סתם רציתי לשתף קצת...

PianoGirl20

New member
סתם רציתי לשתף קצת...

טוב, אז היום כמו כל יום ראשון, שידרתי ברדיו של המכללה שלי. הפעם בניגוד להרבה פעמים אחרות באתי ממש מוכנה לשידור (בדרך כלל אני סתם מאלתרת, ולמרות שאני בדרך כלל יוצאת טוב זה עדיין לא ממש מומלץ ..) הפעם הכנתי תוכנית 'ספיישל' על מתי כספי. (שבוע שעבר זה היה על יהודית רביץ והיה מגניב אבל היו המון תקלות בשידור כי לא ממש באתי מוכנה..). בקיצור, הפעם השידור יצא מעולה והמנהל של התחנה נורא התלהב ואפילו 'איים' שהוא ישלח את הקלטת לתחנה של קול ישראל (ומי יודע לאן זה יגיע משם...
) בכל מקרה, ממש נהניתי מהשידור היום וגם המנהל נורא מתלהב ממני והכל, ובזמן השידור דיי הייתי בהיי, אבל אחרי זה.....אחרי השידור יצאתי החוצה, הייתה לי שעה להעביר עד לתרגול וסתם ישבתי בחוץ, ומה אני אגיד..פשוט התבאסתי. המכללה שלי ממש קטנה וחצי מהתלמידים הם בכלל ערבים (ובאמת שאין לי שום דבר נגד ערבים, פשוט הם נמצאים בקבוצה שלהם ולא ממש מתערבבים, אז בעצם זה כבר מוריד חצי מהאוכלוסיה של המכללה), וחלק אחר מהתלמידים הם קצת ערסים כאלה... לא יודעת, אולי זו בכלל אשמתי, אבל אני פשוט מרגישה לפעמים שאין לי ממש עם מי להיות ולפעמים אפילו אנשים יושבים בחבורות כאלה ואפילו שלפעמים אני מתיישבת ליד כמה אנשים לא תמיד הם מתייחסים וזה סתם גורם לביאוס.. לא יודעת, אני פשוט מרגישה שחוץ מהרדיו, לא יצא לי מהלימודים האלה יותר מדיי וזה קצת מבאס. במיוחד מבאס אותי הקטע החברתי, כי אני לא חושבת שמשהו הולך להשתנות וזה קצת חבל. האמת שדווקא בשבוע שעבר יצא לי לפגוש מישהי מהכללה שהיא זמרת והחלטנו להופיע יחד ביום 'במה פתוחה' שהולך להיות אחרי פסח והיא תשיר שם שיר שלי ועוד כמה שירים ישראליים, ועשינו יחד חזרות וניגנתי והיא שרה והיה מאוד כיף.. אבל זה היה משהו חד פעמי כזה ועדיין לא משנה את המצב הכללי. וזה מה שמוביל אותי לשאול, איך אתם מרגישים במקום הלימודיםש לכם?. טוב לכם? יש לכם שם חברים?.. אתם מרגישיןם שמכירים אתכם?.. שתפו קצת (ואתם כמובן גם מוזמנים לתת עצות ונחמות..
)

ViolSastrad

New member
הממ... ../images/Emo13.gif

קודם - כל הכבוד על השידור (הלא מאולתר
)! גם אני לא מרגיש משהו במקום הלימודים, ותחביבים ללא ספק מפצים ונותנים את ההרגשה הטובה (וגם כח להמשיך
), וחשוב שזה יהיה
... חברים בלימודים? יש, לא עד כדי כך הרבה - מה שנקרא "חברים לספסל הלימודים", ולא חברים שנפגשים איתם בחופשות... האם מכירים אותי? מתאר לעצמי שמי שאני בקשר טוב מכיר אותי אותי לעומת אחד / אחת שהקשר איתם מסתכם ב "שלום, שלום"... עצות? לנסות למצוא נושאי שיחה כדי להצטרף לחבורות (טוב... זו עצה בנאלית - אבל בד"כ עובדת), אולי לשאול סטודנטים אחרים שאלות על הלימודים? בסופו של דבר בלימודים האקדמאים כולנו בסה"כ "תעודות זהות וציונים"... נכון שאוניברסיטה / מכללה הם מקומות שגם צריכים להכיר אנשים, אבל נראה שפה בארץ זה (בד"כ) לא הולך ככה (שוב... לא רוצה להכליל... מאמין שיש מקומות שזה כן הולך
) ההממ... אבל טוב שיש פורומים חברתיים שיכולים לחזק את הפן החברתי, לא?

