סתם שאלה היפוטטית

yoyoru

New member
סתם שאלה היפוטטית

תארו לכם שהיתה לכם דרך לדעת מי האדם שצופה בטלויזיה, ובנוסף היתה אפשרות טכנולוגית, על סמך המידע הזה לשדר אל המסך שלו פרסומות שמתאימות אליו (נניח לאישה פרסומת לתחתוניות ולגבר פרסומת לסכין גילוח). כיצד זה היה משפיע על תעשית הפרסום / טלויזיה ? האם אתם חושבים שכדאי לפתח משהו כזה? תודה yoyoru

MooHoo

New member
יבוא יום וזה יקרה

היום אולי קצת קשה לעשות את זה בטלויזיה, כי זה לא מכשיר פרטי ששייך רק לאדם אחד, אלא בד"כ למשפחה. אבל בסלולרי ובאינטרנט כבר עושים את זה (או לפחות מנסים) ושולחים פרסומות שמתאימות לפרופיל שנבנה ללקוח. וכמובן שגם בחברות האשראי, ששולחות לך תלושי מבצע המתאימים לסוגי הרכישות שאתה מבצע.

yoyoru

New member
בא נאמר שאפשר לפתח טכנולוגיה כזו

האם נראה לך שיש צורך אמיתי בדבר כזה בתעשיה, כי לי נראה שזה דבר שרק יגדיל את הרווחים של כל הנוגעים בדבר.

גת וייס

New member
בפסטיבל השיווק והפרסום

(שהתקיים לפני שנתיים) הדיבורים היו סביב זה שלשם בדיוק התעשייה הולכת. פרסום ממוקד לכל צרכן וצרכנית. אז נראה לי שאתה בכיוון הנכון.

dobo

New member
סליחה, אבל זה לא מקובל

אני עומד על זכותי כגבר לראות פרסומות לתחתוניות!

yoyoru

New member
יש בזה גם יתרונות

תחשוב שבמקום מקבץ פרסומות של 5 דקות או יותר, יהיה מקבץ קצר יותר ורק פרסומות ש"מתאימות" לך. לא תצטרך לראות את כל הפרסומות לבתי אבות וכאלה, אם אתה לא בגיל הזה. אבל לא זה מה שרציתי לשאול, יש לי רעיון כיצד לעשות את זה, אבל אני לא בטוח שיש בו צורך, לכן רציתי להתייעץ עם אנשים בפורום הזה

efeinsch

New member
פרסונליזציה

תחום מרתק מאין כמוהו. דוגמא נפלאה היא אתר האינטרנט Amazon שמורכב ממערכות סופר מתוחכמות מאחוריו, ויודע לנתח את הפרופיל שלך ולהציע את הספרים\DVD\CD וכו' המתאימים ביותר. שאלה מעניינת מאוד לגבי פרסונליזציה בפרסומות טלוויזיה. מצד אחד, אנחנו כן רוצים פרסומות שיתאימו לנו, ואולי אפילו נסכים לראות אותן ולא לזפזפ, אבל אני לא בטוח שזה חד ערכי כמו שמנסים לצייר את זה. הנקודה היא שלא בטוח שאני, בתור מפרסם, רוצה להראות את המוצר שלי רק לקהל היעד. אם אני מפרסם מכונית משפחתית, אני רוצה שהילדים יראו אותה , וכן, גם האישה. אני חושב שבהרבה מקרים מקבלי ההחלטות האמיתיים הם לאו דווקא "קהל היעד". אני גם די חושש שפרסומות מכוונות מדי לקהל יעד יגררו לפרסומות הארד-סייל כמעט באופן בלעדי, ובכך יאבדו את אחד היתרונות הבולטים של המדיה (לדעתי) שהוא יצירת ותחזוקת מותג. בכל מקרה, אין לי ספק שאנחנו נראה את התחום הזה גדל ומתפתח עם הזמן, יד ביד עם התפתחות והוזלת הטכנולוגיה שתאפשר זאת (מרכז מולטימדיה ביתי שיתפעל ויכיר את המשתמש והעדפותיו).

קולמוס

New member
1984

ככל שהטכנולוגיה מתקדמת הבחירה שלנו מצטמצמת. אני בתור צרכן רוצה לחוות, לברור, לבחור, לא רוצה שתתאימו לי מה טוב בשבילי. לראייה עלוני הישראכרט ונקודות הויזה שישר הולכים לפח ללא מבט נוסף.

MooHoo

New member
תפוז הוא גם דוגמא טובה לפרסונליזציה

אצלי בכרטיס רשום שאני רווק בן 30 אז הם ידעו בדיוק להתאים לי את הפרסומת הבאה: אין, הם פשוט מדהימים.

johny_abola

New member
הם לא עושים את זה לפי הכרטיס בהכרח

כי יש רבים שמרמים. הם בודקים לאלו פורומים/קומונות/וכדומה אתה גולש בתפוז, ולפי זה מתאימים לך.

TIC

New member
אתה רציני?

הצד המוסרי שבי אומר: אוי ואבוי. הצד השיווקי שבי אומר שאם יש לך כזה דבר, אני רוצה להכנס כשותף.
לפי הדוגמאות שנתת של פרסום סכיני גילוח לגברים ובתי אבות לקשישים, אני לא בטוח שאתה יודע להשתמש, לפלח ולמצות את הפוטנציאל הגלום בכלי כזה, אבל בידיים הנכונות (או הלא-נכונות, תלוי את מי שואלים) הוא משול לסכין כירורגית. TIC.

yoyoru

New member
אני בטוח שאני לא יודע להשתמש/לפלח

ולמצות, אני מגיע מהצד הטכנולוגי של הענין

mc80

Member
ואז מה תעשה מינה צמח??

מה יממן לה את ניתוח הוצאת הסיליקון מהלחיים? יותר היא לא תוכל לבצע סקרים לחיזוי הנחקר מעבר לטלפון. תהליך כזה יגרום לאובדן זהות ממשית של האזרח שהוא באמת קטן וקטן עם הזמן.

TaxiMedia

New member
זה יכול להצליח בגדול.

בתנאי שהטכנולוגיה הזו תשתף את הצרכן על בסיס הטבות שיינתנו לו. ככה תיצור מצב שלצרכן יש את הסיבה לתת לך נתונים מדוייקים על עצמו. ואז יהיה לך מה למכור למפרסמים. אני מאמין שזה יקרה בעתיד הקרוב איתך או בלעדיך. תתחיל לעבוד.

תקרא לזבוב בשמו!

הטכנולוגיה קיימת וחלקינו אף משתמשים בממירים התומכים בטכנולוגיה הזאת.

למעלה