סתם שאלה

One Drop

New member
סתם שאלה

יש אנשים שאצלם חלומות צלולים הם כרוניים? שאין להם לילה בלי חלום צלול?

makron2

New member
יש אנשים

שחולמים צלול באופן קבוע(מחצללים טבעיים),אולי זה סוג של הפרעת שינה. להגיע לרמה של חצלול או שניים כול יום זה אפשרי,במיוחד אם מצליחים לבצע ווילד באופן קבוע.

silverhawk

New member
כרוניים זו מילה קשה

כמו שמקרון אמר, יש מחצללים טבעיים שחווים חלומות צלולים באופן קבוע, אולם אני לא יודע אם באופן יומיומי (למרות שבמידה וכן, אני מניח שהשיטות שהם מפתחים הן שיטות לאבד מודעות ולא לשמור עליה :)).

Neurosis

New member
זה גורר גם שאלה נוספת

בהנחה שיש אנשים כאלה, האם זה משפיע על איכות השינה שלהם וכתוצאה מכך גם על חיי היום-יום? הרי ידוע בבירור שלחלימה ולשנת REM בכלל יש תפקיד מכריע בפעולה של המוח ובשמירה על שפיות, ומן הסתם חלימה צלולה גורמת להשפעה מסוימת על התהליך שקורה בזמן השינה. אם זה קורה פעם בכמה שבועות או אפילו ימים זה דבר אחד, אבל חלימה צלולה בתור מצב ה-default נשמע כמו משהו שדי משנה את הפעולה של המוח ביום יום...

Bluescale

New member
הגוף צריך רק 4.5 שעות שינה

כאשר המוח צריך עוד מחזור שינה נוסף בלבד (כלומר סה"כ 6 שעות שינה) כיוון שחלומות צלולים נוטים להופיע רק בשלבי השינה הסופיים (בד"כ לאחר 4 מחזורים - 6 שעות) אין השפעה פסיכולוגית ו/או פסיכיאטרית (כימיכאלית) על המוח ועל שפיות אותם אנשים.

makron2

New member
אני חושב....

שאנשים שחולמים צלול על בסיס קבוע(יום יומי)כבר הסתגלו בצורה מסויימת לאשלייה שבעצם הם "ערניים" במצב זה,אולי ע"י הקדמה של שעת ההרדמות. לי אישית בימים שהיו הפצצות חצלולים(2-3)בנוסף איזה התעוררות כוזבת ועוד איזה חלום מוחשי,הייתה עייפות מסויימת ביום שלאחר מכן,לדעתי זו אשלייה,עצם הזכרון החד או מצב של מודעות עצמית גבוהה שלנו עושים פעולה מסויימת במקום מסויים אולי מערפלות מעט את כושר השיפוט שלנו למידת העייפות האמיתית שבה אנחנו נמצאים. לאנשים שונים חוויות שונות.

silverhawk

New member
אני חושב שהתשובה יותר פשוטה

גם בקרב מחצללים כרוניים, אם תרצה, האחוז היחסי המוקדש לחחלומות הצלולים מסך כלל זמן השינה בכלל ומזמן החלימה בפרט, הוא עדיין קטן ביותר. לאור זאת, ספק בעיניי אם ישנה השפעה שלילית כלשהי לדבר.

makron2

New member
חוויות שונות...

הייתי צריך להדגיש שמדובר במקרה שקרה לי מעט פעמים,שוב אולי זה רק אני אבל אחרי לילה עם כמה התעורריות כוזבות ועוד נגיד 30ד חצלולים(15ד לחצלול במצב טוב)+לקום לשירותים
,לעיתים עושה אותי קצת עייף ומבולבל בבוקר. כמובן מיותר לדבר על המקרים שקמים מבסוטים(הרוב המכריע)

silverhawk

New member
יכול להיות שזה פסיכולוגי

קשה לי להאמין שיש באמת השפעה פיזית. אבל אולי אני טועה.

makron2

New member
בגלל זה התייחסתי לזה כמעיין אשלייה

שנובעת בעיקר מהזיכרון ה"טרי" של עולם החלום,מזל שזכרון חלום זה דבר שמתפוגג דיי מהר ברוב המקרים. לפעמים יש לי חצלולים איכותיים שאני זוכר לשעות רבות ואני הכי שונא מקרים שהיה חצלול טוב אבל נמחק ברובו ע"י חלום חדש. (לכתוב באמצע הלילה לא עושה לי טוב)

silverhawk

New member
בהחלט, אין דבר יותר מתסכל מזה

אתה בטוח בלחלוטין שתזכור אותו בבוקר, ואז *פוף*, הוא נעלם, ואתה נשאר רק עם הזכרון של הזכרון.

למעלה