סתם שאלה

shirlove

New member
סתם שאלה

לא יודעת. האמת שאין לי משהו מיוחד לכתוב. סתם כזה... תגידו נראה לכם,שהאהבות שבאות אחרי האהבה הראשונה-משתוות לאהבה הראשונה? אני חושבת שאין כמו אהבה ראשונה-היא הכי מיוחדת-כי אנחנו עוד תמימים בה. הקשרים שבאים אחריה-הם כבר יותר משוקלים,יותר עם מחשבה -נכון יש רגש-אבל לא כמו האהבה הראשונה עם אותה התמימות,ומה אתם חושבים,מה דעתכם?סתם שאלה...

זכוכיות

New member
עד היום, כל אהבה שהיתה לי הרגישה לי

גדולה ומדהימה יותר מהקודמת. למעשה, כל אהבה חדשה שהופיעה לי גרמה לי לחשוב שקודם לא באמת אהבתי, שדמיינתי או משהו. אבל כשאני חושבת על זה לעומק אני זוכרת שדווקא כן חשבתי שאני אוהבת, מאוד, בטירוף... מספיק לקרוא את הדברים שכתבתי על האקס שלי בפורום הזה פעם, לדוגמא, כדי להבין שאני פשוט נוטה לשכוח מהעבר כשיש לי אהבה חדשה. אז כמובן שאני לא מסכימה. האהבה הראשונה שלי כ"כ רחוקה ממני היום, שלמרות שכשאני ממש מתאמת להיזכר אני זוכרת שגם שם היה קסם, אני לא כ"כ מצליחה לשים את האצבע על ה"למה" ו"איך"...

זה כמו יין...

משתבח עם השנים... לאט לאט אנחנו מבינים יותר מה אנחנו רוצים בקשר וככה מבינים עם אנחנו רוצים להיות...

הוקל ורווח לי..

זו שאלה שמטרידה אותי מאוד בזמן האחרון.. ומעודד מאוד לראות מה אחרים חושבים על זה.. אני רואה שהרוב(לפחות ממי שכתב פה) חושבים שזה משתבח עם הזמן.. הדבר שהכי, אבל הכי מפחיד אותי בזמן האחרון זה שאת האהבה הראשונה לא ניתן לשדרג בצורה מוצלחת יותר בעתיד.. וככה נוצר מצב שלעולם לא יהיה אפשר להתחתן עם האהבה האמיתית. אבל נראה שחושבים פה שאהבה ראשונה היא אהבה שלא שוכחים, אבל לא בהכרח האהבה היחידה לה חיכינו כל חיינו. אני באמת מקווה שאני אצליח להתאהב כמו בראשון. זה הכי הכי מפחיד אותי

את יכולה לנשום לרווחה../images/Emo178.gif

"הדבר שהכי, אבל הכי מפחיד אותי בזמן האחרון זה שאת האהבה הראשונה לא ניתן לשדרג בצורה מוצלחת יותר בעתיד..וככה נוצר מצב שלעולם לא יהיה אפשר להתחתן עם האהבה האמיתית." = אין לך מושג כמה כאב לי שקראתי את המשפט הזה. מה שכתבת מביע פחד אמיתי, שבא היישר מהלב. אבל יקירתי, את יכולה לנשום לרווחה משום שנכון, את האהבה הראשונה לא ניתן לשדרג, מה גם שהיא עבר, ותמיד תישאר עבר ותמיד יהיה לה מקום בזיכרון של חיינו אבל, ויש פה א-ב-ל גדול מאוד, כשיגיע הבחור הראוי לך, את תחווי על בשרך שניתן לאהוב אף יותר ובצורה יותר חזקה מקודמותייה אדם אחר. אני חושבת שלפתח קשר לאחר שחויינו אהבה ראשונה נותן לנו למעשה פרספקטיבה למה אנחנו באמת מחפשים במערכת יחסים ובבן הזוג שלנו. ואת תצליחי גם תצליחי להתאהב ואני לא מאחלת לך שזה יהיה "כמו הראשון", אלא שזה יהיה פי מיליון מהראשון. זכרי את מילותיי טוב טוב, כי כשזה יקרה, אני איהיה כאן כדי לחבק ולעודד חזק חזק. בהצלחה

וואייי..

כ"כ התרגשתי לקרוא את דברייך.. "..שזה יהיה פי מיליון מהראשון זכרי את מילותיי טוב טוב (מבטיחה לזכור) כי כשזה יקרה, אני איהיה כאן כדי לחבק ולעודד חזק חזק. בהצלחה" תודה..

LouD1

New member
כולי תפילה ותחינה

הלוואי ובאמת זה נכון אני כל כך מחכה לאיש הבא שאני אוהב, ואם זאת אני לא ממש מאמינה שאני אצליח לאהוב מישהו אחר. יוצא לי לחשוב על זה המון. אין יום שאני לא חושבת על זה. כל פעם שאני נוסעת לעבודה אני מוצפת במחשבות על איך זה שכל כך אהבתי ואוהבת אותו וכמה שיכול להיות שאני לא אוהב יותר אף אחד לעולם, וכמה שאף אחד לא ישתווה אליו לעולם. וזה ממש מתסכל אותי. אני לא זוכרת איך התגברתי על האהבה האחרונה שלי, ואני אפילו לא יודעת או לא זוכרת אם היתה שם אהבה בכלל. מה שבטוח את האקס האחרון שלי אהבתי. אהבתי ואוהבת. אני מפחדת שאני לא אוכל להמשיך הלאה.

