סתם תשובה...
בעיני בעיני, התאהבות (שלזה אתה מתכוון כשאתה שואל על "אהבה"), אותו דחף ראשוני ש"שואב/מדביק/מושך" אותנו לאדם אחר, נפלא גם הוא.
אישית, בעיני, חיי שיתוף וזוגיות הם דבר נפלא.
בעיני, אישית, להתחתן זה רעיון גרוע (
).
התאהבות, זו ש"שואבת/מושכת/מדביקה" אותנו לאדם אחר, זו הכימית, המשגשגת כשפרומונים, חומצות אמינו וכימיקלים דוגמת פניל-אתיל-אמין, דופאמין, אוקסיטוצין ונוראפינפרין משתוללים בגוף, הגורמים לנו לפרפרים בבטן, להמשך, להתרגש, לרצות, להתכרבל, לקיים יחסי מין - היא נפלאה,
אבל כבסיס מידע לקבלת החלטות על בחירת בן/ת זוג, היא רעועה...במקרה הטוב, בלשון המעטה.
אחרי הכל, ככל שחולף הזמן והגוף מתרגל לתהליכים הכימיים, ההשפעה שלהם פוחתת. פועל יוצא, שהאדם שהיווה טריגר לכל התהליכים הללו...אט אט "סר חינו" בעיננו (ע"ע "אהבה גוועת / המשיכה פוחתת/נעלמת" וכדומה).
ה
אהבה ה"אמיתית" (במרכאות כי יהיו כאלה שלא יסכימו איתי מן הסתם) שאני מוקיר ומעריך, היא הרגש המתעורר אחרי בחינה מדוקדקת של האמונות, הערכים, הדעות, ההתנהגויות, החשיבה והאישיות של האדם אליו אני מבקש לחבור ואיתו ליצור חיי שיתוף - ובהמשך, ההבחנה, ההבנה וההכרה שהאדם איתו אני מבקש לחיות, ומידת התאמתם לאמונות, לערכים, לדעות, להתנהגויות, לחשיבה ולאישיות שלי וכתוצאה מסך החוויות המשותפות.
ההחלטה אם מלכתחילה לבסס מערכת יחסים זוגית (לאו דווקא "להתחתן") או לא, צריכה להיות (לדעתי, כי אני סביר להניח שיהיו כמה שלא יסכימו איתי) החלטה רציונלית, מושכלת, מדודה, יסודית (ככל שניתן)- אם אפשר, בד בבד עם הרגש ההוא...ההתאהבות.
אחרי האמור לעיל, אני מחוייב לציין שאנשים משתנים, רצונות משתנים, כוונות משתנות, החלטות משתנות, מטרות משתנות, חוויות משנות, נקודות מבט משתנות...בגלל שלל גורמים ומשלל סיבות. וכשהמדובר בשני אנשים, השינויים האפשריים, מוכפלים עשרות מונים.
שום רגש או חשיבה רציונלית ככל שתהיה, אינטליגנט רגשית ושכלית ככל שתהיה, לא מבטיחים חיים משותפים יציבים, מוצלחים, נטולי שינויים... לנצח.
לכל דבר יש "תוקף".
לחוויות.
לרגשות.
לשיתופים.
לכוונות.
למטרות.
לגוף.
לחיים.
שום דבר לא מחזיק לאורך זמן.
שום דבר לא "לנצח".
אין דבר גרוע יותר או פחות.
אין דבר טוב יותר או פחות.
יש בחירות שנעשות מתוך שיקולים כאלה ואחרים.
לפעמים השיקולים של אנשים....איך לומר...לא משהו.
לפעמים זה מצליח ולפעמים לא (תלוי את מי אתה שול ומתי).
כשההתאהבות/אהבה/חתונה/מערכת יחסים גוועים, צריך להיות בוגרים מספיק, נבונים מספיק,
לא לכעוס! לא על הבחירה, לא על ההחלטה, לא על האכזבה, לא על האובדן, לא על השינוי.
להבין שהחיים והאנשים הם דינמיים.
שהכל בר שינוי.
לעשות את המאמץ לכבד את האדם אותו בחרת.
להעריך את הזמן שהוקדש.
להוקיר את ה"קורבנות".
את החוויות המשותפות.
לקחת אחריות.
להתמודד.
לקחת את עצמך...
ולהמשיך הלאה.
זה הכל.
אני מקווה שהייתי יסודי מספיק.