סתם רציתי לשתף אותכם...

grillo1

New member
סתם רציתי לשתף אותכם...

מאחר ומעולם לא נכנסתי לאתרים הרשמיים של פרינס ע"מ לעקוב אחרי מעלליו ואלבומיו,קרה לא פעם כשהופתעתי מאיזשהו אקורד מוכר ברדיו(מספיקות כמה שניות בודדות מבלי שהוא יפתח את הפה)שמייד גרם לקפיאה במקום,הטיית האוזן וחידוד השמיעה.הפעם הראשונה שזכורה לי הייתה בשנת 1990 כאשר להקתthe time ומוריס דיי יצאו עם jerk out שנשמע בדיוק כמו הגמד.כמובן שאז עוד לא ידעתי שפרינס מטפח להקות שנשמעות בדיוק כמוהו. באותה שנה יצאה גם גב' אוקונור עם שיר שלו שבמקור נכתב עבור להקת "המשפחה" שלא ביצעה אותו בסופו של דבר. הפעם השנייה: נדמה לי שבסוף 1994 או תחילת 95 הוא יצא עם האלבום the gold expirience ואלי ישראלי השמיע רצועה אחת שגרמה להשתקת כל הנוכחים בחדר ע"מ שאוכל להבין מי נגד מי... הפעם השלישית הייתה לפני שנתיים וחצי כשב 88 FM ניגנו את "על הספה" ועוד שיר או שניים.באותו רגע הייתי בעבודה ותוך כדי מעבר בין שני חדרים,נשמעה הגיטרה שקשה לטעות בה.עוד באותו הערב צעדתי לטאואר רקורדס היישר לאות P על המדף ולא מצאתי כלום. אכול אכזבה ניגשתי למוכר ושאלתי אותו איפה הוא. המוכר הצביע על סטנד דיסקים בכניסה לחנות שפספסתי כתוצאה מעיוורון וחוסר חמצן במוח. הסטנד הזה הוקדש כולו לפרינס ואלבומו החדש והנוצץ נחטף מייד ללא בקשת השמעה... במקרה האחרון ההתרגשות הייתה גדולה מקודמותיה מאחר וכמעט שעבר עשור מאז שהוציא אלבום טוב אחרי הכסאח עם וורנר ברוס. אני מקווה שתבינו אותי ...(-: שוורץ

HeavenlyB

New member
גמני ../images/Emo13.gif

לפעמים הייתי שומע ברדיו דברים חדשים והייתי מזהה מיד שזה פרינס. שירים שלא ידעתי שהוא כתב, ובכל זאת הייתי נמשך אליהם (כמו Manic Monday ו-Nothing Compares 2 U). מאז עידן האינטרנט אני מנסה להיות מעודכן כך שקשה להפתיע ע"י השמעות ברדיו.

DJ$upreme

New member
אני זוכר שקרה לי הפוך

אמיר אשר השמיע בבכורה מקומית את GETTOFF בתוכנית המעולה שלו על מוזיקה חדשה ששודרה לדעתי מדי יום ברשת גימל...לא זוכר איך קראו לה... אני זוכר ששמעתי את כל השיר, תוך כדי נסיעה ברכב, ואהבתי מאוד - אבל דעתי היתה מוסחת באופן טבעי. לא זיהיתי שזה פרינס עד שהוא אמר בסוף...ואז אמרתי, שיט, אני חיב לשמוע את זה שוב! ואז, לא היה אינטרנט וגם MTV היה רק בתל אביב... (ללקוחות תבל) - עברו כמה ימים עד ששמעתי את זה שוב והקלטתי על קלטת... אילו ימים.

XkoalaX

New member
sometimes it snows in April

שנת 1993, מערכת ההקלטה במערכת הסטריאו הסופר-משוכללת שלי (עם מקום לשתי קסטות!) שבקה חיים ולא הגיבה למכות הנמרצות שהפלאתי בה. התוצאה: בכי חסר מעצורים, התרפקות על הרצפה (מלווה בהטחת אגרופים) ואיומים לבריחה מהבית לכיוון אבי. וכל זה בגלל ששמעתי לראשונה את הבלדה המופלאה והקורעת לב הזו בתחנת רדיו בערבית (!), תוך שיטוט אקראי על הסקאלה. ישר ידעתי שזה הוא.

dgil

New member
Grillo1 - תודה

כמי שאחראי לאותו "חודש פרינס" בטאואר רקורדס ,שמחתי מאוד לקרוא את מה שכתבת. זה מסוג הדברים שמראים שמשהו טוב יוצא לפעמים מכל השעות הארוכות האלה בעבודה כל יום :) ואני בטוח שלכל אחד בפורום הזה יש סיפור על רגע כזה כמו שאתה מתאר - אני למשמל זוכר היטב את היום בו שמעתי את my name is prince לראשונה במשרד של המפקד שלי בצבא.הסיטואציה של לשמוע את הסינגל החדש של פרינס ברשת ג' במשרד צבאי מעופש לצד כוס קפה שחור עם הל ומפקד תימני קטן ונחמד שלא מבין ממה אתה מתלהב כל כך היתה הזויה למדי... למרות שניר ידידנו בטח כבר שמע לא פעם סינגל חדש של פרינס לצד תימני קטן וכוס קפה שחור עם הל לא?

grillo1

New member
וואלה...

לרגע חשבתי שרק שזה רק אני. ולא יאומן,מלבד הקואלה והרקיע השביעי,זכיתי לקבל תגובה מניר (ערב פרינס אמרת,לא?) ... גיל,בהחלט נחמד לשמוע את הסיפור מהצד שלך.ובכל זאת,לרגע היה נראה כי הצעד הבוטח בו נכנסתי לחנות באותו היום יהיה לחינם.ההפתעה הייתה מוחלטת כשראיתי את הסטנד ההוא!! "I want you to meet some friend of mine,you'll like them,they are musicians...." וזו הייתה חידת השבוע:מאיפה לקוח הקטע הזה? המנחש נכונה יזכה בתקליט וחולצה(ואת קואלה,תזכי באקליפטוס שלם..) (-:

למעלה