סתם שאלה

סתם שאלה

האם זה נכון שכל יום בן אדם חולם אבל פשוט הוא לא זוכר את החלום\שהוא חלם?? משום מה,נראה לי ששנה כבר לא חלמתי כלום!

KEiN

New member
אמת..

כדיי לשפר את זיכרונך כדאי שתנהל יומן חלומות (מחברת או פנקס). מיכוון שאתה אומר שאתה לא זוכר כלום- כשאתה קם בבוקר אל תפקח את העיניים ותשקיע כמה דקות בלהיזכר בחלומות שלך ותרשום את כל הפרטים הקטנים- בסוף תזכור חלומות שלמים ובבהירות מדהימה (זה אכן עובד!) יאללה לעבודה- עבודת כפיים!

LucidGuess

New member
זו עובדה, כולנו חולמים בכל לילה

כל אחד חולם בלילה, זו עובדה שכבר הוכיחו מזמן במעבדות שינה ובמחקרים על שינה, חלומות הם חלק בלתי ניפרד מתהליך טיבעי שמתרחש במוח בכל לילה, אין אדם שלא חולם אלא אם כן הוא עבר איזו תאונת דרכים נוראה שעיוותה לו לגמרי את המוח או משהו כזה... בדרך כלל אנשים פשוט לא זוכרים את החלומות שלהם כי הם ממהרים מיד לקום בבוקר מהמיטה ולהתחיל בעיסוקיהם בלי להקדיש טיפת תשומת לב לחלומות שלהם... השיטה הכי יעילה ליזכור חלומות ( נסה ותיראה בעצמך ) היא בכל בוקר שמתעוררים להישאר עוד 10 דקות במיטה עם עיניים עצומות ולנסות להיזכר בחלומות שהיו לך בלי לינדוד עם המחשבות לכיוונים אחרים. וכמובן אחר כך חשוב מאד לקום ולירשום את הכל ביומן החלומות שתכין מבעוד מועד ליד המיטה. Lucid

האמת מה שאמרתם הוא אמת לאמיתה

תמיד אני מכוון את השעון שעה(!) לפני שאני צריך לקום וכך יוצא שאני יושן עוד שעה "בונוס" ואז אני חולם פה ושם. לפי מה שקראתי כאן,החלומות שכן היו לי היו מאוד צלולים היות שאני ידעתי שאני חולם ועשיתי מה שבא לי בתוך החלום!(אם כי היו מצבים שאני זוכר שממש לא ידעתי אם מדובר במציאות או חלום ופחדתי לעשות כל מיניי דברים שנוגדים את המציאות האמיתית!) האם באמת אני יכול לגרום לעצמי לחלום כל יום חלומות צלולים?? האמת שלא ממש הבנתי את הקטע של היומן..הרי לא כל כך אכפת לי לרשום את מה שחלמתי אלא פשוט לחוות אותו באותו רגע! זה הכי כייף לא?? מה זה יתן לי אם אני ארשום אותו?? כדי שאראה אותו לנכדים שלי?? תסבירו לי בבקשה :)

LucidGuess

New member
רישום יומן חלומות...

יומן חלומות אתה רושם בשביל עצמך, לא בשביל הנכדים שלך... רישום יומן חלומות זו השיטה הכי יעילה להגביר מאד את זיכרון החלומות שלך, גילו שאם אתה רושם את כל החלומות שלך ביומן חלומות זה גורם לך תוך זמן קצר להתחיל ליזכור אותם הרבה יותר מפורט ובצורה הרבה יותר טובה, זו עובדה ידועה, תנסה כמה ימים לירשום את החלומות שלך כל בוקר בצורה מפורטת ותראה פתאום שאתה מתחיל ליזכור אותם פי אלף יותר טוב. חוץ מזה הם מאפשרים לך גם למצוא "עוגנים" בחלומות שלך, כלומר כל מיני דברים שחוזרים על עצמם ואתה יכול לנצל אותם לצורך בדיקות מציאות. וגם ממש כיף לקרוא אותם אחרי כמה ימים או כמה שבועות. ברור? Lucid

KEiN

New member
אתה עוד פעם חזרת על מה שאמרתי!!

גררר!!!!!!!!!!!

למעלה