PianoGirl20

New member
קודם כל תודה...../images/Emo13.gif

האמת שזה קצת מעודד לשמוע שאני לא היחידה שמרגישה ככה... אני לא כל כך בטוחה לגביי מה שאמרת שבארץ אנשים באוניברסיטה לא ממש מתחברים...אני חושבת שאם כבר אז פה מתחברים יותר מאשר בארצות אחרות (פשוט כי בארצות אחרות באופן כללי אנשים הרבה יותר מרוחקים והרבה יותר קרים). ממה שאני ראיתי (ואני הייתי בקולג' באנגליה) גם שם הסיפור הוא לא הרבה יותר טוב... וכן, באמת מזל שיש לפחות את הפורום...בלעדיי הפורום איפה היינו היום??...

ViolSastrad

New member
../images/Emo45.gif מסכים, אבל...

אני מאמין שאולי באנגליה היה קשה יותר, כי זו מנטליות אחרת, ובכל זאת אני עדיין חושב שבארץ אין מספיק פן חברתי באוניברסיטה... בין אם זה להצטרף למאבקים (בד"כ מדובר במעט סטודנטים) מוצדקים ובין אם זה יצירת גיבוש כלשהו... אנחנו הרי הסטודנטים! אנחנו הזרוע החזקה בחברה !!! מי זה היה בשנת 89' שנעמד מול שיירת טנקים סינים בכיכר טיאננמן? ומי זה שהצית את עצמו כמחאה על האביב בפראג? כולם סטודנטים!! ובטח שמעתם גם על מהומות הסטודנטים בצרפת... למה בארץ זה לא ככה??
... טוב... נסחפתי קצת... אבל בכל זאת בד"כ (ואני מדגיש בד"כ ) הסטונדטים שבאים ללמוד - נותנים את כל האנרגיה שלהם ללימודים, וקצת (מה שנשאר) לחברים, אבל זהו! בתום יום הלימודים הם חוזרים הביתה... אין התאגדות, או נסיון למרוד או כל דבר אחר נגד מה שהולך פה במדינה המושחתת שלנו... פשוט רובינו בעלי ראש קטן, מפונקים... בעלי אינטרסים ללימודים בלבד, ושהכל יפול מסביב...
שוב... אני מצטער שנסחפתי ולא התכוונתי לפגוע באף אחד... פשוט נושא שממש מרגיז ורציתי קצת לשחרר קיטור, ואני יודע שלא כולם ככה, אבל יש "מדגם מייצג" שאני רואה יום יום (כולל אותי
)... ושוב - מסכים איתך, ליבי, בלעדיי הפורום הזה לא יודע איפה הייתי... (לא יודע איפה עוד אני אוכל לשחרר קיטור? כנראה שגם אני מפונק מדי
)

