סתם שאלה.

Eien Chibi U

New member
מוזר...../images/Emo104.gif

לכתוב רק את מספרי הפרקים על קצה דף הבחינה נראה לי מספיק... אני מעדיפה לעשות את העבודה בעצמי. למרות שאני יושבת ליד אחת התלידות הכי טובות בכיתה, שהיא גם במקרה החברה הכי טובה שלי, ורחוק מהמורה, ויאדה יאדה יאדה... אני מעדיפה להישאר עם ה-90 שלי ולא להעתיק. עדיף ללמוד כדי להשיג את אותה תוצאה/לא ממש ללמוד ולקבל 90. אבל לא לרמות.

erlich

New member
"אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה"

הפעם הראשונה שרמיתי בבחינה הייתה בכיתה ז. הייתי עם יעלי כל הלילה שלפני ובאמת שלא היה בראש שלי ללמוד על דרכי הרביה של הצמחים, העדפתי לנסות לשכנע אותה ללמוד על הדרכים האנושיות יותר( אל תשאלו אם הצלחתי או לא, אני לא אספר ). ככה או ככה, לבחינה לא ממש הגעתי מוכן (יותר נכון כשאני נזכר בימי התיכון העליזים עד מאוד שלי אני מוכרח לציין את עצמי לטובה שהגעתי עם עט ( שגם כתב )). פססססססססט, פססטטטטט רונייייי!!!! מה!??!?! מה השתובה ל 2? ג. ושלוש? ד. וחמש? ארז קח. תודה רוני, אני חייב לך... בשלהי כיתה י"א עזרתי לחברים להרים למורה להיסטוריה את המחברת היחידה שהייתה לה (בלי המחברת היא לא הייתה מסוגלת ללמד) וממנה גם לקחנו כמה בחינות. (זה מדהים איך שהדברים היו ב-ד-י-ו-ק אותו הדבר - כולנו קיבלו 90 בהיסטוריה באותה השנה). בגרויות, מצאו אצלנו בשירותים קלסרים, מחברות, ומי יודע מה עוד. אני מכחיש כל קשר לעניין. אבל אני כבר אומר לכולם, אני כמעט ולא מכיר מישהו שניגש לכל הבגרויות באופן טהור לגמרי, כולם מקצרים פינות פה ושם, אז אל תספרו לעצמכם ש"בבגרות אני לא אעתיק" אתם תעתיקו כמו טטלה כי זה מה שעשיתם כל התיכון. היו מבחנים שגם עזרתי לאחרים, לדוגמא מבחן במתמטיקה שבו פתרתי בכלל תרגיל של הטור השני על דף המבחן שלי ונתתי לחבר. אני במבחן קיבלתי מאה, הוא קיבל חמישים, פלוס 25 נקודות על מה שפתרתי לו. למורה היו כמה שאלות על למה אני פתרתי את התרגיל של הטור השני, ולמה לחבר היה את אותו הפיתרון בדיוק, אני אמרתי לה שאין לי מושג על מה היא מדברת, שבכלל לא הייתי באותו יום בכיתה, ושאני לא רצחתי את קנדי ולא משנה כמה פעמים היא תגיד את זה אני עדיין לא אודה. אני מודה ללמוד זו הדרך הטובה ביותר ובאמת מקבלים ציון יותר גבוה, אבל בתיכון, כשיש הסחות דעת מסביב (ראית את החולצה (כן בטח, על החולצה דיברנו) של מיכל היום?!?!?!?) ועוד שאר ירקות למי באמת יש את הסבלנות להתחיל ללמוד? בתכלס, אני מתחיל להבין עכשיו, שכנראה גם באוניברסיטה אני אמשיך כמו שהייתי בתיכון, ושזה לא שינה הרבה, ואני עדיין אצליח כמו שהצלחתי (שזה לא רע בכלל לפי איך שאני מסתכל על זה - נמאס לי לשמוע - אבל היית יכול הרבה יותר, כן, אבל טוב לי ככה, אבל היית יכול!. בלה). אין לי שום יסורי מצפון על העתקה. כל עוד את הביצוע הסופי והישום של מה שאני אעשה בחיים אני אעשה בצורה הכי טובה שיש, למי איכפת מה המטאפורה הסימבולית שמשתלבת עם האונומטפיה בתרנגול כפרות? תנו לי פאקניג להנות מהספר כמו שצריך. לו רק היית קצת פחות המורה שלי, ארז.

