סתם שאלה ............

גליאל

New member
סתם שאלה ............

נולדתי באוקראינה למשפחה מסורתית (עד כמה שהיה אפשר במשטר הקומוניסטי). סבא ז"ל היה רב של בית כנסת, סבתא ז"ל שומרת מצוות הדוקה. הכל כמובן נעשה בסתר - הסבים שלי למעשה החזיקו את כל הקהילה היהודית של העיר. אפשר להגיד שהיינו דוסים!
עליתי לארץ בגיל 12 אחי היה בן 8 הורים צעירים בני 32 - ואז משהו נשבר בתוך כולנו - ההורים שלי ובנו הילדים (הסבים לא עלו איתנו - נשארו שם).
משנה לשנה אנחנו יותר ויותר מתרחקים מהדת. היום אנחנו כולנו נמצאים במצב של - מה זה יום כיפור בכלל? למה לשמור אותו? אנחנו כאלה אנשים רעים שצריכים לענות את הנפש?
לשמור כי אמרו לנו ככה? כי גדלנו ככה? וזה תקף לגבי כל החגים והמצוות.
אנחנו כן שומרים חלק מהמסורת - מתחתנים עם חופה, הבנים עוברים ברית מילה, חוגגים בר מצווה/בת מצווה, חוגגים חלק מהחגים - לא שומרים כשרות באף בית - אפילו אוכלים בשר לבן.

מישהו מוכן להסביר לי מה קורה כאן? למה שם - במדינה שהיה אסור שמרנו ופה משהו התקלקל בנו? או שפשוט התבגרנו?
היום כשאומרים לי - אתם רוסים לא צמים ביו כיפור - אני מרימה גבה - זה שנולדתי ברוסיה מצביע על כך שאני לא צמה ביום כיפור? זה שהפכו אותי לרוסיה במדינה יהודית זה כבר סיפור אחר ..............

התנהגות במחתרת מול חיים בחופש

יש אנשים רבים שקיימו מצוות בתנאי מחתרת מתוך הרגשה שזה הדבר שנותן טעם לחייהם הקשים בזמן ההוא.
אני מכיר ניצולת אושוויץ ששמרה מצוות וכשרות בתופת והיום סתם קצת שומרת אבל לא ממש כי אין כאן אתגר ולאף אחד לא ממש איכפת מה היא שומרת או לא.
גם הממסד החרדי ורבני בארץ לא עושה שום מאמץ לקרב רחוקים כמו שעושים בחו"ל חבדניקים למשל שמקבלים בבתי הכנסת שלהם את כולם..
ראיתי במו עיני בחב"ד משפחות מעורבות של ישראלים עם נשותיהם הגויות וילדיהם (טכנית גויים) שמשתתפים בתפילות ובקידושא רבא בניצוח הרב והרבנית של חב"ד.
כאן בארץ הדת נתפשת כטפילה ומעצבנת. כמעט כל מי שהתנסה בביוקרטיה של הרבנות עם בילבולי ביצים על תאריך הוסת בקשר לתאריך החתונה יצא עם בחילה מהמקום.
בחו"ל הרבנית לא תעלה על דעתה שאלה כל כך חוצפנית. גם הכפיה לטבול במקוה לפני החופה מעוררת כעס רב ובפרט שכולם יודעים ששטר של 200 בידי הבלנית יסגור ענין.
בקיצור, צורת הדת בארץ מעצבנת ואם אתה קיימת מצוות במחתרת בחו"ל מתוך פרינציפ שאתה יהודי - כאן אין לך בכלל רצון להמשיך עם זה.

הדברים לעיל הינם דעתי שלי בלבד ואין צורך להיות מגעילים. אם ה' חושב שאני לא בסדר - הוא כבר יגיד לי.

צום קל לצמים ובתיאבון לאוכלים. LIVE AND LET LIVE

אם תקום דיקטטורה שתשלח לגולאגים כל מי שמעשן

הייתי מת מסרטן ריאות בגיל שלושים.

Sonic hedgehog

New member
אתה יכול לבוא לקמפוס שלי

(או להרבה קמפוסים אחרים בארה"ב) עישון בכל רחבי הקמפוס (שלוקח בערך שעה לחצות אותו ברגל מקצה לקצה) יוביל לקנס.

האמריקאים תמיד היו פסיכופטים מגזימנים

הורגים זבוב בטיל טומהוק ואוכלים מרק בכף טרקטור

Sonic hedgehog

New member
לא חושבת שהם מגזימים

בעיני זה מאוד מוצא חן, לא צריכה לשאוף עשן סיגריות כשאני הולכת ברחבי הקמפוס. זה גם עובד בארה"ב אחוז המעשנים מאוד נמוך ורוב המעשנים הם זרים.