PianoGirl20

New member
תשמע,

אני מסכימה איתך מצד אחד, אבל מצד שני...תחשוב על זה, אנחנו חיים בארץ עם כל כך הרבה בעיות, ארץ אוכלת יושביה שצריכה בעצמה להיאבק על הקיום שלה. ומעבר לזה, כל אחד מאיתנו כמעט בארץ הזו צריך להיאבק על הקיום שלו, עם כל הבעיות הכלכליות והביטחוניות והחברתיות..והמצב הזה נמשך כבר כל כך הרבה שנים, שנראה לי שלאנשים פשוט נמאס להילחם. אנשים כבר כל כך נלחמו ונאבקו בממשל של המדינה שלנו ושום דבר לא קרה, שנראה לי שאנשים פשוט איבדו את התקווה ואת הכוח להמשיך להילחם. היום אנחנו באמת במצב שכל אחד פשוט רוצה לחיות בשקט, בלי צורך להילחם או לשבות נגד כל מיני דבריםץ...מילא, אם דברים היו משתנים בעקבות השביתות והמחאות האלה, אז אוקיי..אבל כבר ראינו בדרך כלל זה לא עוזר ושום דבר לא משתנה והמצב ממשיך להיות חרא. אז מה עוד אפשר לעשות?... אבל שלא תבין אותי, סך הכל אני מסכימה. אני חושבת שסטודנטים כאן יכולים להיות הרבה יותר פעילים ולעשות יותר. אבל מה לעשות, יש לכל אחד מאיתנו כל כך רבה בעיות (ובעיות שאין לאנשים שחיים באירופה השלווה והיפה למשל) שלאנשים כבר נגמר הכוח, וגם לסטודנטים. רוב הסטודנטים פשוט רוצים ללמוד, לעבוד, לקיים את עצמם ולהצליח לשרוד...

ViolSastrad

New member
אוקי..

קודם מצטער שכל הכעס שהיה לי "בנושא" נפל דווקא על ההודעה שלך... את צודקת, אנחנו באמת חיים בארץ בעייתית, ועוד דבר לא פחות חשוב - אנחנו בדור אחר! נהנתני ומפונק יותר (לאו דווקא בארץ) שרגיל לקבל הכל בכפית של זהב בפה ולא לתת מעצמו... אבל היי!! המודעות למצב זה כבר חצי דרך לפתור את הבעיה, לא?

מסמך אנושי קורע לב

pianogirl20, סיפורך מאוד נוגע ללב. ראשית, יפה מאוד שיש לכם תחנת רדיו שבה את יכולה לשדר. היתה לנו תחנה כזו באונ' בן- גוריון בשנתי הראשונה, אבל שם רק השמיעו ברצף כל מני שירים, שאת רובם כלל לא סבלתי. כשביקשתי לעבוד שם בתור "עורך מוסיקלי", ולשדר לעולם כולו את המוסיקה שאני אוהב, כמובן שלא התקבלתי, כי הטעם שלי די שונה מטעמם של שאר בני האנוש (וכי מה כבר ביקשתי? פה אלוויס פרסלי, שם בוב דילן ובתווך הטרמולוס ולאונרד כהן, ועוד קצת אלוויס, ועוד טיפה של אלוויס פרסלי, וקורטוב של המלך...) חבל מאוד שלא היה לך עם מי לחלוק את רגעי התהילה שלך בקמפוס. יכול להיות שתצברי לך חברים נוספים במהלך לימודיך. (האם אני יכול להסיק שאת תלמידת שנה ראשונה?). קצת קשה לי להאמין שאין לך חברים בקמפוס, אפילו לא ממסגרת החוג שלך. האם אין לך חברים מן המעונות למשל? חברים ממקום מגורייך שלומדים יחד איתך? אלא אם כן את מיזנטרופית שונאת אדם, אני כמעט ולא מכיר אנשים שיכולים לטעון שהם "בודדים". למד איתי פעם בירושלים מישהו בחוג ללימודים קוגנטיביים (החוג הראשון שלי אי פעם, אבל עזבתי אותו די מהר...), שטען שהחבר הכי טוב שלו הוא מקיאבלי. הוא קורא את חיבוריו בשקיקה, הן את החיבורים העוסקים במדעי המדינה והן את החיבורים ההיסטוריים ואת המחזות שלו. אני עדיין רואה את אותו חבר ללימודים מסתובב לו בפורום האונ' העברית בהר הצופים, עם ספר של מקיאבלי בידו, מסתובב לו לבדו, תופס לו פינה ומתחיל לקרוא. אגב, הוא גם האדם היחידי בינתיים שאני מכיר, שקיבל ציון 800 בפסיכומטרי. אולי תכונה זו של התבודדות וסגפנות זו תכונה שמאפיינת מן גאונים שכאלה... לגבי שאלותייך האם טוב לי בלימודים, והאם לי יש, על זה בפעם אחרת. דאנטה

PianoGirl20

New member
הייי, תשמע....

