עניין החגורות בכלל. ואז, פרמטרים אחרים שחשובים הרבה יותר, יהיו על כף המאזניים.
זו דעתי.

d y s

New member
שיטת הדרגה המודרנית קיו דאן

וסדה על ידי ג'גורו קאנו במטרה ליצור שיטטטיות דידאקטית
אבל כרגיל הפוליטיקה והאגו נכנסו לתמונה והפכו שיטה זו למדד שלפי נסיוני לרוב לא מעיד על כלום.
אין אני אומר לוותר על השיטה כי אכן לילדים זה עושה סדר ועונה על צורכיהם אך אני כן ממליץ למורים ותלמידים לא ללכת שבי אחר דרגות וחלונות ראווה אלא להדגיש את המהות.

ש מים

New member
זו שאלה שגם אני מתמודד איתה.

התובנה אליה הגעתי לא מזמן היא שהחגורה נועדה למעשה עבור המורה: "החגורה של התלמיד היא הדרגה של המורה".
אבל איך מסבירים את זה לתלמיד מתחיל?

ש מים

New member
אולי זה אינדיבידואלי

אבל אני - כמורה - בוחן את עצמי דרך התלמיד. בכל תלמיד שלי אני רואה את עצמי, ולכן הדרגה/קידום שלו הנו למעשה ההערכה העצמית שלי. יש לי בעיה עם זה, כי אני מאוד ביקורתי כלפי עצמי (ולכן התלמידים לא טסים קדימה בדרגות
)

d y s

New member
דרגות זה כמו מדרגות

הדרך אל ההר היא לא מלאכותית

d y s

New member
דרגות הן פיקציה ולא מעידות על רמה

חוץ מזה רמה יכולה להמדד רק בזמן אמת ובכל אירוע לגופו.דרגות תפקידן ליצור היררכיה בלבד והן מכשיר פוליטי למרות שמטרתן המקורית דידקטית
המשוב שאתה מדבר עליו הינו משוב תיאורי ולא מהותי לדעתי.

למעלה