סתם שאלה מפגרת

A n t o n

New member
סתם שאלה מפגרת

מישהו ניסה להחזיק נשימה, ז''א לקחת אויר ולא לנשום.... כמה אתם מסוגלים? אני זוכר היו ימים שהחזקתי דקה. עכשיו זה רק 40, 45 שניות.

vikvik

New member
יש גישות טיפול כאלה

שניסיתי אותה או יותר נכון ההורים ניסו עלי כאשר הייתי קטנה יותר. משהו מזרחי וסוג של מדיטציה , אבל זה עשה לי מאוד טוב ריאתית. קודם כל הדבר הנכון הוא להחזיק נשימה אחרי שאתה מוציא את האויר. זה משהו שבזמנו התאמנתי עליו הרבה והגעתי לדקה וחצי. זה הרבה יותר קשה מכאשר מחזיקים את האויר , וגם הרבה יותר מלחיץ. אבל בטווח הארוך זה מאוד עזר לי , כי כאשר מוציאים את האויר הריאות מחפשות את האויר הנותר בהן , כאשר מתאמנים על זה הרבה הן מגיעות למקומות מאוד חסומים מתוך מצוקה שכזאת ואחרי שאתה מתחיל לנשום האויר מתחיל להגיע למקומות בהם לא היה קודם. דבר נוסף הוא שתוכנית אימונים שכזאת (כמה פעמים ביום לתקופה של כמה חודשים אם אני לא שוכחת) מורידה בצורה רצינית את הדופק לאורך זמן. בכל מקרה אני זוכרת שלי זה עשה רק טוב. מי שהמליץ על השיטה הזאת זה איזה רופא שהמליץ להורים שלי גם לעלות לארץ ולפגוש את פרופסור כצנסלון שהוא היה ידיד שלו. הרבה אנשים ולא רק עם סיאף עשו את המדיטציה הזאת וזה פותר הרבה בעיות , אני הפסקתי עם זה איך שעליתי לארץ , עליתי לבד בגיל 10 ואיזה ילד נורמלי ימשיך להפקיד לעשות את הדברים שהוא היה חייב ושנא... וככה זה נגמר.

A n t o n

New member
גם לי המליצו על כצנלסון

וגם כן הפרופסור הזה שהצליץ עליו היה ידיד שלו. כשהגענו לארץ אפילו דיברנו בטלפון עם כצלנסון אבל הוא בת''א ואני פה... ומה זה חשוב העיקר שאני בידיים טובות. אני זוכר איזה רופאה שמן הסתם לא היה לה מושג מה זה סיאף אמרה להורים שלי שכשיש התקף שיעול צריך לעצור את הנשימה. וההורים שלי האמינו לשטויות האלה, קולטים יש לך התקף שיעול והם אומרים לך תעצור את הנשימה...... אתה רק חושב איך לקחת נשימה באמצע ההתקף והם מעצבנים אותך. עוד דבר שאני שונא זה כשאתה מתחיל להשתעל ובאים לדפוק לך על הגב. אני מסוגל לתת מכות למי עושה לי את זה.

למעלה