קודם כל, אני מקווה שהמשפט הראשון לא נאמר בציניות..
דבר שני, אני חושבת שאתה טועה במשהו. אני לא חושבת שבנאדם צריך להיות מיזנטרופ שונא אדם, ואפילו לא משהו קרוב לכך, בשביל שיחוש או יהיה בודד. לפעמים בני אדם נמצאים בסביבה שלא מתאימה להם ומה לעשות, קורה שהם לא מכירים אף בנאדם, או כמעט אף בנאדם שמתאים להם. למשל אני, חייתי באנגליה 4 שנים בתקופה של התיכון וממש ממש סבלתי שם. לא התחברתי למאנטליות בכלל ונורא סבלתי שם מבחינה חברתית והייתי נורא בודדה. אז מה? זה אומר שאני מיזנטרופית? ממש לא. ואני יכולה לתת לך עוד הרבה דוגמאות לאנשים שהם נחמדים וחברותיים מאוד בבסיסם, אבל עדיין חוו הרבה תקופות של בדידות בחייהם, וזאת מבלי שהיו מתבודדים או משהו כזה. בקשר אליי, תשמע, אני לא גרה במעונות, זאת בדיוק הבעיה. אני גרה במושב ליד המכללה שאין בו הרבה סטודנטים. יש כמה בנות שגרות לידי שאיתן אני חברה, אבל זהו בערך. הן גם לא לומדות את מה שאני לומדת. אבל בכל מקרה רוב הזמן אני איתן או אצלהן ואנחנו מבלות הרבה ביחד. אבל במכללה עצמה קורה הרבה פעמים שאני מרגישה לבד. ודווקא יש לי שם בנות שאני מיודדת איתן, אבל..לא יודעת, הקשר הוא דיי שיטחי כזה, זו לא באמת חברות. מדברים קצת על לימודים פה ושם, אבל זהו בערך...אנשים במכללה הזאת באים מכל מיני מקומות שונים ואחרי הלימודים הם חוזרים הבייתה. אין להם ממש רצון ליצור חברויות עמוקומת עם אנשים אחרים. או שאולי יש להם, אבל הם לא מפגינים זאת.. בקשר לרדיו, אצלנו דווקא אין כמעט אף אחד שעובד ברדיו ומשום מה אנשים לא כל כך מתלהבים מזה...אתה מוזמן לבוא לשדר אצלינו..
..

כמה הבהרות

ראשית, אני לא דובר צינית. גם לא יפאנית. התכוונתי בכל הרצינות לכותרת. מה שהעלת אח"כ, זה מה שקרוי בשפה המשפטית argumentum ad hominem, שהכוונה היא טענה יחידנית ספציפית עבורך בלבד. אני באמת הגזמתי ככל הנראה שהשתמשתי במונח מיזנטרופ, אבל ברור שישנה קשת רחבה של סיבות ונסיבות וגורמים שונים. שנית, תודה רבה עד מאוד להצעתך הנדיבה שאבוא לשדר אצלכם ברדיו המכללה. אבל חוץ מלעשות "שעה היסטורית עם דויד", אני לא חושב שיש לי הרבה מה להציע, למרות שיש לי קול רדיופוני, אני לא בנוה על קריירה על גלי האתר. תארי לך תרחיש שכזה: "ערב טוב לקהל המאזינות והמאזינים, אתם מכוונים על 99.9 FM, ברדיו מכללת (איזו מכללה? אבוי לי, אני לא יודע...), והיום נדון עם קהל המאזינים בסוגיות היסטוריות שונות, ונפתח עם סוגיית הסיבות הכלכליות שהביאו לנפילתה של האימפריה הרומית במערב". אך תחילה, מספר צלילים מאת בוב דילן, בשירו Changing of the guards, מתוך אלבומו Street Legal, משנת 1978". אפילו המפיק ירצה לישון, ואפילו אני עלול להירדם על המיקרופון, בעודו פועל.... דאנטה

PianoGirl20

New member
חחח..../images/Emo13.gif

נראה לי שאתה צודק... למרות שלאור העובדה שאני כמעט הבנאדם היחיד שמשדר ברדיו (יש עוד אחד אבל לפעמים הוא מבריז וכאלה..), גם אתה היית מתקבל בברכה..
(ודווקא נשמע שאתה ממש יודע להתנסח אז זה באמת לא היה כזה נורא..). ודרך אגב, המכללה היא ממכללת אחוה.

