סתם רציתי לחלוק:

מצב
הנושא נעול.
סתם רציתי לחלוק:

סתם רציתי לחלוק:
בכל שבוע, בנסיעה הביתה לאחר יום ההעשרה, העליצות במכונית רבה מאוד (אני מסיעה עוד ילדים מהתוכנית): הם משולהבים וממש רבים על הזכות לספר לי מה למדו היום, מתלהבים מהמידע החדש ומלאים אנרגיה, כאילו שלא למדו עכשיו 6 שעות. תענוג לראות.

ציפי ג

New member
זה כיף לראות ילדים נהנים ממחשבה.

סתם רציתי לחלוק:
בכל שבוע, בנסיעה הביתה לאחר יום ההעשרה, העליצות במכונית רבה מאוד (אני מסיעה עוד ילדים מהתוכנית): הם משולהבים וממש רבים על הזכות לספר לי מה למדו היום, מתלהבים מהמידע החדש ומלאים אנרגיה, כאילו שלא למדו עכשיו 6 שעות. תענוג לראות.
זה כיף לראות ילדים נהנים ממחשבה.

איזה כיף!

סתם רציתי לחלוק:
איזה כיף!
מה צריך לעשות בשביל שכך יהיה כל יום בשבוע? יש בכלל אפשרות היפוטטית?

Forum User

New member
מוכר מאוד, גם אצלינו זה כך

סתם רציתי לחלוק:
וזה שווה הכל: העלות הגבוהה, ההסעה שיוצאת ב-6:55, ההתרוצצות אחה"צ כדי "להשלים את החומר שנלמד בכיתה"... לדעתי הם מלאים אנרגיה בגלל שלמדו 6 שעות, מה שמהווה תעודת עניות לביה"ס ה"רגיל", שלא מסוגל להעניק להם את האנרגיות הללו אחרי יום לימודים "סטנדרטי". (בשיעור מדעים האחרון הם עסקו בתכולת הנוזלים של פירות וירקות: שקלו חתיכות של פירות וירקות, הניחו ליבוש, ובשבוע הבא ישקלו אותם שוב. כ"כ פשוט, כ"כ יפה, למה אי אפשר לעשות את זה בכל בי"ס?) האם גם אצלכם נהוג שבכל שבוע ילד אחד יכול לארח חבר מן הכיתה?

לא. זה מוצלח? לא מנקר עינייים

וזה שווה הכל: העלות הגבוהה, ההסעה שיוצאת ב-6:55, ההתרוצצות אחה"צ כדי "להשלים את החומר שנלמד בכיתה"... לדעתי הם מלאים אנרגיה בגלל שלמדו 6 שעות, מה שמהווה תעודת עניות לביה"ס ה"רגיל", שלא מסוגל להעניק להם את האנרגיות הללו אחרי יום לימודים "סטנדרטי". (בשיעור מדעים האחרון הם עסקו בתכולת הנוזלים של פירות וירקות: שקלו חתיכות של פירות וירקות, הניחו ליבוש, ובשבוע הבא ישקלו אותם שוב. כ"כ פשוט, כ"כ יפה, למה אי אפשר לעשות את זה בכל בי"ס?) האם גם אצלכם נהוג שבכל שבוע ילד אחד יכול לארח חבר מן הכיתה?
לילדים הלא מחוננים? הרי זה לא שהם יכולים להתאמץ, להשתפר ולהגיע לתוכנית. זה בבחינת "לראות את הארץ ואליה לא לבוא".