Paranoid Y

New member
לי יש ייסורי מצפון.. אבל..

לא בגלל שהעתקתי... אלא בגלל שלא העתקתי.. זה היה בבגרות מתמטיקה... והיה ממש חגיגה.. כולם היו גרועים ממני בהרבה... אבל כמו שאמרתי.. היתה אז חגיגה... כולם העתיקו מכולם.. המשגיחים העבירו ניירות בין התלמידים... אפילו מכיתות אחרות הביאו ניירות.. לא ידעתי למה זה היה ככה... אבל לענייננו... רק אני לא העתקתי.. לא יודע מה קרה לי.. פשוט לא העתקתי כלום.. לא אהבתי להעתיק... ונכשלתי.. וכולם שגרועים ממני עברו.. ועכשיו עדיין אין לי בגרות... אחרי עוד כמה בגריות... כל אילו שרימו יכולים ללמוד ומסודרים... ואני הישר כביכול.. תקוע ולא יכול לעשות כלום!!! למה?!?!

Outlast

New member
אני לא מעתיקה,

לאו דווקא בגלל אידיאולוגיה או מצפון (אולי גם), פשוט אף פעם לא הייתי מספיק נואשת (וכבר נכשלתי במספיק מחבנים בחיי) או שהיה לי מספיק אכפת. אני חושבת שאני גם פשוט מפחדת להיתפס. ובעצם הגבתי בעיקר בגלל מה שאמרת, מעיין- בתור מישהי שמעתיקים ממנה מדי פעם, אני בהחלט מבינה את אלה שלא נותנים להעתיק. אין לי בעיה לעזור לחברים מדי פעם, אבל אם אני השקעתי ולמדתי (מה שאף פעם לא קורה, אבל נניח) ואת לא, אין דבר יותר מעצבן לראות אח"כ שאת (סתם לקחתי אותך כדוגמא) קיבלת ציון דומה לשלי, או אפילו יותר גבוה (זה קורה), למרות שאני קרעתי את התחת ואת לא. ואני יודעת שיש כאלה שלא מבינים את זה- "מה אכפת לך כמה היא מקבלת, זה לא משנה את הציון שלך", אבל ככה זה, אנחנו אנושיים, אנחנו מקנאים, וחלקנו לא נותנים להעתיק.

resputin

New member
אני לא מהטיפוס המעתיק.

כן כן, לפני שמנדים אותי באבנים- מה לעשות? אני לא מעתיק מאחרים. לרוב, אני גם לא צריך. מצד שני, מי שמבקש עזרה, ויוצא לי (אחרי שאני מסים את המבחן שלי), אני עוזר (כמובן שאני ממוקם במקום הכי נוח בכיתה, בסוף ולרוב עיניי המורה בוררים באיזור), דוגמאות לעזרה? בדיקת חצי מהמבחן של הטור השני באנגלית, במהלך המבחן, כמובן ייעוץ והעברת תשובות. הברחת מושגים בהיסטוריה ופסוקים בתנ"ך. העתקתי פעם אחת, בסוף שנה שעברה (בעצם, *כולם* העתיקו. מבחן בכימיה שלא היה לאיש מהכיתה *מושג* על החומר, אז קיבלנו את התוצאות מילד מכיתה אחרת, שהיא עשתה להם את המבחן שעה לפני)- מה אני אומר לכם? השחיטות שהלכה במבחן הזה... שלא נדע. כמובן, שהתוצאות שקיבלנו, היו יחסית מדוייקות- אבל לא משהו מיוחד, כי כל אחד העתיק מאחר, ומי שם לב אם זה 3 או 8 כבר? רק ממהרים. אני והידידה שישבה לידי, כמובן עבדנו עבודת-צוות, של אני כותב והיא מעתיקה (אותו הטור "במקרה") ומה קרה...? הדבר המשעשע ביותר. המורה, שמה לב לשחיטות שהלכה בכיתה, ובין היתר ביני לבין ידידתי, ושלא נדבר על זה שקיבלנו את אותו הציון המכפיר (43 כמדומני), המבחן היה מלא בהערות משעשעות ביותר כגון "התשובה לשאלה הזאת כתובה במבחן של _____" או "ניסוח מצויין! עבדת על זה לבד או שנעזרת גם פה בעזרה שלו?" וכו' וכו'. הכי היה קורע לגלות, שבתעודה היה לי 75, והממוצע השנתי שלי היה 85 בכימיה. -אחרי שהיא שאלה אותנו אם דיברנו במשך המבחן והחלנו בהרצאות של "לא, ואיך את מעזה להאשים? ואין סיכוי!" וכו' וכו', מה אני אומר? משעשע
.