מכללת אחוה? אז למה לא אמרת קודם?!

הרי ידוע שמכללת אחוה היא בחסות אקדמית של אונ' בן- גוריון, ואותם מרצים מלמדים בשני המקומות... ידוע לי על תלמידים מן המכללה שלמדו שם שנתיים, ואת שנתם השלישית למדו באונ' בן- גוריון. (בעיקר תלמידים בחוגים של מדעי הרוח). אגב, מתחם המעונות שאני גר בו, נמצא ממש ממול מבני "רדיו דרום"... למרות שאני כלל לא מאזין לרשת הזו, שהיא, לדעתי, אחת העלובות בכל הסקאלה של הרדיו הישראלי... הייתה להם תכנית אחת מעולה, בימי ששי, בין השעות 1600- 1800, שנקראה "נוסטלגיה דרומית", שאותה הנחה השדר מומי אסרף. אך משום מה, בשנים האחרונות נעלמה התכנית, וכך איבדה לה הרשת מאזין פוטנציאלי... דאנטה

PianoGirl20

New member
המחזור שלנו כבר לא עושה

שנה שלישית בבן גוריון...אנחנו נועדנו להתקע באחווה 3 שנים... וכן, לא נראה לי שיש יותר מדיי אנשים שמקשיבים לרדיו דרום...אבל אם יוצא לך אתה מוזמן להקשיב בימי ראשון בין 4ל-6. אולי תשמע אותי..

דווקא בשעות הללו?

מתוך 168 השעות בשבוע (השבוע יוצא שיהיו "רק" 167 בגלל המעבר לשעון קייץ בלילה שבין יום ה' ליום ו', אבל זהו שבוע יוצא מן הכלל שאינו מעיד על הכלל), בחרת לך דווקא את השעות שאני לומד בהן?? נו, באמת... ידוע לך אגב, מדוע המחזור שלך לא עובר ל- Universitas Ben-Gurionensis בתום שנה ב'? טוב, לפחות נחסכה ממך ההתאקלמות המוזרה משהו לבנייני האונ' בימים/ שבועות/ חודשים הראשונים... אבל זה כבר סיפור אחר... דאנטה

PianoGirl20

New member
אני ממש לא בחרתי את השעות האלו!

אלה פשוט השעות של הרדיו אצלינו. להפך, גם לי השעות האלה ממש לא נוחות ואפילו במיוחד ביטלתי קורס שלם (שאני אצטרך לעשות אותו שנה הבאה) רק בשביל שאני אוכל להיות ברדיו בשעות האלה. ובקשר למעבר, אני באופן אישי דווקא הייתי מעדיפה לעבור לבן גוריון (ולראות סוף סוף איך אוניברסיטה אמיתית מתנהלת..).

חציירח

New member
באיזה שנה את?

יכול להיות ששווה לעבור מסלול בשביל ללמוד בבן גוריון?

@יעל@

New member
באחוה יש רדיו../images/Emo35.gif או שלא הבנתי......

וואלה. בשנה שאני ניסיתי לעשות שם היא הייתה סתם מכללה משעממת. אפילו כספומט אין שם. אבל אחלה מסעדה. את במסלול התמחותי
אז איך אתם לא עושים שנה 3 באוני'

PianoGirl20

New member
עכשיו כבר יש כספומט...../images/Emo13.gif

וגם יש רדיו. אף אחד לא ממש יודע על הרדיו הזה, אבל הוא בהחלט קיים.. ואני עושה מסלול דו חוגי של פסיכולוגיה עם שתי חטביות (תקשורת ומשאבי אנוש). פשוט מהמחזור הזה המסלול הדו חוגי לא עובר לבן גוריון ונאלץ לעשות את כל השלוש שנים באחווה....

