סתם רוצה לשתף ..

liat294

New member
סתם רוצה לשתף ..

אני בטוחה שמה שאני יכתוב לא תקבלו זאת אבל אני ישתף כי בכל זאת יש לי רגשות אשמה כי מה שאמרתי היה פשוט מגעיל !! אני מודה באשמה . בכל מיקרה אתמול בערב אני ובעלי ישבנו ביחד בעלי סיפר לי שראה חבר טוב שעבד איתו בעבר החבר הזה נשוי כבר כמה שנים והם מנסים כבר שנים להביא ילדים.. בכל מיקרה בעלי ראה אותו אתמול הם דיברו ובעלי שאל אותו אם הם הצליחו להביא ילד לעולם אז החבר שלו אמר לו שלא ושהם התחילו טיפולים מאוד קשים הוא ואישתו נישבר לי הלב לישמוע זאת כי בכל זאת כולם רוצים ליזכות להיות הורים ולהרגיש את הדבר המושלם הזה.. הם המשיכו לדבר אז החבר של בעלי שעל על מאור ( הבן שלי עם האוטיזם) אז בעלי סיפר לו הכל שיש לנו בן עם אוטיזם.. חבר שלו אמר לו שיצא לו ליקרוא על אוטיזם והוא יודע פחות או יותר על זה .. אז בעלי אומר לו שזה לא קל לגדל ילד עם אוטיזם .. החבר שלו ענה לו אני עדיף ילד עם אוטיזם מאשר לא להיות עם ילדים ביכלל!!!!! אז בעלי אמר לי שהוא צודק .. אז הוא שאל אותי מה את חושבת וכן תהרגו אותי על מה שעניתי אמרתי שעדיף לא להיות ביכלל עם ילדים !!! כן כןןן אני מודהההההה זה באמת מה שאני מרגישהה !!! אני כל כך אוהבת את הילד שלייי וברור שלא הייתי מוותרת עליו אבל כשהוא שאל אותי עדיפות להיות בלי ילדים או ילד עם אוטיזם עניתי ישר שאם זה ילד שכל החיים יהיה בתיפקוד נמוך אני הייתי מוותרת מראש!!! אני כרגע במצב שאוטיזם קשה לי מאודד מאור גודל והתיסכול גודלל הפחדים גוברים ידבר לא ידבר ישאר תיפקוד נמוך או לא ישאר תיפקוד נמוך .. בכל מיקרה אל תישפטו אותי על התשובה המגעילה שלי אני מראש יודעת שהייתה לי תשובה לא במקום תיהיו עדינים איתי אל תירדו עליי אני יודעת זה לא בסדר להרגיש ככה !! אבל אני מיצטערת אוטיזם קשהה לי זה לא קללל עם כל האהבה שלי למאוררר החיים שלי !! סליחה על הכתיבה המרובה סליחה עם מה שכתבתי פוגע במישהו זה מה שהרגשתי וכתבתי , שיתפתי כן אתמול אמרתי שהייתי מעדיפה להיות בלי ילדים מאשר עם ילד אוטיסט !!! סליחה אבל זה מה שהרגשתי ואני כותבת את זה במלאאאאא בכי נישבעתתת כי אני שונאת להרגיש שזה מה שהייתי מעדיפה ...

schlomitsmile

Member
מנהל
ליאת יקרה
אין לך מה להתנצל או לכעוס על עצמך.
קשה לך מאד, מפחיד לך מאד ואת מדברת בכנות על רגשותייך.
זה לא מוריד כלום מאהבתך ומסירותך למאור.
שמעתי כבר אימהות לתנוקות רגילים, שאמרו שאילו היו יודעות כמה קשה ותובעני זה, לא היו נכנסות להריון.
זו הרגשה לגיטימית כשנמצאים בתוך שלב קשה ומציף.