De-Panther

New member
אני תמיד נתקע עם המורים ששמים לב...

דווקא אליי... למרות שאני יכול לאמר שהיו כמה מבחנים השנה שעשיתי ביחד עם מי שישב ליידי מבחן ראשון בלשון - קיבלנו את אותה הבחינה אני וחבר שלי שישב ליידי ואני כמובן לא יודע כלום בלשון אז יצא שהוא כתב כל הבחינה ואני עשיתי כאילו אני כותב וגם ניסיתי קצת לבד ואז העתקתי ממנו הכל אומנם קיבלתי 32 כי גם הוא לא ידע... אבל אפשר לאמר שהוא הוסיף לי כמה נקודות

אני לא מכנה את זה "להעתיק",

אלא להיעזר בשעת הצורך. ללא בושה אומר שדווקא רק באוניברסיטה התחלתי עם המנהג המגונה, שחזר על עצמו בעיקר במבחנים בהם היה צורך לזכור הרבה פרטים לא חשובים. רק מהפרפקציוניזם שהוביל אותי לא לשכוח דבר, הייתי מכינה לעצמי שליפונים גאים מודבקים על סרגל. תשאלו למה סרגל? למה לא, אענה. לבושתי, רק פעם אחת הצצתי בהם כדי לוודא ששום אירוע קריטי בהיסטוריה לא חמק מזכרוני. בשאר המקרים אודה ששכחתי מקיומם.

Eien Chibi U

New member
סתם שאלה.../images/Emo104.gif

העתקתם פעם בבחינה? כמה קיבלתם? היו לכם יסורי מצפון? אני לא יודעת מה איתכם, לא העתקתי אף פעם. שמונה שנים שאני עושה בחינות ביושר. אפילו לא להסתכל קצת על הדף של מי שיושבת לידי. בטח שלא פתקים/נוסחאות על היד/לקחת טופס בחינה. לקחת טופס בחינה זה הכי גרוע, אם אתם שואלים אותי. הדבר הכי קרוב לזה שעשיתי הוא לרשום את מספרי הפרקים שהיה צריך ללמוד על קצה הדף לפני תחילת הבחינה. (15, 16, 19. אני עוד זוכרת.) ואתם?

zimes

New member
פתקים שכאלה

נהגתי להכין בחינות בג"ג והיסטוריה - כמו שאמרת - מבחנים מלאי פרטים מיותרים. כמובן שהכנת הפתקים עם ר"ת של כל הרשימות שיש לזכור הספיקה לי כדי לא להצטרך להשתמש בהם.

zimes

New member
רק בחטיבת הביניים

כשהגעתי לתיכון, כנראה בגלל הכיתה הקטנה, אבל גם כי המשחקים האלה נראו לי מיותרים- הפסקתי לחלוטין. בהתאם - הבגרויות שלי היו נקיות לגמרי מהעתקות, וד"א - גם לא היו שטיקים של מורים בבית הספר. כנ"ל בטכניון. כלום. לא מעתיקה, ולא נותנת. והיו כמה אנשים שהביעו את מורת רוחם מזה לאורך השנים...

Meijen Shaggy

New member
*אשם* ../images/Emo4.gif../images/Emo15.gif

טוב, לזכותי ייאמר שאני בדרך כלל זה שעוזר לאחרים שנתקעו עם הבחינה שלהם.. וכל האמצעים כשרים. - במבחן אחד במתמטיקה העברתי דף שלם עם תשובות (מלאות) לכללל השאלות במבחן לילדה אחת שישבה מאחוריי. - במבחן אחר בהיסטוריה כתבתי מילות מפתח בכל מיני נושאים על השולחן (ברוסית..). - כל מבחן במתמטיקה, כל הנוסחאות מוצפנות לי על השולחן/בקלמר (אלא אם כן יש דף נוסחאות). - התכתבות שוטפת ביני לבין האנשים שמסביבי באמצעות פתקים/פלאפון, כדי להשוות תשובות לשאלות אמריקאיות או נכון/לא נכון.. אני לא מרגיש ממש רע עם זה.. כי 80% מהפעמים ההעתקות לא ממש מועילות. ואם מישהו כבר מרוויח מהן, אז 90% מהפעמים זה לא אני..

