סתם שאלה

Mike A

New member
סתם שאלה

זה רק אני או שיחסים לערים אחרות (נגיד תל אביב) העירייה לא עושה כלום בעיר מבחינת תרבות? נגיד שם יש שירים על תחנות אוטובוס, כל תצוגה חדשה במוזיאון שם מפורסמת בשלטי חוצות בכל העיר (המוזיאון בעיר אצלנו פעיל בכלל?), עשו משהו נחמד מאוד בחוף פרישמן שכל יום ב-7 יש איזה יוגה מאסטר וגורו כזה שבא ועושה יוגה לאנשים, וכו'. הבנתם על מה אני מדבר. אין כאלה בכלל בבאר שבע. הדבר הכי מרגש שראיתי פה היה את השלטים האלה של "סלט הקיסר כבר טעמת?". בלע.

RED OR DEAD BS

New member
ההשקעה בתרבות והנוער שואפת לאפס.

בעיקר בחופש הגדול, פשוט לנסוע לערים במרכז ולקנא.

../images/Emo45.gif../images/Emo204.gif../images/Emo210.gif

כמה שבמרכז וקצת יותר צפונה שמים דגש על תרבות רואים שהעיריות משקיעות ונותנות לזה דגש, ורק פה כאילו כלום. ואחרי זה שואלים למה לבאר שבע יש תדמית כמו שיש לה.

תרשה לי לחלוק עלייך.

דווקא כן ישנה התקדמות בפנייה אל הנוער, ובמציאת מקומות בילוי ותרבות. לדוגמא בכל יום ראשון ורביעי יש מה שנקרא ציפורי לילה, שהנוער העובד והלומד מארגנים מ9 בערב ועד 2 לפנות בוקר, במגרש הטניס ליד וסרמיל[ שש בש, ערב תרבות מגניב, טורנירי כדורגל כדורעף, ובעיקר! מקום שבו הנוער יכול לבלות, ולהנות.] בימי רביעי יש פסטיבל סמילנסקי, מוסיקה טובה ומגוונת דוכנים.. היום בשעה 8 וחצי במוזאון הנגב יש מפגש של מרצה לספרות[שברח לי שמו] ביחד עם ערן צור, שיחה אישית ושירים של ערן- 10 שקל. ובכל יום שלישי[ ולפעמים גם בנוסף ימים אחרים] הופעות בעשן הזמן[שכונה ד]. אז כן, אפשר להתלונן עד מחר, אבל אפשר גם לבדוק לחפש, ולמצוא. עשו חיים.

RED OR DEAD BS

New member
השקעה אפסית

אם זה מספק אותך (ובינינו, מי יבוא למוזיאון הנגב? ) אז זה חבל מאד, כי זה כלום לעומת האפשרויות (גם מבחינת כמות ויותר חשוב איכות) שעומדות בפני הנוער במרכז ובשרון.

טל אורן

New member
פה בדיוק מקור הבעיה.

מי יבוא למוזיאון הנגב? מי יבוא לשכונה ו'? מי יבוא לרחוב סמילנסקי באמצע העיר העתיקה? מי בכלל יקום וילך לראות את כל אירועי התרבות שאנשים עובדים עליהם יום וליל, בלי מימון או שכר? הרי עדיף לשבת ולהתלונן שאין פה מה לעשות. בערים אחרות יש יותר ארועי תרבות - כי הקהל קם ודורש ארועי תרבות. או יוצר אותם בעצמו. קומו. תבקשו. תפגינו נוכחות. לשבת על הדשא בערב ולראות את ערן צור מופיע, זה, לדעתי, פאקינג ארוע תרבות משובח. דברים גדולים לא קמים לבד. אנשים מקימים אותם.

RED OR DEAD BS

New member
סדר גודל, הכל זה סדר גודל.

עשן הזמן יכול להיות אחלה אבל לא יכולים להכנס לשם יותר מדי אנשים. פסטיבל סמילנסקי זו קרן האור היחידה בעיר הזאת, ושאפו למארגנים, אבל פה נעוצה הבעיה, יוזמה אישית זה אחלה והלוואי שיירבו כמוכם, אבל העירייה חייבת לתת את המענה העיקרי לצרכי הנוער בכל הקשור לתרבות. יש עשרות אלפי בני נוער בעיר, במקום לארגן מקום מפגש ענקי כל שבוע עם מוזיקה טובה ושאר אטרקציות (טורנירים למינהם) אז עושים איזה פעילות מגוחכת של ציפורי לילה (יסלחו לי המארגנים, פעילות כזו אולי תתאים לקיבוץ בארי, לא לעיר עם 200 אלף תושבים) ויוצאים לאחר חובה. לי מגיע בדיוק כמו תושבי נתניה, הרצליה, רעננה, רמת השרון, תל אביב ושאר הערים שכן שמות דגש על הנוער. אינ עדיין לא מבין למה אני כל כך אוהב את העיר הזו, אבל מה שכן זה למרות כל הפגמים, ולא בזכות. מקווה לשינוי בחשיבה לאחר הבחירות.

fireman

New member
מה גורם לך לחשוב שכל אירוע תרבות

בגוש דן הוא הפקת ענק של אלפי דולרים? בגלל שמדובר באירוע קטן לא הולכים? אני כבר מזמן להפסקתי להתרגש מהודעות הבכיינות כפויית הטובה הזאת בפורום. אני מסכים עם כל מילה ומילה של טל אורן, אי אפשר לכתוב את זה טוב יותר יש אירועי תרבות, הנוער מתפנק, עושה פוזות ובסוף בוכה שאין מה לעשות רחוק לי, קרוב לי, למה ב23:30..... במקום לצאת ולהנות ממה שיש, ובהחלט יש, אתם מתבכיינים מול המקלדת. תהנו.