@יעל@

New member
וואלה מגניב

גם אני עם הרב תחומי שלי לא עוברת שנה שלישית לבר אילן. אני למדתי שם מדעי ההתנהגות ובגלל הפסיכומ' הייתי צריכה ללכת לדו חוגי, ולא ידעתי איזה חוג אפשר לשים עם זה. בסוף לא עברתי את התנאי ועזבתי.

וואי .. ../images/Emo24.gif

תראי, אני לא אגיד לך שבכל קורס יש לי מיליון חברים .... יש קורסים מסוימים שאני די מחכה לשיעור שיתחיל כדי לא להשתעמם ... אבל הנה משהו שעשיתי בקורס מסוים וזה אפילו הלך מצוין: באנגלית, עד עכשיו לא דיברתי יותר מידי עד ששיעור אחד לא היה לי ספר אז התיישבתי ליד מישהי שנראתה לי ממש נחמדה והתחלנו לדבר ומאז אני מתיישבת לידה (לרוב, היא מגיעה לפני) אז ככה שדי התחברנו וממש נחמד! כמובן, יש קורסים שלקחתי יחד עם חברות משנה שעברה וזה ממש כיף כי אנחנו יושבות יחד בהפסקה ואז עולות לשיעור.... או אפילו מסמסות/מתקשרות ויושבות יחד בלי קשר לשיעור שבא אחרי ההפסקה ... יש לי 2 חברות שהוספתי למסנג'ר וממש התקרבנו כי אנחנו מדברות על דברים יותר אישיים (אני מדברת עם חברה אחת ממש ברגעים אלו) יש מישהי שלמדה איתי שנה שעברה בקורס שנתי ואפילו צילמה ממני את החומר לבחינה ולא ממש התחברנו והשנה, התיישבנו אחת ליד השניה ודיברנו וגיליתי שהיא ממש ממש מקסימה ומצחיקה ואמרנו שנלמד יחד ל 2 הקורסים שאנחנו לומדות יחד. אמרתי לך ואני אומר לך שוב: תעיזי ... לא יצחקו עליך או משהו .. תתיישבי ליד מישהי שנראית לך נחמדה "ותרדי" על המרצה... תשאלי אותה משהו בקשר לקורס תנסי ליצור קשר.. את נשמעת ממש מקסימה ואם אני הצלחתי להתחבר (אני לא מתחברת בכזו קלות
אני בטוחה שגם את יכולה..

PianoGirl20

New member
היי חיפשושית!

קודם כל תודה, גם את נשמעת מקסימה.. בקשר לדברים שסיפרת, אני זוכרת באמת שסיפרת על זה כבר מתישהו (כנראה בהודעה אחרת שבה התלוננתי על המצב החברתי במכללה..
) תשמעי, אני מבינה את הדברים שאת אומר, אבל לא תמיד זה כזה פשוט...בזמן שעבר מאז תחילת הלימודים כבר נוצרו קבוצות מסויימות, ולפעמים זה קצת קשה לחדור לתוך כזו קבוצה שאנשים כבר מכירים אחד את השני. לפעמים באמת יוצא לי שאני פתאום מדברת עם מישהי ואני מגלה איזו מישהי נחמדה, אבל בדרך כלל זה נגמר שם. אפילו אם מחליפים מספרי טלפון או משהו כזה לא ממשיכים בקשר מעבר לכותלי הקמפוס, וגם לא תמיד יוצא לראות אחת את השנייה בזמן הלימודים..בקיצור, זה לא כזה פשוט. האמת שהחברות שלי מהמושב שגרות לידי אומרות שהן דיי מרגישות כמוני וגם הן לא כל כך התחברו לאנשים מהמכללה. אני כבר לא יודעת אם זה 'אשמת' המכללה, או אשמתנו... אני מנסה ליזום כמה שיותר ו'להעיז', אבל..שוב, רוב הקשרים הקטנים שנוצרים נשארים בכותלי הקמפוס ולא ממש מתפתחים עבר לזה..

למעלה