מה שלא מצדיק את האיסור

גם אם יש אחד שרוצה לעשן אין לרוב שום זכות לרמוס אותו כי הם לא אוהבים את הריח. אם זה בתוך בניין, ניחא. אבל באויר הפתוח? זה לא מזיק לסביבה ובמקרה הגרוע מדובר על אי נעימות קלה. שיתמודדו.
וחוץ מזה, לא הבנתי למה את מתכוונת במילה "זרים" שהם לא ילידים אמריקאים? אז מה לא מגיעות זכויות יסוד למי שאינו אינדיאני?

Sonic hedgehog

New member
לעשן זה לא זכות יסוד

ולא ברור לי איך הגעת מהעובדה שאיסורי העישון בארה"ב נראים כיעילים בהפחתת העישון ל"אין זכויות למי שלא אינדיאני" אבל נניח לזה.

השטח של האונברסיטה שייך לאונברסיטה מותר לה לאסור עישון בשטחה כמו שלי מותר לאסור עישון בבית. לאונברסיטה יש כנראה אג'נדה להקשות על עישון כדי לעזור במניעה, זכותה בעיקר בהתחשב בכך שכמחצית מהאונברסיטה הם בתי חולים. באופן אישי לי זה נח ונעים.

חירות הפרט לעשות מה שב*** שלו זו זכות יסוד

ואם את מונעת ממנו לבחור בעישון או בצביעת שיער את פוגעת בזכות יסוד זו.
האנדיאנים הגיעו בתגובה לכך שציינת שרוב המעשנים זרים. העקיצה הייתה שאין אמריקאים ילידים מלבד האינדיאנים.
זה ששטח האוניברסיטה הינו פרטי זו טענה טובה.
זכותם לאסור על מעשנים/כלבים קצוצי זנב/בחורים ג'ינג'ים/כחולי עיניים/מלוכסני מבט להכנס.
זכותי להגיד שהם פסיכופטים אם הם מממשים זכות זו.

Sonic hedgehog

New member
אין אמריקאים ילידים מלבד אינדיאנים?

כל מי שנולד באמריקה הוא יליד אמריקה ( אבל ספציפית אנחנו מדברים פה על ילידי ארה״ב דווקא בדרום ומרכז אמריקה יש הרבה מעשנים).

לכן אני לפחות התייחסתי לזה כבדיחה

על היחס הרע של האמריקאים למהגרים גם אם הם נולדו בארה"ב.
אני מצטט: "בכל מקרה רוב המעשנים הם זרים" ולכן מה? מוצדק לרמוס להם את הזכויות?

Sonic hedgehog

New member
אבל זה רק הוכיח שלא הבנת את ההקשר

של הזרים, אבל עזוב זה לא מוביל לשום מקום.

Sonic hedgehog

New member
יכול להיות

שברוסיה זו לא היה פעילות דתית לשם פעילות דתית אלה יותר נסיון לשמור על תרבות יהודית ותחושת לאום בעוד שבארץ אין סיכוי שתאבדו את הזהות היהודית שלכם ולכן קיום המצוות מיותר.

גליאל

New member
אין לי שמץ. מה שבטוח שמשנה לשנה

אני פחות מאמינה במשהו למלעלה ויותר מאמינה במה שאני רואה נוגעת שומעת נושמת .................... מאז שהפסקתי לצום ביום כיפור משום מה זה עושה לי טוב יותר - למה אני צריכה לסבול? בשביל מה? מה עשיתי רע?

בדיוק קראתי על זה

אז בתפילה בכיפור ישבתי מאחור וסיימתי את הספר הקודם ואחרי שחיפשתי אחרי ספר חדש בבית ראיתי בחדר של אח שלי מתנה שקיבל מדודה שלנו "אנשים מספרים על עצמם 5" של חיים ולדר. את הספרים שלו "ילדים מספרים על עצמם" הייתי אוהב לקרוא לפני כמה שנים.

בכל אופן, בספר היו 2 סיפורים כאלו. אם אסרו על היהודי לקיים מצוות- הוא עשה ההפך. במידה וניתן לו חופש לעשות רצונו- הוא עזב [או לפחות היה על הדרך לעזוב] את הדת.

Sonic hedgehog

New member
חיים וולדר כותב על יציאה בשאלה??

בטוח הוא חזר בתשובה בסוף או על ערש דווי הבין שטעה לא?

דווקא לא

אבל היו לו כמה ניסוחים שעצבנו אותי

לא יודעת למה זה קרה לכם

אבל מכירה מקרוב מישהי רוסיה גם כן. וגם אני לא אהבתי את התאור של הדברים שקרו לבני משפחתה.
ברוסיה היו זרים, יהודים בלתי רצויים (בדיוק כמו סבי וסבתי ז"ל בארצות הולדתם)
הגעתם לארץ המובטחת סוף סוף. אתם חלק מהעם הזה ובום. כל רוסי חשוד כגוי. כל רוסיה דרושה בדיקה.

זה רק הדת יכולה ליצור חיץ כזה בין בני אדם.

למעלה