סתם רוצה לשתף בבאסה

MayFebruar

New member
סתם רוצה לשתף בבאסה

צרות של עשירים\עולם מערבי

נגמרה לי החלווה

כשהיינו בביקור האחרון באפריקה, אבא שלי נסע לישראל ושאל מה אני רוצה. בדר"כ אני לא מבקשת שום דבר אבל הפעם התחשק לי חלווה. ולא סתם חלווה מהסופר, אלא חלווה מהחנות לגעת באוכל, שהיא מאוד איכותית וטרייה ואם אני לא טועה, החנות מייצרת אותה.
טוב, אבא חזר על המון חלווה וחלק לקחתי איתי בחזרה הביתה. חיפשתי בגוגל ומצאתי שאפשר לשמור חלווה בקופסא במקרר לפחות שנה, לכן לא ששתי לסיים אותה. ולמזלי בובי לא אוהב והיא הייתה רק שלי. וככה הייתי אוכלת ממנה קצת כל פעם (בעיקר ליד הקפה של אחה"צ) עד השבוע כשאכלתי את החתיכה האחרונה

בקיצור, באסה.

מה אתם עושים כשמוצר אהוב עליכם מישראל נגמר? מתבאסים? מבקשים שישלחו לכם בדואר? מחכים שמישהו יגיע לבקר? מחכים עד שאתם תסעו לביקור?
ומה המוצרים שאתם הכי מתגעגעים אליהם?

elley

New member
אני יכולה לשלוח לך אם את רוצה

יש אצל התורכים כאן כל מיני חלוות. רק תגידי.

מה אני עושה כשנגמר? וואלה, אין שום דבר שממש חסר לי. לפעמים יש לי "קרייבינגים" לכל מיני דברים, אבל זה עובר וזהו. הדברים שהכי חסרים לי זה מלפפונים חמוצים נורמלים ורוגלעך, אבל גיליתי שמדי פעם מביאים לסופר לידי מלפפונים חמוצים מישראל (ולפעמים אפילו בית השיטה! בחומץ! ווהוהו!) ורוגלעלך, נו, מחכה לישראל. הכי טעים טרי

אמא שלי אוהבת חלווה. אני לא סובלת. תגידי, אני אשלח לך

MayFebruar

New member
איזו מקסימה!

תודה רבה! גם כאן יש חלווה אצל התורכים, אבל אני רוצה דווקא את זאתי מלגעת באוכל

ורוגלעך... מממ... כמה שניסיתי להכין זה אף פעם לא אותו דבר. -תפוז מרייר-

ושוב תודה

elley

New member
גם אני עוד לא הצלחתי לשחזר רוגלעך

מה כל כך מיוחד בהיא של לגעת באוכל? ואגב, מה זה לגעת באוכל?

MayFebruar

New member
זאת חנות שמתמחה בבישול

עכשו יש להם מספר חנויות (לינק), פעם היו רק שתיים.
יש שם המוני סוגים של תבלינים, פירות מיובשים, שוקולד לבישול (של ולרונה), כל מני תמציות מצויינות, יש גם כלי בישול וכלי הגשה... ומלא סוגי חלווה (שאני מעדיפה מאשר החלווה המעובדת שקונים בסופר. היא יותר איכותית לדעתי ויותר טעימה לי).אם את בישראל שווה ללכת לבקר

חוץ מהחלווה, אני גם מאוד אוהבת את התמציות שלהם.

elley

New member
מענין

נעיף מבט כשאהיה בארץ. משעשע שיש להם חנות בפתח תקוה. עיר שלא באמת קיימת...

jonbaum

New member
אי אפשר להשיג אצלכם חלווה?

כאן (באירלנד) אפשר להשיג בחנויות של טורקים, מוסלמים, פולנים (לפולנים יש חיבה עמוקה לחלווה), כל מיני.

dotandvir

New member
אין לכם חלווה בסופר?

יש פה בכל סופר (COOP, ICA ודומיהם) - אולי בחנויות טבע? אם לא פעם הבאה שאני באוסלו אביא לך חלווה כאוות נפשך. זה כנראה יקרה בחודש הקרוב ואם לא תמיד יש דואר.

דותן

MayFebruar

New member
אם אתה מגיע, שמור על קשר

ותודה רבה, יש כאן חלווה. אני פשוט מעדיפה את זאתי שאני הכי אוהבת.

dotandvir

New member
תלשיני לנו באיזו חלווה מדובר?

אני אגיע לישראל לביקור קצרצר בקרוב אז אם זה משהו שזמין בקלות אני אשמח לעזור במיגור הבאסה.

דותן

יעלי9

New member
קרה לי עם סחוג

(לי ולחנה לסלאו, אם מישהו זוכר את המערכון )
מה עשיתי? התבאסתי.
עד שמישהו הגיע לבקר והביא.

MayFebruar

New member
אף פעם לא הבנתי למה חנה מתלבשת כמו מיני מאוס

כשהייתי קטנה המערכונים שלה היו פופלרים מאוד. ותמיד הטריד אותי למה האישה הזאת מתלבשת כמו מיני מאוס עוזרת בית

(ובאמת, למה?)

סחוג אפשר גם להכין בבית, אולי שווה לנסות כדי להיות פחות בבאסה להבא. אבל אני מבינה למה מעדיפים קנוי

Sparks

New member
אני חושבת שזה בגלל גב' אמה

http://www.nostal.co.il/Site.asp?table=Terms&option=single&serial=6784&subject=ניקיון הבית&portal=בריאות, טיפוח וניקיון

חומר ניקוי ישראלי משנות השישים? היא אמורה להיות עוזרת בית ולכן הקישור הויזואלי.

למה אני יודעת את זה ? כי התחפשתי לגב' הזו בפורים אחד. כמה וכמה שנים יותר מאוחר.

jonbaum

New member
בחנויות של מוסלמים אפשר להשיג חריסה

גרסא מרוקאית של סחוג

jonbaum

New member
וריאציה

בכל מקרה חריף.
בחנויות של מוסלמים בדרך כלל אפשר לקנות את הדבר האמיתי (מיובא ממרוקו) והוא מגיע בצורת שפופרת.
לא מזמן ראיתי צנצנות של חריסה עם תוית של טסקו.

tch111

New member
כל המאכלים האלה

חריסה, טחינה, אפונה יבשה וגם חלבה ניתן להשיג בחנויות המרוקאיות.
אצלנו יש גם חומוס בסופר, וכן טורון שקדים שמרקמו דומה מאוד לחלבה, אך טעים הרבה יותר.

יעלי9

New member
בהחלט שווה בדיקה. העיקר שחריף.

החריף הצפון- אפריקאי שונה מהחריף של המאכלים ההודים וממש חסר לי לפעמים.

למעלה