Forum User

New member
ממש לא מנקר עיניים

לילדים הלא מחוננים? הרי זה לא שהם יכולים להתאמץ, להשתפר ולהגיע לתוכנית. זה בבחינת "לראות את הארץ ואליה לא לבוא".
ממש לא מנקר עיניים
נהפוך הוא, זה מאפשר חשיפה ושקיפות, מפחית במעט את העמימות ומרחיב במעט את המכנה המשותף. הכל כמובן תלוי באיך מציגים את זה, אצלינו מתייחסים לכך כלאל מתנה שהמזמין נותן למוזמן. בכלל, בתוכנית אצלינו וגם ביחס ההורים אליה אין שום היבט של ניקור עיניים, כולם מרגישים שהם שם בזכות ולא בחסד, וזולת ילדים ספורים שערערו נבחנו בנפרד עקב ליקוי למידה זה או אחר אף אחד לא עשה מאמץ יוצא דופן כדי להגיע לתוכנית.

אצלינו נהוג...

אצלינו נהוג...
הבת שלי הביאה חברה טובה אבל חזרה קצת מאוכזבת כי החברה לא עשתה מאמץ להשתלב, למשל לא הסכימה להשתתף באיזה ניסוי שעשו, הסברתי לה שהיא באה בתור צופה ושאי אפשר להשתלב בביקור קצר. בסה"כ זה לא מנקר עיניים ומאד משמח שאפשר לחלוק עם חברות נוספות את החוויה, אצלינו גם הילדים בתוכנית מגיעים בבוקר כרגיל לבית ספר הרגיל ומשם יש להם בסעות אחרי התפילה לתוכנית המחוננים, היו הורים שדאגו שזה יצור קנאה כי הם יוצאים באמצע שיעור אבל זה דוקא עובד מצויין ואנחנו מאד מרוצים מזה.

Forum User

New member
אצלינו הורי החבר התקשרו להגיד תודה

אצלינו נהוג...
הבת שלי הביאה חברה טובה אבל חזרה קצת מאוכזבת כי החברה לא עשתה מאמץ להשתלב, למשל לא הסכימה להשתתף באיזה ניסוי שעשו, הסברתי לה שהיא באה בתור צופה ושאי אפשר להשתלב בביקור קצר. בסה"כ זה לא מנקר עיניים ומאד משמח שאפשר לחלוק עם חברות נוספות את החוויה, אצלינו גם הילדים בתוכנית מגיעים בבוקר כרגיל לבית ספר הרגיל ומשם יש להם בסעות אחרי התפילה לתוכנית המחוננים, היו הורים שדאגו שזה יצור קנאה כי הם יוצאים באמצע שיעור אבל זה דוקא עובד מצויין ואנחנו מאד מרוצים מזה.
אצלינו הורי החבר התקשרו להגיד תודה
הבן שלהם (שמשתתף בחוגי אחה"צ) מאוד נהנה והם התקשרו להגיד תודה על החוויה, אחרי שבערב שלפני עוד היו סקפטיים בקשר להסעה המוקדמת, כמה כריכים לשלוח, אם להפסיד יום לימודים וכו'...

אגוזים1

New member
איזה כיף../images/Emo45.gif

סתם רציתי לחלוק:
איזה כיף

1שייכת

New member
א-פרופו ההסעה - בשבוע שתורנו להסיע

סתם רציתי לחלוק:
א-פרופו ההסעה - בשבוע שתורנו להסיע
בעלי אומר שהאוטו לא סוחב מרוב ה IQ של הילדים...

Amir S 1

New member
אצלנו אפשר לזהות את המחוננים

סתם רציתי לחלוק:
לפי העיניים המנצנצות שלהם. למדו כל היום ויצאו מוקסמים ומלאי חוויות.

noamro3f

New member
כיף לשמוע../images/Emo6.gif

לפי העיניים המנצנצות שלהם. למדו כל היום ויצאו מוקסמים ומלאי חוויות.
כיף לשמוע

גם אצלנו זה כך. במשך כל השבוע הוא מחכה ליום הזה. זה היום היחיד בשבוע בו הוא מתעורר עם שיר בלב וחוזר שמח ומאושר, מלא התלהבות מהדברים שלמד ומהחברים שהיה עימם. מזל שקיימת המסגרת הזו - אושר גדול!

מצב
הנושא נעול.
למעלה