d@r121

New member
בגלל שיש לי משקפיים זה אומר שאני

הכי חכם? אחרת איך תסבירו את העובדה שחצי מאלה שיושבים לידי חושבים שאין לי מה לעשות בבית ואני יושב וחורש לי על המבחנים?? ונראה לכם שאני עוזר להם?
בכל מקרה אני נוהג להעתיק אבל רק במקצועות לא חשובים כמו "אנגלית"
זה כולל בעיקר את כל המילים שהיא נתנה לזכור בע"פ זה כולל גם מילות שנועדים לשחבורים שאין לי רצון ללמוד אותם זכור לי מקרה אחד בכיתה ט' שהילד שנחשב די חכם לא ממש הבין באנגלית ותבינו זה היה מבחן ליחידות של כיתות י' מה שקרה זה שהושיבו אותו לידי וכנראה פספסו את העובדה ששנינו היינו אותו טור מה שגרם לכך שחצי מהמבחן שלי היה אצלו... והאמת המשקפיים די עוזרים זה יוצר תחושה אצל המורה שהתלמיד הזה "בטוח" ואין הרבה מבטים לכיווני מיותר לציין כי השליפים נכתבים למבחנים קריטים במיוחד ואני לא כותב שליפים ברמות של מכונות יצור ובכלל אני לא מעתיק אני "נעזר"

De-Panther

New member
אצלנו יש מי שמדפיס שליפים ואז קצת..

לפני המבחן כולם בסיפריה מצלמים את השליפים

אוי ויי.... ../images/Emo68.gif

בחור מכיתתי החליט להתביית עליי. הוא תלמיד טוב. מקבל ציונים מעולים. אבל אף אחד לא יודע למה באמת הוא מקבל כאלה ציונים טובים. אם נותנים לנו לסכם בכיתות- הוא מעתיק ממני בלי לשאול. בעבודות במחשב, הוא רוצה שאשמור את עבודתי בדיסקט שלו, וכך הוא לא יצטרך לעבוד. כשהוא שואל אם עשיתי את שאלה 3 למשל, ואני אומרת כן, הוא שואל מה התשובה o_O וקשה לי להיות רעה... אבל זה כבר מרגיז. אני פשוט לא נותנת לו להעתיק. במבחנים ובחנים הפרצוף שלו בתוך המבחן שלי כל הזמן. אני מתפלאת שהוא לא כתב את שמי על הטופס שלו. במבחן היום פשוט ברחתי משם. ישבתי בשולחן לבד, וזו הייתה הרגשה נפלאה
אגב, בשלושה בחנים בספרות, שלא ישבתי לידו, הוא התחיל לקבל 50-60.. מעניין הא?! נ.ב.- אני מהמניאקים. שלא נותנים להעתיק.

*איתי*

New member
פעם הייתי כמוך, היום אני כבר מעתיק.

אני זוכר איזה מבחן בצרפתית שעשיתי כשישבתי ליד איזה צרפתיה והיא הקריאה את התשובות (האמריקאיות) לילדה שישבה שולחן מקדימה ואני מסמן את התשובות אחת אחרי השניה.. חחחח לעומת זאת במתמטיקה הייתי תמיד מאלה שמגלים את התשובות לאחרים, ולעומת זאת אני זוכר את הבגרות בהסטוריה - הבגרות הכי מצחיקה בעולם! עשינו שם פשוט קבוצות דיון בתוך הכיתה, איזה מצחיק זה היה.. המשגיחות הרשו לנו לדבר חחחחחחחחחחחחחחח (ועדיין נכשלתי..
, אבל את הסופי עברתי
)

