סתם שאלה .

סתם שאלה .

אימי המנוחה הייתה מקללת את הפולנים (הגויים ) כאשר היזכירו את פולניה והפולנים . הייתה אומרת . הפולנים יצאו עם גרזנים להרוג ביהודים . אני מתקין צלחות לוויין . אומר ליפעמים לאדם תתקין צלחת לפולניה . עונה לי האדם שישרפו הפולנים לא רוצה לישמוע מיהם . גם גיסתי נסעה לפולניה עם אבא שלה . סיפרה לא קניתי שם כלום . רק דברים חשובים . לא לעזור לכלכלה שלהם . וכאן בפורם מספרים סיפורים כאילו שם זה גן עדן עלי אדמות שם . לא מיסתדר לי העניין . היתכן ? ועוד פורום בעיברית . שבת שלום

ברק301

New member
מממ...

חצי מהעולם שונא את ישראל , הפלסטינאים והערבים חושבים שאנחנו רוצחים מטורפים הם צודקים ? זה תלוי בנקודת השקפה בני אדם הם בני אדם ובכל אחד יש רע וטוב אגב, אם מדובר על רוע, הגרמנים היו מקור הרוע במלחמת העולם השניה וחלק מהפולנים הלכו אחריהם והיום גרמניה וישראל הם החברות הכי טובות יצא לך לראות איזה פוולסווגן ברחוב ?

צודק . אולי הדור הישן והזקן השינא נישארה

אני הייתי בפולין טיול שורשים בשנת 2000 . וראיתי שאין להם כלום לפולנים . שאלו למה אני לא חוזר לפולניה . עניתי בפולנית השבורה שלי . טו ניימה ניץ . וישראל יה מן פיססקו . פו אין כלום בישראל יש לי הכול . בישראל יש אנשים מיכול העמים מרוקאים טוניסאים . אז הם אולי נוסעים עם פולצווגן . סתם לא היסתדר לי במוח העניין . יש 2 סוגי פולנים בישראל . אוהבי פולין . ושונאי פולין . אגב על גרמניה לא שמעתי שינאה כזו כאשר אני שואל על צלחת לקליטת גרמניה . רק על פולנים . אגב כאשר הייתי בפולין בטיול בגטאות ראיתי סימני שינאה לישראל . אבל קטנים לא רציני שבת שלום

ברק301

New member
את לא חייב...

אתה יכול לאהוב או לא... זכותך... אגב, אם תסע היום לפולין... אז תראה שמ2000 עד 2012... פולין התקדמה הרבה... אגב בקשר לחצי אוהבים וחצי שונאים... אפשר להגיד את זה גם על גוייבות וכוסברא...

"גן עדן עלי אדמות"

גם אני שמתי לב, שיש פה בפורום נטייה להתרחק מנושאים בעייתיים ביחסים בין פולנים ויהודים בימינו. לא ממש הכחשה שיש נושאים כאלה, אבל נטייה להתרחק מהם. מזכיר לי קצת את המנהג לא לדבר על מחלה חשוכת מרפא ולא לקרוא לה בשמה, כי למה לקלקל לאנשים את מצב הרוח. אני טועה? ואולי זה קשור למה שאומרים עלינו, הישראלים, שאנחנו מאד ישירים, ואילו בתרבויות אירופיות לא מקובל ולא מנומס לשים דברים על השולחן.

deebeebee

New member
ואולי בגלל הרדיפה אחר אזרחות פולנית

שלמרות שאין קשר בינה לבין "תרבות" (אולי בכלל כדאי לשנות את שם הפורום לפורום אזרחות פולין.........)נמחקות כל הסוגיות האחרות?

למעלה