RED OR DEAD BS

New member
אם לא הייתי גר חצי מהזמן בהרצליה

עוד יכלתי לחשוב שאתה צודק. הנה דוגמה לאירוע ענק שלא עולה עשרות אלפי דולרים: כל שני וחמישי במהלך החופש הגדול יש את הספורטק, עם dj מקומי (לא נראה לי שהוא עולה 20 אלף דולר ללילה, אבל זו רק הרגשה שלי), עמדות פלייסטשיין ושאר משחקי מחשב מתקדמים (עם תנועות אדם וכאלה), מגרשי כדורגל, כדורסל, טניס, כדורעף ולדעתי אפילו הוקי בטון - שנערכים שם טורנירים, עמדות משחקי דמקה , שש בש וכדומה. בקיצור מקום מפגש אמיתי, שלא נדבר על מערך ההסעות (הלוך וחזור) שמארגנים לתושבי הרצליה. זו עייריה ששמה דגש על הנוער, שנותנת אלטרנטיבה בחופש הגדול, ומבקום לשבת בחוץ על הספסל ולדפוק את הראש אפשר להכיר מישהי ולרקוד איתה חינם אין כסף. פעמיים בשבוע המקום מפוצץ באלפי בני נוער מכל איזור השרון והמרכז. יש משהו שמתקרב לזה בבאר שבע? אי אפשר לצאת 3 פעמים בשבוע לפורום/בארקה/סנוקר ולהוציא כסף בלי סוף, אם היו אפשרויות ראויות אני מבטיח לך שהנוער יגיע כבר מעצמו, בחופש אפשר להשתגע משעמום. אז אל תשקרו לעצמכם עם אירועי התרבות שיש בבאר שבע - שרובם ככולם קטנים מאד ואינם פונים לקהל הרחב.

אקסיומה

New member
../images/Emo45.gif אני דווקא מסכימה איתך...

ואם היו מקימים אירועי תרבות במקומות מרכזיים יותר כמו האיזור של הקניון, הביג או היכל התרבות, אני מניחה שיותר אנשים היו טורחים לצאת מהבית ולהגיע. העניין הוא שעד שמקימים כאן משהו חדש בעיר, אז ממקמים אותו באיזו שכונה שאנשים בקושי מגיעים אליה, וכל הפוטנציאל הולך פייפן.

Mike A

New member
ומי מכיר את זה?

יש פרסומים של זה? יש שלטי חוצות שמראים על הדברים האלה? אני לא ראיתי.

טל אורן

New member
על סמילנסקי וערן צור

(שאגב, הרגע חזרתי והיה פשוט מעולה) יש פרסומים בכל חור בעיר. אפילו בצמתים ליד המעונות. לילה טוב.

mix drix

New member
סליחה - מי זה באר שבע ?

מיי זה באר שבע - זה אני ואתה ואת והוא - אנחנו כולנו יוצרים את העיר והמקום ולא הוא אותנו - אז מספיק להתלונן - קומו ותעשו ! זה לא בשמים - גם אם אתה "קטן" וחסר אמצעים בכאילו אתה יכול לתרום את תרומתך לשיפור חיי התרבות בעיר - ושוב - אם תרצו אין זו אגדה, היו פה הרבה יוזמות מבורכות שגוועו בגלל חוסר היענות או סתם בגלל שזה לא הגיע לתודעה . בסה"כ מאחורי הכל עומדים אנשים - ואנשים ניתן להניע - קומו דברו תציעו העלו רעיונות פנו לגורמים המושכים בחוטים ואולי יזוז משהו לטובת כולנו ! לברוח או לקנא במרכז לא יוביל אותנו לשום מקום רק ישאיר אותנו מאחור , ובסה"כ באר שבע היא בעלת פוטנציאל לחיי תרבות תוססים ומעניינים - ואפשר לשנות שעוד יבואו מהמרכז אלינו - אם תרצו אין זו אגדה - אמרתי כבר ??

RED OR DEAD BS

New member
ראה את תגובתי לטל אורן

יוזמה אישית זה מבורך, אבל לא תפקידי לבנות ספורטק או להקים פארק ענק שישמש להופעות ושאר ירידים.

ווג28

New member
בתור דרומי טרי

את כל כך צודקת אני עדיין נוסע כל חמישי לתא להופעות לצערי

למעלה