סתם שאלה מעניינת.

סתם שאלה מעניינת.

בתקופת חיפושי העבודה שלי ראיתי הרבה מודעות לש חברה בשם IPS ובחור בשם איציק שאליו צריך לשלוח את הקורות חיים. כמה שללחתי אף פעם לא קיבלתי תשובה. מישהו מכיר את הבחור הזה? לדעתי זה ממש פיקטיבי.

pixiER

New member
it is

"hevrat hasama" i never heard from him either, but he might exist... how knows...

barak7878

New member
בכלל לא פיקטיבי

אני הייתי בקשר עם החברה הזו ואפילו זימנו אותי לראיונת דרכם,דרך אגב שם המנכל הוא איציק . אני מציע שתתקשר אליהם ותבדוק מה הסטטוס שלך .

זה כנראה לא פיקטיבי

בשנים האחרונות יצא לי מספר פעמים לחפש עבודה. גם לי יצא להיתקל כל הזמן במודעה של IPS, ושלחתי מספר פעמים את קורות החיים שלי. מעולם לא חזרו אלי, וגם אצלי עלתה המחשבה, שמדובר במודעה פיקטיבית. בשאלה בפורום (יכול להיות, שמדובר בפורום הזה. אני באמת לא זוכר), קיבלתי תשובה של אדם, שאמר שהוא זומן דרכם לראיון ומספר תגובות של מחפשי עבודה אחרים, שמעולם לא חזרו אליהם. הדיעה שלי היא, שהם מפרסמים בכל מקרה גם כאשר אין להם מה להציע והם לא באמת מחשפשים עובדים. כניראה שמידי פעם הם צריכים עובדים, ואז הם מתיחחסים לקורות החיים שמגיעים אליהם. מעצבן אך לגיטימי.

ilan1953

New member
חב' ישראליות לא מגיבות לאינטרנט

למיטב נסיוני, חברות ואירגונים ישראלים בדרך כלל אינם עונים לפניות דרך האינטרנט, ובמיוחד לא לטפסים מקוונים. זה דומה לטיפול בפניות בפקסימיליה. מנסיוני בארץ, יש לדבר אישית עם אנשים. אם שולחים מכתב, רצוי בדאר רגיל ומוטב רשום ואז הסכוי להתייחסות גובר. אם שולחים פקס ושוכחים ליצור קשר ולשאול קודם את המזכיר/ה אם הגיע ואח"כ את הנמען אם קיבל, אז זה מגיע מיד לפח האשפה וכולם מתכחשים ששלחת אותו. פניות אינטרנט הן די סתמיות חוץ מבקשות להיכלל ברשימות דיוור ופרסום שייענו אוטומטית בשמחה רבה ויגרמו לשטפון של מסרי דוא"ל. כאשר אני מבקש משהו באינטרנט בארץ, בד"כ אין תגובה, וכאשר מתקשרים לשאול למה אין תגובה, אומרים שצריכים לדבר קודם. פניתי למספר חברות השמה דרך האינטרנט, והעליתי קו"ח לגבי משרות ספציפיות. בשיחות מעקב לאחר מכן נאמר לי מפורשות שלמעשה לא היתה שום משמעות לפניה דרך האינטרנט ובשביל מה לבזבז את הזמן, ושחייבים לבוא לסניף, למסור קו"ח, למלא טופס, ולדבר עם "אחת הבנות". ההתייחסות לפניות באינטרנט בעולם המערבי מפותחת יותר, אבל גם שם לא תמיד מתייחסים גם אם מדובר בשירות שאנחנו מעונינים לרכוש תמורת כסף. לדוגמא, קורה שאני מעונין לשכור רכב בחו"ל ואני כותב לחברה זולה המפרסמת באינטרנט ושולח את כל הפרטים דרך טופס מקוון. ב-50% מהמקרים של מילוי טפסים אלה אין שום תגובה. כשמרימים טלפון, הכל מתבצע כמו שצריך ועושים עסקה, אך מתייחסים בזלזול לפנייה באינטרנט ונותנים תירוצים מתירוצים שונים מדוע אין להשתמש בו כרגע. זה המצב כמו שאני רואה אותו. לא מזהיר אבל ריאלי. לא לכל טכנולוגיה יש את התמיכה האנושית ההכרחית. אילן

איש25

New member
לא מסכים

למשרות ספציפיות של חברות, הדרך היחידה היא דרך אימייל וחברות *כן* חוזרות במקרה של IPS הם יודעים טוב לשווק את עצמם בכל מקום אפשרי אך לדעתי מדובר ב-2אנשים שמחפשים לגזור קופונים על שוק ההשמה ללא התייחסות רצינית. ראיתי מספר חברות הרבה יותק מקצועיות. IPS אכן התקשרו אליי באיזה יום, דיברתי עם איזה בחורה לא משכילה במיוחד והשיחה לא הניבה פרי.

למעלה