סתם רציתי להגיד....

gilishvili

New member
בשביל להרשם אתם צריכים לבוא לכאן?

או שלהרשם אפשר שם (אגם, איפה זה בדיוק שם?), ורק להגיע לכאן לניסויים?

RichardSmith

New member
הדשא...

כי לא מספרים לך על השעות בספריה בשינון חומר משעמם... אף על פי שאני לא ממש מוצא איך לספר לאנשים מה מעניין במתמטיקה וכלכלה... אלו מקצועות באמת איזוטוריים.

unholy

New member
מילא מתמטיקה

אבל כלכלה איזוטרי? דווקא זה דיי נפוץ מבוקש נחשק וכו' וכו'... מתמטיקה זה פחות זוהר אבל גם...זה לא תואר במדעי הקוגניציה למשל...

RichardSmith

New member
לא מהבחינה הזו...

רק מהבחינה של להסביר מה שקורה. אז כלכלנים משתמשים בצלב המרשליאני להסביר כל מה שזז... מבחינה פיקנטית, אי אפשר ממש לדבר על זה בחברה. נו, אז מה דעתך על שיעורי הריבית? הנגיד הזה, שיחק אותה! או אולי זה רק אני שפשוט שונא small talk?

unholy

New member
בחייך...

גם כשאני מדבר עם חברים שלי על מתמטיקה אני לא אומר "יא אללה גאוס הזה...איך שהוא הוכיח את משפט הדיברגנץ" אבל אני כן מדבר על נושאים אבסטרקטים וכאלה... חוצמזה כלכלה זה מקצוע עם הרבה יותר עניין ציבורי ופרקטי...יש לי חברים שמשקיעים בבורסה...כל העניין של עליית ערך מניה ירידה...אומנם זה לא הדבר הכי מעניין (כמו למשל הפרק החדש של פוקימון!!!!) אבל יש בזה פלפל... ולא יודע...כמו למשל שיש לך דיבורי "וואי הרס"ר הזה בן זונה" אז יש דיבורי "וואי המרצה הזה בן זונה"...

RichardSmith

New member
../images/Emo6.gif

אז על מה דיברת באמת בנושא המתמטיקה עם חבריך? לכן אני מעדיף לא לצאת עם החברים לאחרונה... אין לי כוח לדברים הללו...

unholy

New member
כל'מני נושאים אבסטרקטים...

יש'לי חברים שסתם שואלים מה הרמה של מה שאני לומד... ונו...עשכיו עיצבנת אותי...לא זוכר על מה דיברתי...לא בהכרח נושאים לימודיים! חוצמזה אני וחבר שלי מעריצים בסתר את דה-למבר! (ולא כי הוא חכם אבל יש לו שם מצחיק) ואני חשבתי שזו תקופת הבחינות שעושה אותנו סוציופטים!

unholy

New member
אה! נזכרתי

גרמת לי להרגיש טיפש על זה שאמרתי לך שאני מדבר עם אנשים על מתמטיקה ולא זכרתי על מה במדויק!!!! אז הנה לך בן אדם מרושע! מקווה שהאינפי יהלום אותך במלוא כוח בכולופן...אחד המרצים שלי החליט שנשבר לו מללמד נגזרות ודברים טריוויאליים אז הוא קודם הוא עשה שעה שלמה של ההיסטוריה של המתמטיקה...מי גנב ממי...מי לקח ממי מי הוכיח מה מתי ולמה בחורות נמשכו למתמטיקאים בתקופת הרנסנס (או משהו כזה)... חוצמזה בשיעור אחר הוא הסביר לנו כל'מני נושאים שלא קשורים לחומר (לא בטוח למה הם קשורים...) סטייל עוצמות של אינסוף...וכל'מני הוכחות אינטואיטיביות (ולטעמי ממש מגניבות) על נאמר...למה בין 0-1 יש יותר מספרים אי רציונאליים (שברים מחזוריים זה אי רציונאליים כן?) מאשר מספרים שלמים בסה"כ...שזה לא חומר טכני כמו אינטגרלים או נוסחאות אלא משהו שלא דורש מתמטיקה גבוהה אבל הלוגיקה שבו ממש נחמדה! וזהו...אם הוצאתי את עצמי חנון אז...אין לי איום מספיק מאיים!

RichardSmith

New member
../images/Emo6.gif

אי אפשר להגיד שהיו הרבה מתמטיקאים בתקופת הרנסנס... כלומר במאה ה 16. רק לאחר קושי, ניוטון וחבריהם התחום התחיל ממש להתפתח, להיות פורמאלי. אני חושב שעוצמת הטבעיים שווה לעוצמת השברים... צריך לבדוק זאת. לפי דעתי שתי הקבוצות הן אלף אפס.

unholy

New member
לא לא

לא עוצמת השברים...עוצמת האלה שהם לא שבירם...נו יש להם שם נחמד אבל לא יודע אותו... היה אפילו הסבר הגיוני שאין לי כוח להעלות לדף או שאני סתם לא זוכר ואני מתעתע בכם... ועזוב אותי...לא נבחנתי על מתי קושי וניוטון חיו מה אתה תופס אותי בקטנות כאן? עוד מאה שנה פחות מאה שנה...P:

RichardSmith

New member
אלמנטרי...

יש טבעיים, שלמים, רציונאליים, ממשיים (אשר מכילים את האי רציונליים והרציונאליים) והמרוכבים. כמובן יש שדות עם מציין ראשוני, מספרים Pאדיים וכו'. מכיוון שאפשר למנות את הרציונאליים בצורה הבאה: 1/1 2/1 3/1... 2/1 2/2 2/3... 3/1 3/2 3/3... ... הם בני מניה. את הממשיים אי אפשר. מכיוון שאין טבעי שאין לו רציונאלי וההפך, הפונקציות הן חח"ע ועל. לכן העוצמה שווה.

lollapalooza

New member
אם אני מבינה נכון

(או בעברית: אם אני מקשיבה לחבר שלי כמו שצריך) סטודנטים לפסיכולוגיה עושים ניסויים, כשכל ניסוי נותן להם מס' מסוים של מדבקות, ובמכסה מסוימת של מדבקות, הם מקבלים נקודות לציון, או משהו כזה
.

למעלה