פלטרון

New member
פעם ""העתקתי"" במבחן...ותראו מה קרה

כאשר הייתי בכיתה ה' , היה לנו מבחן באנגלית - 10 מילים , ואנחנו צריכים לכתוב אותן כמו שצריך. קראנו לזה - הכתבה. פתאום באה המורה לעֶברי, וצורחת : You are cheating ! Zero !! NO - CHEATING !! תוך כדי שהיא רושמת א*פ*ס ( 0 ) ענק על כל הדף !! אני הייתי בהלם . אם לא הייתי ילד - לפי המבט בעיניה , היא כנראה הייתה מכניסה לי מכות . ( מצד שני - אם הייתה מנסה להכניס לי מכות היום - אני חושב שדי הייתי נהנה מהקטע, ועוד משתף פעולה - "כן המורה , כן , עוד ..."
... אבל לא משנה - נמשיך בסיפור ). למה היא צעקה ?? כי היה לנו מנהג מעניין בכיתה - לדעת את הציון לפני הבדיקה - איך ? היינו מעתיקים את התשובות שלנו אל דף נוסף ( חלק ), ולאחר המבחן בודקים את הדף הזה עם המחברת . אם היינו מוצאים טעות, היינו יודעים ש-100 כבר לא נקבל ( אוחחח - כיתה ה'. כשפחות מ-100 היה ציון מאכזב - איזו תקופה . היום בטכניון - אני סוגר על 70 בהנאה
). בקיצור - אנחנו בכיתה היינו מעתיקים הפוך - מהמבחן - החוצה , ואז להשוות עם המחברת ( במקום מהמחברת פנימה , להשוות עם המבחן
). סופו של דבר - אני ואמא ( כיתה ה' - הכל מתבצע ביחד עם אמא
) סידרנו את המצב ... פינצ'רנו למורה את הגלגלים של האוטו , וחרטנו לה "0" גדול על מכסה המנוע, ושלחנו לה מכתב , כזה עם אותיות מהעיתון - שמזהיר אותה לא להתעסק איתי יותר . נראה לי שהיא הבינה את המסר , כי היא לא צעקה עליי יותר עד סוף השנה ... פלטרון

skiter boy

New member
הנוסחה להעתקות

דבר ראשון עליך לדעת שלמורה יש עיני נץ. דבר שני השיטה הכי טובה להעתיק זה לרשום על השולחן, אך לדאוג שהוא מלא קישקושים, והכתב לא בולט. הדבר הכי גרוע לעשות להכין פתקים...תמיד תופסים אותך (ראיתי את זה הרבה פעמים בשנה האחרונה) ודבר אחרון, דאג לפי המבחן שאף אחד לא יראה אותך כותב על השולחן (הכוונה למורים). לא שאני צריך שליפים, אבל זה תמיד עדיף להיות בטוח. בבגרויות ובמגנים, לא העתקתי, למרות שהבגרות בלשון הייתה שכונה, והמשגיחים עזרו לתמלמידים עם התשובות, אבל יש גבול עד כמה אני יקח את העתקה. אני זוכר שבבחינה בהיסטוריה ילד מהכיתה שלי הכין שקף עם כל ההיסטוריה של מלחמת העולם השניה, ותפסו אותו. הדבר הכי טיפשי שאפשר לעשות. הכי טוב לרשום על השולחן. ודרך אגב היי לכולם!

אף פעם לא העתקתי...

ביסודי ובחטיבה הייתי מכינה לעיתים "שליפים" אך תמיד לאחר הכנתם כבר זכרתי את כל החומר בעל-פה..
ולא השתמשתי בהם, רק כסיכומים. זה הגיע לידי כך שהיום כשאני מסכמת אני בכוונה מסכמת ל"שליפים"- רושמת על היד ועל פתקים קטנים ועד הבחינה זה כבר נכנס לראש. [כשתראו את גודל הכתב שלי תבינו איך פרקים שלמים מתקבצים לכף ידי..
]

d@r121

New member
עליתי פה על רעיון מטורף...

הרבה נוהגים לרשום על השולחן תשובות נכון? כן! ויש הרבה מורות שעוברות ובודקות שולחנות אבל יש שולחנות שרשומים שמה בתים שלמים מתוך שירים נכון? נכון הרעיון שלי הוא כמו שעושים לגילוי כל מיני צפנים עתידיים בתורה לדלג! נכנסים לכיתה בהפסקה ומתחילים לרשום על השולחן שרוב הסיכויים שתשב בו מילים של שיר כאשר כל כמה אותיות (נגיד 3) מתחלפת האות המקורית באות שהיא חלק מהמילה במבחן כל מה שצריך לעשות הוא לדלג מעל האותיות הרצויות והופה יש לך תשובה והמורים יחשבו שזה סתם עוד שיר של בריטני ...

בבי"ס שלי לא רושמים על שולחנות..../images/Emo13.gif

ובטח לא שירים של בריטני...
למעשה, זו ממש לא בעיה להעתיק, אבל אין בכך טעם. לעתים קרובות גם משאירים אותנו לבד בכתה והאפשרויות הן אינסופיות, ובאותה מידה, חסרות טעם.

למעלה