סתם שאלה

אל תגזים!

מדריכי התנועה אמונים על פעילות חברתית בלבד ואין להם דבר עם חינוך. חוששני, שדווקא המדריך, שהיה מורה דברים אלו לחניכיו, היה נזרק מהתנועה לאלתר.
 

orenin

New member
אני לא מסכים

ברור שלמדריכים אין מקום בחינוך כמו לרבנים ומורים - אבל הם בהחלט מעירים, מכוונים ומייעצים. לא לפני הרבה שנים גם אני הייתי חניך בבני עקיבא, ובשבילי המדריך בהחלט היה דמות שצריך לחקות. וחבל שאצל הרבה מדריכים - אין באמת ממה ללמוד.
 
יתכן

וראשית - תודה על ההבהרה. בכל זאת אני חושב, שיש מעט גוזמא בהודעתך. עם מי אמור לדבר על אוננות? עם ילדים בני תשע?! עשר?! ואפילו שתים עשרה או שלוש עשרה - אלה עדיין אינם בשלים דיים ואוננות יכולה להיות אצלם משהו חד-פעמי ואף נסתר מעין כל. שום מדריך לא אמור לדעת מזה או לדבר על כך עם החניכים. זה מנוגד באופן מוחלט לתפקידו. לגבי בנות אני קצת מבולבל. יש סניפים מעורבים, שבהם בנים ובנות נפגשים יחד ואי אפשר להימנע מנגיעה פה ושם. בסניפים נפרדים החניך לא אמור לפגוש בנות, ואם כבר נפגש ונתפס ב"נגיעה", יתכן, שהמדריך יעיר על כך וייתכן שלא. גם זה לא מתפקידו להוכיח חניך על מעשיו הפרטיים. לכל היותר יכול להביא הדברים בפני הקומונר/ית. לגבי מדריך, שהוא הומו, גם כאן יש להבין, שהמדריך עדיין לא השלים את התפתחותו המינית. יתכן, שאיננו שלם עם נטייתו וטרם ניתן לקבוע, אם זה משהו בר חלוף או דבר, שיישאר עמו לכל חייו. בכל מקרה לא ניתן לעשות הכללות ולהקיש ממקרה אחד על הכלל. לדעתי דווקא מדריך הומו אמור להיזהר שבעתיים לבל תתגלה זהותו האמיתית.
 

aldo7

New member
וואו, עיצבנת אותי עכשיו

אז אני אדלג על כל ה"שלום אני די חדש בפורום למרות שהגעתי כבר לפגישות" ועל להציג את עצמי, גם ככה אני אחליף את הניק בקרוב. כן. אני הדרכתי ואני הומו, חניך שלי הדריך והוא הומו, ויש והיו עוד כמה מדריכים הומואים בבני עקיבא. כל אדם הוא לא מושלם, גם הרב הכי גדול. זה שאדם נמשך לגברים לא אומר שהוא לא יכול להיות מחנך או שהוא לא יכול לעבוד את ה'. (אגב, היה לי חניך שדי נמשכתי אליו, ולמרות זאת חייתי עם זה טוב מאד.)
 

רעותי 17

New member
סתם שאלה..

היה כאן מישהו שהדריך פעם בבני עקיבא למרות שהוא לא התפלל? למרות שהוא לא תמיד מכבד את ההורים שלו? למרות שלפעמים הוא לא מברך ברכת המזון? למרות שהוא לא הכי מושלם במצוות? הדרכתי בבנ"ע, הייתי גם מדריכת יהדות ותמיד, לפני הכל, הייתי אומרת שאני לא מושלמת. שאני מתקדמת בעבודת המידות שלי ביחד. שמותר ואפשר לקחת דוגמא אבל גם לי מותר ואפשרי ליפול ולהתרסק. אני אדם. גם לי מותר לאהוב, גם לי מותר ללמוד. גם לי מותר להתלבט, גם לי מותר לפעמים לכפור. זה שחלק אחד בנו הוא לא בדיוק דמות המדריך האידיאלי [ומיהו המדריך האידיאלי בכלל? זה שדוס וצדיק והכל טוב לו או זה שמתמודד יום יום מחדש? זה שנולד בבית דתי או זה שלמד את התורה בעצמו? דיון בפני עצמו] לא מחייב שאי אפשר להיות מדריך. גם הרבנים הכי גדולים שלך חוטאים לפעמים- זה אומר שאין להם זכות להיות רבנים? תוציא את הטוב שבך ותשפיע ממנו לעולם.
 

גנימדס

New member
אוי...

לא הדרכתי בבני עקיבא, אבל עבדתי בטיולים שלהם. ככה שמרחוק אני מבין על מה אתה מדבר. בבני עקיבא שני נושאים בלטו לעין :פוליטיקה וצניעות. שני נושאים שמרתיח אותי לחשב איך הועלו אל מרכז החשיבה הדתית. התשובה העגומה היא שאם אתה לא ימני , או אם אינך שמרן להפליא ,יהיה לך קשה לייצג את הדוגמא של בן הישיבה הסטריאוטיפי וכאן נשאלת השאלה:אז מה?..... היה מי שאתה, זו עצתי. אין אד מושלם, ופתרונות קסם לא מגיעים בגיל 15 , 17 או 20. ולפעמים ילדים/בני נער יפנו אליך לא כי אתה מושלם, ולא כי אתה אמור להיות מישהו אחר, אלא כי הם פשוט רוצים לדבר אתך .עם מישהו שיקשיב. תהיה נטיתך אשר תהיה.
 
למעלה