סתם רציתי לשתף...

freewoman

New member
סתם רציתי לשתף...

אתמול מיד אחרי לילה שביליתי בעבודה שמתי את פעמיי לצפון הרחוקה לראות את אמא... לא ראיתי אותה כבר 4 חודשים (ואת אבא שנים אבל זה לא הנושא...) וממש התגעגעתי כשהגעתי התברר לי שכנראה היא קצת פחות התגעגעה... היא התחילה לדחות אותי עם כל מיני תירוצים (היא בקניות והיא מכינה לחג) וכל כך נפגעתי אני עברתי את כל הנסיעה הזאת למרות הכל לא ביקשתי הרבה רק ש ע ה מהזמן שלה זו כזו הקרבה!?!? אז ככה... בכיתי הרבה (אני מודה) ופתאום ב- 21:30 היא הודיעה שהיא מגיעה. אני יודעת שהיא הגיעה אחרי לחצים מצד דודתי שראתה אותי בוכה וריחמה עליי. אני יודעת שהיא סובלת היא חיה עם בנאדם פנאט שמרחיק ממנה את הילדים שלה נגד רצונה אבל כעסתי כי הרגשתי פגועה ומושפלת שאני צריכה להתחנן שאמא תראה אותי. טוב זו פעם ראשונה שאני מספרת פה משהו אישי ואני מוכרחה להודות שזה משחרר...

תנחומי חמודה

את צריכה לחשוב על זה שאבא שלך לא יתן לכם להמשיך בקשר רגיל. מה שקורה איתי [אני רק בן 18 וחצי]. אבל קשר טלפוני יכול להיות בניכם. כמובן יכול להיות שאמא שלך היתה במצב רוח רע. או שהיא כעסה עלייך בדיוק תתגברי . תמשיכי הלאה

whitewidow

New member
הורים זה חתיכת תיק כבד לסחוב

לא קל. יש בינינו כמה וכמה שמכירים את ההנושא מקרוב. קבלי

תתנחמי בכך שיש לך קשר

אני מכיר יוצאת ש - 4 שנים אחרי שיצאה פגשה את אמא שלה ברחוב ונגשה אליה לחבק אותה. האמא ירקה עליה. אני זוכר מכתב מרגש שכתבה כאן מישהי בשנות הפיגוים הקשים. זה היה מכתב שהיא לא שלחה לאמא שלה בו היא סיפרה שהיה פיגוע ליד הבית שלה בירושלים. היא חיכתה שבוע שלם לטלפון מאמא שלה שידעה היכן היא גרה כדי לראות שהיא רוצה לדעת אם בתה לא נפגעה. אחרי שבוע היא כתבה את המכתההמרגש הזה. (אשמח אם מישהו יצליח למצוא אותו - נדמה לי שזה היה בשנים 2002-3). יש לא מעט מקרים של יוצאים ששומרים קשר עם אחד ההורים (בדרך כלל האמא) ואין להם קשר עם ההורה השני שהוא נוקשה/ פנאט/ רשע/ מפחד מה יגידו השכנים. לעתים ההורה שבקשר עושה זאת בסתר. כך גם עם אחים ואחיות. אני מכיר מישהי שמגיעה לבקר אצל אחותה רק בשעות הבוקר כשילדיה לא בבית כדי שחס וחלילה הילדים לא ידעו שיש להם דודה סוררת. חשוב מאד לשמור על מה שיש ולקוות שעם הזמן השבר יתאחה לאיטו כפי שקרה לא פעם.

Moon rise girl

New member
יש גם סיפורים אחרים,

על הורים שכן מקבלים את ילדיהם בכל מצב. על אותו משקל זה מה שצריך לקרב אותך לדת.... אגב, יש הורים חילונים שלא מקבלים את הילדים שלהם שחוזרים בתשובה ומנתקים איתם קשר, מכירה מישהי כזאת באופן אישי.

naf86

New member
זה בדיוק הכוונה שלי

העולם נשלט על ידי דת. אנשים שונאים זה את זה בגלל דת. רוצחים זה את זה בגלל דת. יבזבזו כסף שאין להם בדלל דת. הקשר בין הורה לילדים הוא אחד הקשרים החזקים ביותר. להרחיק את הילד שלך, בגלל דת?

Moon rise girl

New member
העולם לא נשלט ע"י דת

אלא ע"י כסף וכבוד. אנשים לא מבזבזים כסף בגלל דת, אלא בשביל הראווה והכבוד, הרי לפי הדת בן אדם יכול להתקיים בדוחק וצניעות. אני חושבת שהורה שמנתק קשר מילדו בגלל "דת", (בהכללה גסה), עושה את זה בסופו של דבר כי הוא מרגיש שכבודו נרמס בכך שהילד שלו לא הולך בדרכו, או בגלל שהוא גאה מדי בשביל להודות בזה שאין לו מונופול על האמת. אבל זו רק דעתי.

uri80

New member
לא ממש. העולם נשלט בידי אנשים.

יש כאלה שיפיקו מהדת דברים טובים. יש כאלו שלא. אלה החיים.

whitewidow

New member
מזכיר לי אימרה של סטיבן ויינברג

Religion is an insult to human dignity With or without it you would have good people doing good things and evil people doing evil things But for good people to do evil things, that takes religion

naf86

New member
אהבתי את האימרה

ותרגומו: דת הוא עלבון למוסר האנושות. איתו או בלעדיו יש אנשים טובים עושים דברים טובים, ואנשים רעים עושים דברים רעים. אבל להגיע למצב שאנשים טובים עושים דברים רעים, לזה צריך דת. (מצטער, לא התרגום הכי טוב.|)

whitewidow

New member
דת זה נקבה, לא?

dignity - כבוד ואת המשפט האחרון הייתי מתרגמת כך: בשביל שאנשים טובים יעשו מעשים רעים- לזה צריך דת.

whitewidow

New member
בגלל זה הרשיתי לעצמי להעיר../images/Emo3.gif

בד"כ אני לא מאלה שמתקנים. חג שמח

naf86

New member
למה?

העברית שלי לא משהו, תמיד יהיה מישהו שיעיר הערות....

הבן שלי בן 17

יש לו כמה קטעים של "חזרה בתשובה" אבל בצורה מתונה מאוד. למשל מתנגד לחרידים ומחבב כיפות סרוגות. אולי אתם לא תקבלו את זה אבל אני אמרתי לו ככה: ביום שתגיעה הביתה בשחור....אל תגיעה הביתה. איזה בושה. אני גם הודעתי .לו שחלק מהירושה שלו יגיעה להילל. טוב הבן בסדר מתגייס טוען שזשרות צבאי זה מצווה.

למעלה