מאחלת לך ולמאור, שעם הזמן תמצאו שניכם את השימחה שתעשה את הכל שווה אותה

ליאתי היקרה

את יודעת בשיחות שלנו על מה אנחנו מדברות כל הזמן חס וחלילה אין מה להתנצל ולכעוס על עצמך זה מה שאמרת באותו רגע זה מה שהרגשת מאור הוא שלך עם כל הקשיים נכון שיש אנשים שבאמת מאוד רוצים ילדים ואני באמת לא יודעת מה עדיף

את טריה בעניין לאט לאט אז ברור שעצוב לך ואת מתאבלת ככל שהזמו יעבור יותר תרגישי יותר מחוזקת אוהבת אותך

אגב אני גם סובלת מפליטות פה של המשפחה הכי קרובה שלי ביום שישי בארוחה משפחתית סבתא שלי בת 80 אמרה לי משהו שכיווץ לי את הלב ברמות כמובן שלא הגבתי דיברנו על הסדרה פלפלים צהובים והיא אמרה כן סדרה מאוד יפה אני שמחה היא אמרה שיום אחד אני לא אחיה כדי לראות את נועם גודל הייתי בהלם ולא עניתי ולא סיפרתי לאף אחד גם אף אחד לא שמע כי זה היה בצד בקיצור יצאתי ממש הפוכה מזה וחשבתי לעצמי אחרי זה שבטח כולם ממש מרחמים עלי וזה הרגשה מגעילה .

מרב געש

New member
אני לא חושבת שיש קשר בין אהבתך ומסירותך לבנך

לכך שאם היית יודעת מראש שילדך יהיה אוטיסט לא היית מביאה אותו.
זה שאנשים אחרים היו בוחרים אחרת לא הופך את ההרגשה שלך ללא לגיטימית. ויש לי הרגשה שמספיק אנשים היו בוחרים כמוך - אבל זה לא מה שמשנה.
רק אנחנו ההורים יודעים את כמות הדאגה, התסכול והקושי שאנחנו מתמודדים איתם. וזכותנו לשקול אם היינו רוצים את כל החבילה אם היינו יודעים מראש. זה לא מוריד מכך שבגלל שאין לנו את הבחירה הזו אנחנו מסורים לילד שלנו, ואוהבים אותו אהבה גדולה.
רבים מאיתנו היו רוצים לקום מחר בבוקר ולגלות שהקושי נעלם, ועבור חלקנו הקושי כל כך גדול שאם היו מציעים להם לחזור אחורה ולוותר על הילד - גם את זה הם היו בוחרים. היו גם מקרים שאנשים בחרו לסיים את הסבל שלהם ושל הילד.

מי שכל כך קשה לו צריך עזרה ולא גינוי !

אבשי14

New member
זה בסדר לענות ככה..

מאוד יכול להיות שזאת גם התשובה שאני הייתי עונה. האומנם אנחנו די בהתחלה של כל הסיפור הזה אבל אני יודע רואה ומרגיש שזה לא פשוט בכלל. שלא נדבר כל מה יהיה אתו בעתיד...

dina199

New member
את לא צריכה להתצנל

אי אפשר לדעת מה אנשים מרגישים בכל מני מצבים. ייתכן שאם היית ללא ילדים היית מרגישה כמו החברים שלכם, ויתכן שאם היה להם ילד אוטיסט הם היו מרגישים כמוך. אין כאן מישהו טוב או רע.

תקופה ארוכה הרגשתי כך עד שעבר זמן וזה נעלם

נשאר רק החוויה בעשייה המשותפת.
וגם חיי היום יום כמו עבודה תשלומים וכו'.
לפעמים זה חוזר ואז יש הרבה יותר יחד משפחתי שמסדר את זה.

TikvaBonneh

New member
את אמא טובה ואדם טוב

קשה לך מאוד ואת לא מקבלת מספיק עזרה ותמיכה.
אל תרגישי אשמה, תהיי טובה וסלחנית כלפי עצמך כמו שאת כלפי חברות שלך.
אם זו הייתה חברה שלך שיש לה ילד עם צרכים מיוחדים והיא הייתה אומרת לך את זה, היית כועסת עליה?

ayalafree

New member
אל תתביישי את מדברת מהלב

את צודקת. אנחנו לא יודעים למה דברים כאלה קוראים לנו. למה אנחנו נבחרים לגדל ילד עם צרכים מיוחדים. ברור שלא היית בוחרת בזה והחבר של בעלך מטומטם להגיד דבר כזה. אין דבר יותר קשה מאשר לראות ילד סובל והחששות לגבי עתידו. אני מאחלת לך שבנך יתחיל לדבר ויתקדם. מה שבטוח שיש לו מזל שיש לו אמא אכפתית כמוך.

liat294

New member
תודה לכולם המילים שלכם

זה כמו חיבוק ענקק שנתתם ליי !!!!

למעלה