בקשר חשוב הרגש יותר מהמחשבה

ואהבה תלויה בהתאמה באופי. ככל שמתאימים, אוהבים. התאמה לא בהכרח דמיון, יכול להיות בה גם שוני.

The Chicken

New member
עם אהבה ראשונה לא מתחתנים

(להוציא מקרים כמו ההורים שלי, ובכלל, כמה דורות אחורה...) באהבה הראשונה אנחנו ילדים (ילדים בתיכון במקרה שלי), אני בכלל לא זוכרת מה מצאנו אחד בשני... וכמו שאמרו כאן קודם, התחושה היא שכל קשר שהיה לי, התעלה על כל הקודמים, כאילו הם היו שלבים שעברתי בדרך בשביל להגיע אליו. מכאן, שזה רק הולך ומשתפר
אז אין לך מה לדאוג...

באהבה הראשונה יש קסם כי..

זה תמים, זה בדרך כלל קליל יותר, כל נראה קצת אשלייתי יותר, ובכלל, מתוק וורוד. אבל... הרגש עצמו? לא חושבת שהוא הכי חזק באהבה הראשונה, אני למשל אוהבת את החבר הנוכחי יותר ממה שאהבתי את הראשון, והאהבה הראשונה שלי היתה מאוד מאוד חזקה ונמשכה 3 שנים.. והאהבה הנוכחית שלי אומנם יש בה קשיים ובעיות, ואומנם לא הכל מושלם, אבל גם באהבה הראשונה לא הכל היה מושלם, פשוט אז היינו יותר עיוורים ונתנו לעצמנו יותר לזרום עם האשלייה.

והקסם הזה של אותה תמימות היא הזיכרון היפה...

ביותר לדעתי. זה זיכרון נוסטלגי שתמיד כייף להיזכר בו. לדעתי, מי שמתיחס לאהבה הראשונה שלו, שהיא אהבת נעוריו, כעוד אהבה רגילה שהייתה לו, הפסיד את אותו זיכרון תמים וחמוד שניזכר לדורות. לדעתי זה תלויי בתמימות שהייתה לכל אחד ואחת שהיה פעם נער או נערה. אבל זה יותר עניין של המציאות של כל אחד ואחת באופן אישי.

זכוכיות

New member
ולדעתי מי שמייחס לאהבה הראשונה שלו

פריווילגיות על פני האחרות, ובעיקר על פני זו הנוכחית- מפסיד את התחושה המדהימה שבהימצאות בתוך הקשר הנפלא ביותר שהיה לו מעולם. מה נראה לך יותר "שווה" להפסיד? אושר או פנטזיה?

kiaora

New member
מסכים לחלוטין

האהבה הראשונה לא מתקרבת לאהבה האמיתית, כמעט תמיד זו תהיה אהבה בוסרית והיא לא משתווה לאהבה כשאתה כבר בן אדם מגובש שיודע מה אתה רוצה. לכותבת ההודעה המקורית, אל תדאגי, מבטיח לך שכשתבוא האהבה האמיתית היא תהיה יותר חזקה ומספקת מהאהבה הראשונה

לא זאת הייתה הכוונה של פותחת השירשור...

גם היא כותבת שהאהבה הראשונה היא רק קסם תמים ולא יותר וישנם את האהבות האחרות שהם הרבה יותר בשלות. כמו שהיא כתבה "הקשרים שבאים אחריה-הם כבר יותר משוקלים,יותר עם מחשבה -נכון יש רגש-אבל לא כמו האהבה הראשונה עם אותה התמימות" מדובר רק על הזיכרון מאותה אהבה ראשונה ועל התמימות שבה.

זכוכיות

New member
קצת קשה לי להתחבר גם לזה...

כי מבחינתי "אהבה" היא אותו קסם, גם אחרי שאהבתי הראשונה מוצתה והמשכתי הלאה לא חשבתי שאהבותי הבאות יהיו נטולות קסם, להיפך, זה מה שחיפשתי. גם אהבתי השניה היתה קסומה, וגם אהבתי השלישית... בכל אחת מהן התלהבתי, התרגשתי והוקסמתי "יותר" (קשה לי לדעת אם אני אכן מוקסמת יותר, כי הדברים שאני חווה היום תמיד יראו לי מרגשים בהרבה מאלו שחוויתי לפני שנים- אירועים שאיבדו מהרלוונטיות שלהם ונשכחו ברובם, כולל רובו של אותו "קסם". אבל אם אני לא חופרת בזה, ולא נכנסת לעומקו של עניין... אני בקלות יכולה להגיד שאהבתי הנוכחית היתה לי קסומה בהרבה מהקודמות... וזה מה שאמרתי גם באהבתי הקודמת...)

למעלה